Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Život
rok natočení:1956
film: Život / Život (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
31.08.2019, 19:01:47

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Etuda
info zde :

Obsah filmu:

Bytem se bezcílně pohybuje mladá žena oblečená v hlubokém smutku. Z telefonního hovoru, vzpomínek na rozhovory s manželem a monologu sousedky, která ji přišla navštívit, vyplyne, že Jana Mašínová krátce předtím ovdověla. Mladý architekt Karel Mašín přišel o život při nehodě na motocyklu. Jana si připomíná rozmluvy s manželem plné lásky a plánů do budoucnosti. Sousedka přinesla Janě jablka a mléko. Pokrytecky jí nabízí, aby se i s malým synkem přestěhovala k ní. Svůj byt by pak mohla přenechat sousedčině dceři. Mladá vdova však její monolog vůbec nevnímá a zklamaná sousedka odejde. Jana otáčí knoflíkem plynového sporáku a plyn hlasitě syčí. Život však vítězí. Jana rychle zapaluje hořák a otevírá okno. Z postýlky zvedne synka a s úsměvem ho vezme do náručí.

================================================================

A young woman dressed in a mourning outfit wanders around the appartment. Her phone conversation, her recalling of her conversations with her husband and the monologue of her neighbour who came to see her, reveal that the young woman, Jana Mašínová, has just become a widow. The young architect Karel Mašín died in a motorcycle crash. Jana recalls her talks with her husband, full of love and plans for the future. A neighbour brings Jana apples and milk. She offers, hypocritically, to move to her appartment with her little son. Thus, she could leave her appartment to the neighbour's daughter. But the young widow is deaf to her monologue and the disappointed neighbour leaves. Jana turns the gas oven on, the gas hisses out loud. But life wins. Jana rushes to light up the gas and opens the window. Smiling, she lifts her son from his bed and embraces him.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Název
Režie
Přečteno: 140 krát
vygenerovano za: 0.1885 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)