Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tři kamarádi
rok natočení:1947
film: Tři kamarádi / Tři kamarádi (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
04.01.2019, 23:48:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Štěpán, Ludvík a Karel se spřátelili za druhé světové války v cizině. Po návratu do vlasti zůstávají dál dobrými kamarády. Karel si našel místo v automobilové továrně Omega, Štěpán s Ludvíkem si zařídili společně malou autosprávkárnu. Jejich finanční situace není nejlepší, ale jsou mladí a doufají, že jim pomůže Štěpánův vynález automobilového zplynovače. Štěpán nabídne zplynovač továrně Omega, ale ředitel chce, aby byl vynález podroben zkoušce. Kamarádi však nemají k dispozici automobil. Nová naděje jim svitne po zprávě, že Štěpán bude dědit po strýci z Jižní Ameriky. Dědictví ale obsahuje pouze rodinnou kroniku, o níž notář tvrdí, že je kouzelná. Štěpán a Ludvík tomu nevěří, ale je pravda, že začnou mít štěstí. Štěpán najde v kapse peníze a podaří se jim také "vypůjčit" si auto ke zkušební jízdě, při které později jako jediní dojedou do cíle. I když se šastné události vysvětlí, Štěpán přičítá štěstí kouzelné knize. Nový vynález se osvědčí a Štěpán uzavře s Omegou smlouvu. Před mladými muži leží nadějná budoucnost.

================================================================

Štěpán, Ludvík and Karel became friends when they were away from their country during the Second World War. After their return, the friendship continues. Karel finds a job in the car factory Omega, Štěpán and Ludvík start a small car-repair workshop. Their financial situation is not too bright but they are young and hope that Štěpán's invention, a carburettor for cars, will help them. Štěpán offers his invention to the Omega factory but the general manager wants it properly tested first. The friends, however, don't have a car at their disposal. They are hopeful again after they get the news that Štěpán will inherit some money from an uncle in South America but he only inherits a family chronicle. However, the notary claims it's magical. Štěpán and Ludvík don't believe in this but it is true that they start getting really lucky. Štěpán finds some money in his pocket and they manage "to borrow" a car for a test ride, and end up the only ones making it to the finish. Even after the lucky events are explained, Štěpán continues to credit the magical book for their success. The new invention is tested and Štěpán signs a deal with Omega. A bright future awaits the young men.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitel vinárny Florián

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
zřízenec Bálek
komisař
host v hospodě#1



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Název
Režie
Přečteno: 151 krát
vygenerovano za: 0.1536 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)