Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Přiznání Václava Urbánka
rok natočení:1954
film: Přiznání Václava Urbánka / Přiznání Václava Urbánka (1954)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
12.05.2018, 10:04:08

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Na statku je nový předseda. Ženy se hlasitě domáhají obnovení domácího chovu slepic. Předseda souhlasí, ale nejdříve je nutné rozhodnout, jak se bude přidělovat obilí. Václav Urbánek bydlí se svojí rodinou v nejhorším bytě na statku. Hned po setí chce podat výpověï a proto furiantsky odmítne předsedovu nabídku na rekonstrukci svého obydlí. Předseda umí s lidmi dobře jednat. Proto Urbánka nenapomene za špatné setí. Raději na tabuli vyvěsí výsledky práce jednotlivých zaměstnanců a výši jejich odměn. Urbánek svou práci okamžitě zlepší. Marjánka, Urbánkova žena, si pořídila předčasně slepice a nemá pro ně krmivo. Přiměje proto manžela, aby nějaké přinesl ze statku. Předseda však zrní v jeho holínkách objeví. Pokárá ho mezi čtyřma očima a nařídí mu uhradit škodu. Urbánek si už mezitím začal svého nadřízeného velmi vážit a proto si svůj odchod ze statku rozmyslí. Doma přivítá zedníka, který mu přišel opravit byt.

================================================================

A new chairman has arrived at the farm. The women are forceful in their demands to revive domestic hen breeding. The chairman agrees but a decision must first be made as to how the corn should be apportioned. Václav Urbánek lives with his family in the worst house on the estate. Immediately after the sowing he wants to hand in his notice and thus adamantly refuses the chairman's offer to reconstruct his home. The chairman knows how to deal with people and thus does not remind Urbánek of his shoddy approach to sowing. Instead he puts up on the board the results of each individual's work and the reward they are to receive. Urbánek's work immediately improves. Marjánka, Urbánek's wife, buys some chickens but she has not been able to secure feed for them. She thus urges her husband to bring some from the state farm. Unfortunately, the chairman discovers the grains he has hidden in his boots. He reprimands him in private and orders him to make amends. Urbánek has now begun to respect his superior and changes his mind about leaving the farm. Once home he welcomes the mason who has come to repair his house.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1954)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1954)
Formát obrazu
CDS 35mm (1954)

Název
Režie
Přečteno: 109 krát
vygenerovano za: 1.0512 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)