Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dospěláci můžou všechno
rok natočení:1969
film: Dospěláci můžou všechno / Dospěláci můžou všechno (1969)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
83 min.
přidal
geron
film přidaný
27.09.2011, 10:03:44

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :
Dětský
info zde :

Obsah filmu:

Jedenáctiletý Míša s temperamentem správného kluka má neustále problémy s dospělými. Není proto divu, že si přeje být co nejdřív velký. Míša hospodaří s tatínkem a musí plnit různé povinnosti. Po neúspěšném pokusu umýt nádobí se vypraví do výzkumného ústavu, kde tatínek pracuje na důležitém vynálezu. Má vyrobit látku, která by zvětšila drůbež a zvířata, a přispěla tak k odstranění hladu ve světě. Zatím však vyrobil jen látku zmenšovací. Po odchodu otce z laboratoře smíchá Míša rozličné přípravky a podaří se mu objevit zvětšovací prostředek. Napije se ho a ihned vyroste. Naopak tatínek, který omylem vypil s pivem látku zmenšovací, se stane batoletem. Míša je zpočátku okouzlen svým novým stavem, ale posléze pozná, že život dospělých neznamená jen výhody. Musí se starat o dítě-tatínka a to není jednoduché, i když mu pomáhá energická kamarádka a spolužačka Olinka. Míša se pokusí o návrat do dětství, ale v ústavu jen vzbudí zájem nic netušících novinářů, kteří chtějí interview. Zoufalý chlapec před nimi prchá, až ho ze strašného snu probudí tatínek. A maminka, která se vrátila z porodnice, mu ukazuje malého brášku.

================================================================

Eleven-year old Míša has the temperament of a proper boy and endless problems with the grown-ups. It is no wonder that he longs to become an adult without further delay. Míša keeps house together with his father and has various duties. After a failed attempt at dish-washing he goes off to the research institute where his father is working on an important invention. He is trying to produce a substance that would make poultry and other animals bigger and thus help the struggle against famine in the world, but so far he has only managed to produce a shrinking substance. After his father leaves the laboratory, Míša mixes up different ingredients and makes the growth substance. He drinks it and instantly becomes an adult. His father, conversely, turns into a toddler after drinking the shrinking substance with his beer by mistake. Míša is delighted by his new condition at first, but finally learns that adult life is not all about privilege. He has to look after his toddler-father and this is no simple matter, even with the help of Olinka, his energetic friend from school. Míša attempts to return to childhood, but only succeeds in attracting the attention of unsuspecting journalists at the institute, who pursue him asking for an interview. The desperate boy keeps running away from them until his father wakes him up from his frightening dream. And his mother, who has just returned from the hospital, shows him his little baby brother.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1969)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1969)
Formát obrazu
CDS 35mm (1969)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1969
Distributor
Československo
Kino

1969
Produkční společnost
Československo
Kino

1969
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 665 krát
vygenerovano za: 0.0866 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)