Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Únos
rok natočení:1952
film: Únos / Únos (1952)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
113 min.
přidal
admin
film přidaný
05.01.2019, 21:43:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Odborník ing. Prokop a poslanec Horvát se nemohou shodnout na plánech další výstavby ve velkém průmyslovém závodu v Ostravě. Spor se má vyřešit na ministerstvu. Oba se proto vypraví letecky do Prahy. V tu dobu je zatčen Prokopův asistent Šimáček. Nikdo netušil, že je americkým agentem. Malé letadlo se zaplní pasažéry. Pouze dva členové posádky Grábner a Král a tři cestující - Grábnerova manželka, Řezníček a Rychman však vědí, že letadlo neskončí svůj let v Praze. Záškodníci se letadla zmocní a přistanou na americkém vojenském letišti u Mnichova. Američané jsou nespokojeni, když zjistí, že většina cestujících nežádá azyl, ale chce se vrátit domů. Podle původního plánu měli být v letadle jiní cestující, ale zatčený Šimáček nevyzvedl letenky, a ty byly dány do běžného prodeje. Ing. Prokop odmítne spolupráci s americkou špionáží. Cenné průmyslové plány zničí tajně jeho spolucestující. Také poslanec Horvát odmítne zradu. Po jednom výslechu se mu podaří uprchnout a s pomocí německých antifašistů a československého konzula dosáhne toho, že se zavlečení českoslovenští občané vrátí do vlasti.

================================================================

Expert engineer Prokop and deputy Horvát can't reach an agreement over the plans for the forthcoming construction works in the big industrial plant in Ostrava. Their disagreement should be solved at the Ministry and they both fly to Prague for this reason. At this time, Prokop's assistant Šimáček gets arrested. Nobody suspected that he was an American spy. The plane is filled with people. Only two crew members, Grábner and Král, and three passengers - Grábner's wife, Řezníček and Rychman, know that the plane won't land in Prague. Hijackers are taking over the plane and landing it at the American army airport near Munich. The American officials soon realize that most of the passengers won't ask for asylum but want to go back to their country. The original plan was to seize the plane with different passengers, but the arrested Šimáček didn't pick up the tickets and they were finally put back on sale. Engineer Prokop refuses to collaborate with the American spies. The valuable industrial plans are destroyed in secret by his fellow-travellers. Deputy Horvat also refuses to betray his country. He manages to escape after an interrogation and, with the help of German anti-fascists and the Czechoslovak consul, manages to get the kidnapped Czechoslovak citizens back to their country.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
americký generál Carrigan
americký delegát v OSN Harris

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
americký plukovník Jacobs
cestující Vladimír Karfík



Film je v jazycích..
Čeština (1952)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1952)
Formát obrazu
CDS 35mm (1952)

Název
Režie
Přečteno: 131 krát
vygenerovano za: 0.1134 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)