Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Černobílá Sylva
rok natočení:1961
film: Černobílá Sylva / Černobílá Sylva (1961)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
28 min.
přidal
admin
film přidaný
22.04.2019, 18:17:12

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:


Mezi diváky, sledujícími v kině nový český film Láska mezi panely, vypadne z plátna hrdinka příběhu zednička Sylva. Diváci jsou zděšeni jejím zhmotněním. Rázná Sylva si se svou situací poradí: vypraví se za svými tvůrci - scenáristou, režisérem a produkčním. Ti z ní však nemají žádnou radost. Dívka nemá občanský průkaz, trvalé bydliště a další dokumenty, a bez nich nemá právo na existenci. Sylva se rozpláče a raději odejde s Porobou, studentem FAMU. Ten ji odvede do školy a se svými kamarády se snaží naučit Sylvu chování normálního děvčete. Sylva však zůstává stále vzornou údernicí z party Máni Volfové, jak ji pro film popsal scenárista. Nakonec jim uteče a na nákladním autě se dostane na skutečnou stavbu. Zde rozzlobí starého zkušeného zedníka, kterého poučuje spoustou frází. Před jeho hněvem ji zachrání filmoví tvůrci a odvezou ji zpět do kina. Před filmovým plátnem, na němž je scéna, z níž Sylva spadla do reálného světa, se s ní filmaři rozloučí kyticí a Sylva se vrátí do filmového prostředí a děje. S ní se tam ocitne i režisér, který se po krátkém váhání zapojí do práce a klade jednu cihlu za druhou.

================================================================

In the midst of the viewers in a cinema watching the new Czech movie "Love between the Panels", the heroine of the story, the bricklayer Sylva, falls out of the screen. The viewers are appalled by her materialization. But the vigorous Sylva is quick to manage her situation: she sets off to meet those who created her - the scriptwriter, the director and the producer. These, however, are not pleased by her appearance at all. The girl does not have any identification card nor other documents nor permanent residency, and without these, she has no right to exist. Sylva bursts into crying and leaves with Poroba, a student of the Prague Film and Television Faculty of the Academy of Performing Arts. He takes her to the school and along with his friends teaches Sylva how to behave like a normal girl. Sylva nevertheless remains the exemplary stakhanovite woman from the gang of Máňa Volfová - in the same way as she is represented in the film. Eventually, she runs away from the students and arrives to a real construction site on a lorry. There, she drives an old experienced bricklayer crazy with her endless stream of clichés. She is saved from his rage by the filmmakers, who take her back to the cinema. Before a screen showing the scene in which Sylva falls into the real world, the filmmakers say good-bye to her with a bouquet and Sylva returns into film scene and action. Along with her the director appears there too, and after a moment of hesitation, he joins the work and lays one brick after another.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
student



Film je v jazycích..
Čeština (1961)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1961)
Formát obrazu
CDS 35mm (1961)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1961
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 123 krát
vygenerovano za: 0.1472 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)