Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Neschovávejte se,když prší
rok natočení:1962
film: Neschovávejte se,když prší / Neschovávejte se,když prší (1962)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
75 min.
přidal
admin
film přidaný
08.06.2019, 18:32:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Eliška Krejčová s nadšením přijme zprávu, že dostala místo učitelky. Vůbec jí nevadí, že je poslána do vesničky Lučiny kdesi v pohraničí. První, s kým se Eliška cestou z nádraží seznámí, je farář Hora. Netypický duchovní jezdí na motorce, v kostele má namontované reproduktory a televizní anténa na věži kostela mu umožňuje jedinému ve vsi přijímat signál. Hora tak získává mladé lidi k návštěvám kostela. Energická Eliška se rozhodne do Lučin dostat i jinou kulturu. Za pomoci vojáků z blízké posádky zřídí ve vsi kino, zorganizuje výstavbu televizního zesilovače a uspořádá taneční zábavu. V kostele poprvé chybějí mladí lidé. Eliška se postupně seznamuje s vesničany a její trochu překotné hodnocení lidí jí způsobí několik nedorozumění. Závozník František Novák byl dříve zlatníkem a z naivity se zapletl do černého obchodu se zubařským zlatem a dostal roční podmíněný trest. Do Elišky se na první pohled zamiluje a ta, aniž co tuší o jeho minulosti, jeho cit opětuje. František chce žít řádně, ale řidič Emil ho znovu tlačí na šikmou plochu. Krade cement a Františka si k mlčení zavázal půjčkou peněz na motorku. Eliška se dozví o Františkově trestu a pro jeho neupřímnost se s ním rozejde. Nakonec si oba mladí lidé všechno vysvětlí a smíří se.

================================================================

Eliška Krejčová enthusiastically welcomes the news that she has been hired as a schoolteacher. She does not mind at all that she has been sent to the small village of Lučiny, somewhere near the border. Hora, the local parish priest, is the first whom Eliška meets on her way from the railway station. This atypical priest rides a motorcycle and equips his church with speakers and a television antennae mounted on the church tower, making him the only one in the village who can receive TV. Hora thus attracts many young people to the church. Resolute Eliška, however, decides to get yet more culture to Lučiny. With the help of soldiers from the nearby garrison, she establishes a cinema in the village, arranges the construction of a TV-signal amplifier and organizes a dance party. Young people have skiped going to the church for the first time. Eliška gradually meets all the villagers and her rather hasty evaluation of people causes her several misunderstandings. Driver's mate František Novák was originally a goldsmith, but his naiveté got him involved in the black market trade in dental gold and resulted in a one-year probation. He falls in love with Eliška at first sight and she returns his feelings, without having the slightest idea about his past. František wants to follow the straight and narrow, but driver Emil pushes him again to go astray. He steals cement and buys František's silence by lending him money to buy a motorcycle. When Eliška learns about František's probation, his insincerity makes her split with him. Eventually, however, the two young people explain everything to each other and reconcile.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
děda-sadař



Film je v jazycích..
Čeština (1962)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1962)
Formát obrazu
CDS 35mm (1962)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1962
Distributor
Československo
Kino

1962
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 94 krát
vygenerovano za: 0.0949 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)