Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vina Vladimíra Olmera
rok natočení:1956
film: Vina Vladimíra Olmera / Vina Vladimíra Olmera (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
30.03.2019, 21:02:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Vladimír Olmer je posluchačem lékařské fakulty. Jeho otec, věhlasný pražský chirurg, je na něho patřičně pyšný. Jednoho dne se Vladimír náhodně setká s bývalým spolužákem Emilem Prokešem. Ten ho zavede mezi své lehkomyslné přátele, kteří se starají jen o to, jak si bezpracně opatřit peníze k zahálčivému životu. Důvěřivý Vladimír si nové kamarády oblíbí, zvláště když o něho projeví zájem krásná Helena. Brzy jsou pro Vladimíra večírky s alkoholem důležitější než studium. Marně ho varuje Mirek, jediný skutečný přítel. Lehkovážný život skončí osudným večírkem, na němž je postřelen Emil. Případ se nepodaří ututlat, vloží se do něho bezpečnostní orgány a Vladimír je na rok vyloučen z fakulty. Otec zklamání nepřežije. Po jeho smrti připraví Emil Vladimíra o byt a celou pozůstalost po otci. Podvodně ho zatáhne do krádeže automobilu, která je však odhalena a všichni pachatelé stanou před soudem. Jsou odsouzeni na řadu let, jen Vladimír vyvázne s podmínkou. Dozrál a vrací se do života s cílem dostudovat a stát se řádným člověkem.

================================================================

Vladimír Olmer is a student at the faculty of medicine. His father, a well known surgeon from Prague, is very proud of him. One day, Vladimír happens to meet his old friend from school, Emil Prokeš. He joins the circle of Emil's frivolous friends whose only worry is how to find the money for their idle life without doing any work. The trusting Vladimír soon grows fond of his new friends, especially after the beautiful Helena shows an interest in him. Very soon, the drinking parties become more important for Vladimír than his studies. Mirek, who is his only true friend, tries to warn him but in vain. The easy-going life ends with a fateful party at which Emil is shot at and wounded. The case cannot be hushed up; police officers engage in it and Vladimír is expelled from the faculty for one year. His father doesn't survive the disappointment. After his death, Emil defrauds Vladimír of the flat and everything his father has left him. He talks Vladimír into stealing a car and they are caught and have to go to court. They are sentenced to prison for a number of years; only Vladimír is released with a suspended sentence. He has matured and is returning to his life with the aim of finishing his studies and becoming a decent man.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Název
Režie
Přečteno: 146 krát
vygenerovano za: 0.1382 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)