Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Schůzka o půl čtvrté...
rok natočení:1957
film: Schůzka o půl čtvrté... / Schůzka o půl čtvrté... (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
08.11.2018, 19:49:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Povidkový
info zde :

Obsah filmu:

Studentku Janu pozval její spolužák Miloš na první schůzku. Mají se setkat na Malém náměstí v půl čtvrté. Jana je netrpělivá a odchází z domova už ve tři hodiny. Matka, která nemá o ničem tušení, uvěří, že jde dcera ke kamarádce. Požádá Janu, aby koupila cestou kávu. V přízemí domu si Jana svlékne obyčejný svetr, pod kterým má sváteční halenku, přezuje se do nových bot a namaluje si pusu. Na místo setkání nechce však přijít předčasně a proto se prochází po Starém Městě. Odmítne koketování mladého prodavače v obchodu s potravinami i dvoření postaršího seladona. Z nepozornosti se střetne s dřevěnou károu zelináře Františka a způsobí tak nežádoucí srocení lidí. Nakonec musí oběhnout několik ulic, aby přišla volným krokem na místo schůzky, kde už čeká Miloš.

================================================================

Student Jana is invited on a first date by her fellow-student Miloš. They are going to meet at half past three at Little Square. Jana is restless and leaves her house already at three o'clock. Her mother, not suspecting anything, believes that her daughter is going to a girlfriend's house. She asks Jana to buy her some coffee on the way back. When she gets to the building's hall Jana takes off her ordinary sweater under which she is wearing a smart blouse, changes into a new pair of shoes and puts on some lipstick. She doesn't want to come too early so she walks around Old Town. She refuses the advances of a young shop-assistant in a grocery and the courting of an older dandy. She bumps into the greengroces František's wooden carriage by accident and causes an unwanted commotion among people. She finally has to run across several streets so as to casually walk over to the meeting-place where Miloš is already waiting.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1957
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 172 krát
vygenerovano za: 0.1614 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)