Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žižkovská romance
rok natočení:1958
film: Žižkovská romance / Žižkovská romance (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
100 min.
přidal
admin
film přidaný
02.01.2019, 02:28:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Fasádník Mirek Helebrandt a řidička poštovního vozu Helena Dobiášová se seznámili při malé automobilové nehodě. Mirek se o Helenu velmi zajímá, ta se však chová zdrženlivě. Tají před ním, že je svobodnou matkou a že má malého synka, o kterého se jí občas stará strýc. Do Mirka se zamilovala i mladičká servírka Jana. Helena je pozvána na oběd k Mirkovým rodičům. Mirek jí před tím poprvé navštíví v jejím bytě. Když mu Helena vysvětlí, že malý chlapec na fotografii je její syn, Mirek je tím zaskočen a odmítne její vysvětlení, že byla příliš mladá. Večer se Mirek na taneční zábavě opije. Poté, co hosté odejdou, dá mu Jana otevřeně najevo své city. V tu chvíli si mladý muž uvědomí, že Helena byla před několika lety stejně zamilovaná a nerozumná jako je teï Jana. Vrací se k Heleně, která dokonce uvažovala o tom, že nechá synka u strýce napořád. Petřík se vrací domů. Když uvidí v bytě cizího muže, otočí se a utíká pryč. Helena za ním vyběhne na ulici a Mirek se k ní přidá.

================================================================

The plasterer Mirek Helebrandt and the post-office car driver Helena Dobiášová meet over a minor car crash. Mirek is after Helena a lot, however, the girl's behaviour is restrained. She hides from him that she is a single mother with a little son, who is sometimes cared for by her uncle. Also the young waitress Jana falls in love with Mirek. Helena is invited for lunch at Mirek's parents. Before that, Mirek visits her for the first time in her appartment. When Helena explains that the boy in the photograph is her son, Mirek is taken by surprise and rejects her explanation that she was too young when she delivered the child. In the evening, Mirek gets drunk at a dancing party. After all the guests leave, Jana reveals to him her feelings. In that instance the young man realizes that Helena used to be equally confused and as much in love as Jana today. He goes back to Helena who was even considering leaving her son at her uncle's for ever. The son, little Petřík, returns home. Seeing a strange man in the appartment, he turns away and runs off. Helena runs out to the street to catch him and Mirek joins her.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
prodavačka Helebrandtová


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino


Uvedení filmu na festivalech

typ
festival
ročník
sekce
info
Soutěžní Filmový festival v Cannes 11 Soutìž hraných filmù

Název
Režie
Přečteno: 136 krát
vygenerovano za: 0.1005 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)