Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Čas jeřabin
rok natočení:1963
film: Čas jeřabin / Čas jeřabin (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
20 min.
přidal
admin
film přidaný
01.01.2021, 01:54:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Poetický
info zde :

Obsah filmu:

Krátce před Vánoci se vrací František Valda do rodné vsi na návštěvu k matce. Krajina je pokrytá sněhem, a když zahlédne František u silnice ležícího člověka, hned zastaví. Muž je silně opilý a bez pomoci by určitě zmrznul. František ho postaví na nohy a snaží se na něj upozornit v nedalekém domě. Obyvatelé však ani neotevřou dveře. František se pro muže vrátí a naloží ho do auta. Neznámý nereaguje na dotazy ani na chápává slova o osamělosti. František ho proto vysadí u dřevěné boudy na železniční zastávce. Matka syna přivítá a pohostí, ale ten musí neustále myslet na to, že je venku hrozný mráz. Vrátí se do boudy, ale nikdo už tam není. František se zastaví v hospodě a přítele z dětství, hostinského Arnošta, poprosí o baterku. Vtom do prázdného lokálu vstoupí neznámý, který si Františka vůbec nevšimne. Zdá se, že už je v lepší kondici. Vzápětí znovu mizí ve tmě. Uklidněný František se vrací domů k matce.

================================================================

It is shortly before Christmas and František Valda returns to his native village to visit his mother. The landscape is covered with snow, and when František spots a man lying by the road, immediately stops his car. The man is very drunk and would certainly freeze to death without help. František puts him on his feet and tries to tell about him the people in the nearby house. Its inhabitants, however, do not even open the door. František returns to the man and loads him into his car. The unknown does not respond to any questions nor sympathetic words about loneliness. František therefore drops him off by a wooden hut on a railway station. The mother welcomes and hosts her son but he cannot but think about the horrible frost outside all the time. He returns to the hut but there is no one there any more. František stops by in the local pub and asks his childhood friend publican Arnošt for a flash lamp. At the very moment, the unknown man steps into the local with František passing utterly unnoticed. He seems to be in much better shape than before. He, however, again disappears in the dark. František calms down and returns home to his mother.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1963
Distributor
Československo
Kino

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 89 krát
vygenerovano za: 0.3192 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)