Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Daň z pohodlí
rok natočení:1961
film: Daň z pohodlí / Daň z pohodlí (1961)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
12 min.
přidal
admin
film přidaný
24.01.2021, 08:41:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Na mostě stojí muž a hází do řeky peníze. Zvědavé lidi, kteří se kolem něho shromáždí, vyzve, aby učinili totéž. Ti po jistém zdráhání poslechnou. Jen dva, mladá žena a pan Kučera, odmítnou. Neznají důvod, proč by to měli udělat. Ale muž se nenechá odbýt. Na příkladech z jejich života jim dokáže, že sami svou vlastní nedůsledností vyhazují peníze z kapsy. Pan Kučera si objednal instalatéra na opravu vany. Ačkoliv instalatér větší část dne strávil v hospodě, vyúčtoval si práci za celé dopoledne a pan Kučera zaplatil. Mladá žena zase zaplatila expresní příplatek za vyčištění sukně, ale sukně nebyla včas hotova, a tak v podstatě vydala víc peněz, než měla. Po těchto příkladech radí muž spotřebitelům, jakým způsobem se bránit před každodenním okrádáním.

================================================================

A man stands on the bridge throwing money into the river. He invites the curious onlookers who gather around him to join in. After a moment's hesitation, they finally do so. Only two of them, a young woman and Mr Kučera, refuse his invitation. They do not understand why they should do such a thing. But the man would not take "no" for an answer. He shows them using examples from their own lives how they squander money out of their own pockets through carelessness. Mr Kučera called a plumber to fix his bath. The plumber spent most of the day in the pub but still charged for the entire morning's work, and Mr Kučera paid for it. The young woman, on the other hand, paid an express surcharge for cleaning her skirt, but the skirt was not ready on time so that, in effect, she spent more money than was necessary. After these examples the man advises the consumers how to protect themselves from everyday theft.
================================================================


obsazení:
Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
muž na mostě
Instalatér
žena v čistírně
holič


Film je v jazycích..
Čeština (1961)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1961)
Formát obrazu
4 : 3 (1961)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1961
Distributor
Československo
Kino

1961
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 92 krát
vygenerovano za: 0.668 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)