Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Synové hor
rok natočení:1956
film: Synové hor / Synové hor (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
96 min.
přidal
admin
film přidaný
13.11.2018, 21:28:12

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Sportovní
info zde :

Obsah filmu:

Příběh byl natočen podle skutečné události. V roce 1912 vyhrál mezinárodní závody v běhu na lyžích na padesát kilometrů tkadlec Bohumil Hanč. Rád by se oženil s milovanou Slávkou a kupuje proto na splátky od faktora Krause polorozpadlou chalupu. Ručitele mu dělá věrný přítel Václav Vrbata. Hanč je původně zedník a podaří se mu s pomocí kamarádů dát stavení do pořádku. Novomanželé jsou šastni, tíží je však dluh u Krause, ale i ten se jim nakonec podaří zaplatit. Je rok 1913, Slávka čeká dítě a Bohumil jí slíbí, že nechá závodění. Předtím se chce naposledy zúčastnit mezinárodní soutěže. Závod je zahájen za krásného počasí, zanedlouho se ale zvedá prudký vítr a účastníci začnou odstupovat. Padne hustá mlha a teplota prudce klesá. Hanč, který nezaslechl zprávu o přerušení závodu, je na trati sám. Věrný přítel Vrbata na něho počká a dá mu kabát, čepici a šálu. Oba muži však zabloudí a ve vichřici zahynou nedaleko od sebe. Mohyla postavená na Zlatém návrší v Krkonoších připomíná jejich obětavé přátelství.

================================================================

This film was based on a real event. In 1912, weaver Bohumil Hanč won an international 50 kilometres ski race competition. He wants to marry his beloved Slávka so he pays instalments to buy off a half-ruined cottage from factor Kraus. His good friend Václav Vrbata acts as his guarantor. Hanč is originally a mason, and with the help of his friends he gets the building work done. The newly wed couple is happy, they are only troubled by their debt to Kraus. They finally manage to pay this off as well. It is 1913. Slávka is expecting a baby and Bohumil promises her that he will leave ski racing. But he wants to take part in an international competition for the last time. The race starts in wonderful weather but very soon a sharp wind starts blowing and the competitors begin to give up. A thick fog rises and the temperature starts dropping rapidly. Hanč, who didn't hear the news about the interruption of the race, is alone on the track. His faithful friend Vrbata waits for him with a coat, hat and a scarf. The two men get lost and die in the windstorm very close to each other. A grave-mound placed at the Golden hillock in Giant Mountains commemorates their self-sacrificing friendship.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Smetáček



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Název
Režie
Přečteno: 144 krát
vygenerovano za: 0.0592 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)