Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tanková brigáda
rok natočení:1955
film: Tanková brigáda / Tanková brigáda (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
93 min.
přidal
admin
film přidaný
26.11.2018, 21:39:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:


Rok 1944. První československá brigáda, které velí major Stašek, se probila se sovětskou armádou k československým hranicím. Stašek potřebuje nutně nové tanky, ale zástupce československé exilové vlády v Londýně generál Hasal jeho žádost odmítne. Vypomůže mu až sovětský podplukovník Malincev. Pro nastávající bitvu o Duklu to však nestačí. Staškova brigáda utrpí v prvních dnech dukelské bitvy těžké ztráty, ale ani v této situaci generál Hasal tanky nedodá. Československá vláda v Londýně naopak z obavy o vznik lidové armády usiluje o rozbití celé brigády. Její definitivní rozklad má ve Staškově štábu zajistit kapitán Renč. Vojáci brigády jsou situací značně znechuceni, ale znovu pomůže sovětská armáda. Na Stalinův rozkaz jsou brigádě slavnostně předány nové tanky. Tanková jednotka může účinně zasáhnout do bojů o Ostravu.

================================================================

The year is 1944. The First Czechoslovak brigade led by Major Stašek fights its way to the Czechoslovak border, together with the Soviet army. Stašek urgently needs new tanks but the representative of the Czechoslovak exil government in London, general Hasal, refuses to meet his request. Finally the Soviet Lieutenant-Colonel Malincev helps him out. But this is not enough for the forthcoming battle of Dukla. Stašek's brigade takes heavy losses in the first days of the battle but even then general Hasal doesn't send the tanks. On the contrary, the Czechoslovak London government tries to break the brigade, fearing that a people's army could be created. In Stašek's headquarters, Captain Renč is in charge of making sure that the brigade breaks down completely. The soldiers are fed up with the situation when the Soviet army helps them again. At Stalin's command, new tanks are ceremoniously handed over to the brigade. The tank division will be used to intervene in the battle for Ostrava.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
mechanik Kysela



Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Název
Režie
Přečteno: 150 krát
vygenerovano za: 0.8386 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)