Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Farářův konec
rok natočení:1968
film: Farářův konec / Farářův konec (1968)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
98 min.
přidal
geron
film přidaný
03.02.2012, 13:35:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Podobenství
info zde :
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Kostelník velkého městského kostela způsobí při diplomatické svatbě svou nešikovností skandál. V sakristii, kam se uchýlil, jej najdou staří manželé s mladičkou vnučkou a jejím nemanželským dítětem. Kostelníka přinutí, aby jim neduživé novorozeně pokřtil a dítko s velkým křikem ožije. Kostelník na jejich radu odchází do malé horské vesnice. Ve vesnici postrádají duchovního pastýře, zvl᚝ ve chvíli, kdy se nepohyblivá babička, uklizená v patře hospodářství, rozhodne, že z nudy umře a žádá si poslední pomazání. Kostelníkův příchod je považován za zázrak a marně se bránící muž zaujme místo faráře v místním kostele. Vesničané se konečně mohou vyzpovídat a uvážlivého muže si velmi oblíbí. Kantor, doposud duchovní veličina obce, na "faráře" žárlí a snaží se ho zbavit. Vymyslí provokaci, při níž vyláká do stohu za vsí místní lehkou dívku Majku a "faráře". Vyprovokovaní lidé ale "faráře", který včas utekl, nenašli. Ve stohu, který nešastně vzplane, shoří vandrák. Do vsi přijedou dva biskupové. Kostelníkovu pravou identitu brzy zjistí. Kantor, který kostelníka udal polici, ho jde varovat do kostela před zatčením. Kostelník se snaží uniknout ručkováním po trámu, ale neudrží se a zahyne pádem na podlahu mezi přihlížející dav.

================================================================

The sexton of a large church in the city causes a scandal at a diplomatic wedding by clumsiest. In the sacristy, where he has fled, he is discovered by an elderly couple, their adolescent grand-daughter and her illegitimate child. The family force the sexton to baptize their sickly newborn, and the child revives with loud crying. On their advice, the sexton moves to a small village in the mountains. The village needs a spiritual guide, especially now that the bed-ridden granny, cleared away to a farm loft, has decided to die of boredom and wants to have the last rites. The sexton's arrival is deemed a miracle and the man becomes a parish priest at the local church despite his own resistance to the idea. The locals are finally able to give their confessions and grow very fond of the sympathetic man. The village schoolmaster, previously the spiritual figure of the village, is jealous of the "priest" and makes every effort to get rid of him. He thinks up a trap, luring Majka, the local girl of easy virtue, to a haystack outside the village together with the "priest". The angry locals fail to catch the "priest", who escapes the scene on time. The local beggar dies in the haystack as it accidentally catches fire. Two bishops pay a visit to the village. They soon expose the sexton's true identity. The schoolmaster, who informed on the sexton to the police, goes to the church to warn him that he will be arrested. The sexton tries to escape, swinging hand over hand along a beam but cannot keep his balance. He hits the floor and dies amid a crowd of onlookers.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1968)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1968)
Formát obrazu
CDS 35mm (1968)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1968
Distributor
Československo
Kino

1968
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 691 krát
vygenerovano za: 0.5525 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)