Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Rukavička
rok natočení:1941
film: Rukavička / Rukavička (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
106 min.
přidal
admin
film přidaný
02.07.2018, 13:27:26

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Dcera bankéře Mařenka Berková se má provdat za svého bratrance Jana Půsta. Mařenčin otec je přísný muž, který rozhoduje o celé rodině. Pochopení nachází Mařenka jen u své babičky, která jí pořídí nové šaty a vezme ji do společnosti. Tam se Mařenka seznámí s klavíristou Arne Brantem, který se do ní zamiluje. Brant je však finančně zavázán bývalé tanečnici Pavlíně. Při schůzce v zimní zahradě ztratí Mařenka jednu rukavičku, druhou si Arne nechá pro štěstí. Rukavička ho inspiruje ke složení písně. Pavlína se dozví o Arneho vztahu k Mařence a odmítne ze žárlivosti proplatit Arneho směnky. Jeho plánovaný koncert se proto nekoná a slibná umělecká kariéra je tak ukončena. Arne nechce připoutat Mařenku ke své nejisté budoucnosti a pošle jí rukavičku spolu se vzkazem o ukončení jejich vztahu. Krach na burze připraví Pavlínu o všechny peníze a žena vyřeší svou situaci sebevraždou. Mařenka Arneho marně hledá a nakonec svolí ke svatbě s bratrancem. Jednoho večera náhodou zaslechne Arneho píseň o rukavičce a objeví tak milovaného muže, který hraje v baru. Tak je rukavička znovu svedla dohromady.

================================================================

Banker's daughter Mařenka Berková is meant to marry her cousin Jan Půst. Mařenka's father is a stern man who takes decisions on behalf of all the family members. Mařenka only finds understanding with her grandmother, who gets her a new dress and takes her into society. There Mařenka meets the young pianist Arne Brant, who falls in love with her. Brant, however, is financially bound to the former dancer Pavlína. At a tryst in a winter garden, Mařenka loses one of her gloves, and Arne keeps the other for luck. The glove inspires him to write a new song. Pavlína finds out about Arne's love for Mařenka and jealously refuses to pay Arne's bills of exchange. His planned concert therefore cannot take place and his promising musical career is nipped in the bud. Arne does not want to embroil Mařenka in his uncertain future, so he sends her back her glove with a note saying their relationship is over. Pavlína loses all her money in a stock market crash and kills herself. Mařenka gives up her search for Arne and finally consents to marry her cousin. By chance one day she hears Arne's song about her glove and finds the man she loves playing in a bar. So the glove again has brought them together.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
koncertní podnikatel Houdek
člen sportovní poroty#1
Klanicová
bankéř Antonín Berka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
parketář
ředitel baru
host u Berků
kancelářský sluha
sportovní trenér
vrátný v kabaretu ´´Kankán´´
ladič pian



Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1941)
Formát obrazu
CDS 35mm (1941)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

0
Distributor
Československo
Kino

1941
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 199 krát
vygenerovano za: 0.3867 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)