Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Handlíři
rok natočení:1963
film: Handlíři / Handlíři (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
67 min.
přidal
geron
film přidaný
12.01.2012, 11:35:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Zemědělské družstvo Hořičky pod vedením Bohumila Doška prosperuje. Navíc patří družstvu kamenolom, z něhož plynou rovněž slušné příjmy. Sousední družstvo v Račiněvsi má naopak velké problémy. Většina mužů odešla za prací do továrny a předsedkyně Fialková může spoléhat jen na ženy a starce. O masopustní tancovačce požádá Fialková Doška o pomoc a ten ji přislíbí. Zemědělskému referentu na ONV nabídne, aby traktor, určený pro jeho družstvo, byl dodán do Račiněvsi. Za tuto službu požaduje od Fialkové, aby mu odprodala čtyři páry koní. Fialková souhlasí, netuší však, že Došek hodlá prodat koně do Holandska a tak na pomoci vydělat. Na jaře se Račiněves dostane do velmi svízelné situace. Koně už nemají a traktor dostal zase Došek, který byl navržen na Řád práce. Fialková si stěžuje na příslušných úřadech, ale neuspěje. Doškův čin však vyvolá kritiku u členů jeho vlastního družstva. Došek se nejprve urazí, ale pak v sobě překoná zbytky starého selského handlířství a uzná, že nejednal správně. S jeho souhlasem jedou hořičtí na pomoc račiněvským.

================================================================

The agricultural cooperative Hořičky, headed by Bohumil Došek, prospers. Moreover, the cooperative owns a stone pit which also generates a decent income. The neighbouring cooperative in Račiněves, on the contrary, faces great problems. Most of the village men left to work in the factory and the only people whom the cooperative's chairman, Fialková, can rely on, are the women and the elderly villagers. During the Shrovetide hop, Fialková asks Došek for help and he promises it. He suggests the agricultural officer at the District National Committee to provide the tractor which was originally intended for his cooperative to Račiněves and then asks Fialková to sell him four pairs of horses to pay off the favour. Fialková agrees but has no idea that Došek is going to sell the horses to the Netherlands, and thus to profit on his help. In spring, Račiněves runs into rather troublesome situation. They have neither the horses nor the tractor, since it was again provided to Došek, who has been nominated for the Order of Labour. Fialková complains to the authorities but without result. Došek's behaviour, however, raises criticism from the members of his own cooperative. Došek first feels offended but then overcomes the remains of the old peasant bargaining left in him and admits he did not behave correctly. With his agreement, the people of Hořičky set off to help the Račiněves cooperative.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
předseda ZO KSČ Kadlec

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
skladník zemědělských strojů
Dáša Fialková



Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1963)
Formát obrazu
CDS 35mm (1963)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1963
Distributor
Československo
Kino

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 743 krát
vygenerovano za: 0.1311 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)