Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dobrá rada je nad zlato
rok natočení:1964
film: Dobrá rada je nad zlato / Dobrá rada je nad zlato (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
14 min.
přidal
admin
film přidaný
21.02.2021, 18:41:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Satira
info zde :

Obsah filmu:

Příběh nástupu nováčků do vojenské posádky doprovází ironický komentář. Tři noví vojíni narazí na zkušeného vojáka - mazáka, který poslechne pokynů komentáře a svoji domnělou převahu si náležitě užívá. Mazák budí nováčky a nutí je opakovaně se oblékat a nasazovat si plynovou masku. Tlustého nováčka nutí zkušený voják šplhat na lano, nováčka-intelektuála přiměje opakovaně drhnout dávno umytou podlahu. Když se mu zdá, že nad ním má vojín intelektuální převahu, přinutí ho při výcviku plazit se hlubokou louží. Vojáci jsou už po čase zkušenější a nedají si všechno líbit, eventuálně mazákovi leccos oplatí. Ten je raději pozve na pivo, ale jediný, kdo se opije do němoty, je on sám. Uplynul rok a z bývalých nováčků jsou rovněž mazáci.

================================================================

The story of new recruits joining a military garrison is accompanied by ironic commentary. Three fresh conscripts come across an experienced soldier - an old sweat, who obeys the orders of the commentary and duly enjoys his supposed superiority. He wakes the privates and forces them repeatedly to change into their clothes and put on gas masks. The experienced soldier forces the fat private to climb a rope, and orders the private-intellectual time and again to wash a floor that is already more than clean. Whenever he feels that the man is intellectually superior to him, he forces him to crawl across a deep puddle during the training. After time, the soldiers become more experienced. They are no longer ready to put up with everything and, finally, occasionally get their revenge. The sweat decides that the best plan is to invite them for a beer but he is the only one who finally gets blind drunk. A year passed by and the privates have become old sweats too.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Název
Režie
Přečteno: 95 krát
vygenerovano za: 0.1342 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)