Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hory hory
rok natočení:1964
film: Hory hory / Hory hory (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
10 min.
přidal
admin
film přidaný
02.04.2021, 08:55:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Groteska
info zde :

Obsah filmu:

Do hor přijíždějí obvykle vážní zájemci o zimní sporty. Jsou mezi nimi začátečníci i pokročilí, lyžaři, sáňkaři a také romantici milující bílou sněhovou krásu. Režisér Václav Táborský však objevil v Krkonoších i jiné hosty. Někteří z nich také lyžují, někteří se věnují jiným činnostem. Vězeň s koulí na noze najde ve vánočce pilník na mříže, ale nakonec může utéci jednoduše, nebo jeho vězení tvoří jen jedna stěna. Mladík se pachtí s basou, kterou pak vymění za housle, za housličky a nakonec za čokoládové housličky od dědy Mráze. Housličky sní a usne u suchého stromku. Před zmrznutím ho zachrání kráva se soudkem rumu. Skupina sportovců s lyžemi na ramenou kráčí do hor v zástupu od největšího do nejmenšího a sní u stánku vše, co je k mání. Prodavač dodává dětem koule ke koulování. Dva muži se dostanou do rozporu a šermují v souboji velkými rampouchy. Poraženého odvezou, jeho kráska už má hned nového obdivovatele... Den končí, zástup lyžařů se vrací se sádrou na nohách, autobus odjíždí.

================================================================

Mountains are usually visited by those interested in winter sports - both beginners and advanced, skiers and sledge riders, as well as romantics who love the beauty of the white snow. Director Václav Táborský, however, has discovered yet another kind of guests in the Giant Mountains. Some of them ski, too, but some indulge in another activities. A prisoner with a ball on his leg finds a file for the bars in the Christmas cake but eventually finds out he can easily run away anyway, since his prison is made of just one wall. A young man struggles with a contrabass which he exchanges in turn for a violin, a small violin and eventually for a violin made of chocolate from Santa Claus. He eats it and falls asleep under a dry Christmas tree. A cow with a keg of rum saves him from freezing to death. A group of sportsmen with skis on their shoulders walks up the mountains in a queue from the smallest to the tallest and, upon getting to a refreshment stand, they eat everything available. The shopkeeper delivers children snow balls for a snow-ball fight. Two men get in a clash ending up in a duel and fence with big icicles. The defeated one is taken away, his beloved beauty has already a new admirer at hand... The day ends, the crowd of skiers returns with plaster on their legs, the bus leaves.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 80 krát
vygenerovano za: 0.314 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)