Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Valčík pro milión
rok natočení:1960
obrázek
film: Valčík pro milión / Valčík pro milión (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
18.06.2009, 20:02:49

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romance
Romance
info zde :

Obsah filmu:

Jana je členkou tanečního souboru z Uherského Hradiště, Franta hraje na trumpetu v džezovém orchestru Zemědělské technické školy ze Strakonic. Oba se letmo setkají při příjezdu do Prahy na II. celostátní spartakiádu. Frantovi se hezká dívka na první pohled zalíbí, a když ji později najde, pozve ji na procházku Prahou. I Janě je mladík sympatický, a proto pozvání přijme. Od začátku ho považuje za Pražáka. Franta z obavy, že by u Jany ztratil respekt, ji ponechá v tomto omylu. Oba mladí lidé stráví společně kouzelné a bezstarostné chvíle. Druhý den však Jana zjistí, že ji Franta oklamal. Navíc se dozví, že její jméno má být zapsáno na buben kapely vedle jmen předchozích Frantových lásek. Všechny pokusy o usmíření Jana odmítne. Trumpetista však dívku nechce ztratit, a proto se rozhodne k riskantnímu kousku. Vyšplhá se na vlajkový stožár strahovského stadionu a před statisíci diváky spartakiádního vystoupení vyzná Janě lásku. Takovému činu dívka neodolá a Frantovi odpustí.

================================================================

Jana is a member of a dance group from Uherské Hradiště; Franta plays the trumpet in a jazz orchestra of the Agrarian Technical School from Strakonice. They meet in passing on their arrival in Prague at the 2nd nation-wide Spartakiad. Franta likes the pretty girl right from the start and after he finds her later, he invites her to take a walk together in Prague. Jana also likes the young man and she accepts the offer. She thinks Franta is from Prague and he leaves her with this belief fearing he might lose her respect. The two young people spend a magical day together. But the next day Jana discovers that Franta has deceived her. What is more, she finds out that her name is going to be written down on the band's drum next to the names of Franta's previous love affairs. She refuses all his attempts at reconciliation. But the trumpet player doesn't want to lose the girl and he decides to take a risk. He climbs up the flag pole of the Strahov stadium and declares his love to Jana in front of hundreds of thousands of visitors at the Spartakiad. The girl cannot resist such an act and forgives Franta.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Asistent Režiséra
Režie
Scénarista
Technický scénář

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
flétnista Karel

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Pepek
hlídač na stavbě
Věra
Halama
cvičenec



Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)
2.35 : 1 (1960)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 1074 krát
vygenerovano za: 0.1921 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)