Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bloudění
rok natočení:1965
film: Bloudění / Bloudění (1965)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
geron
film přidaný
10.02.2012, 21:39:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Michalův otec a jeho přátelé jsou poznamenáni zážitky z války a poválečnými společenskými deformacemi, na nichž se podíleli buï přímo anebo k nim zbaběle a mlčky přihlíželi. Pocity viny se snaží přehlušit a omluvit před mladou generací vzpomínkami na hrdinské válečné skutky. Michal však s jejich problémy nechce mít nic společného. Podvědomě vnímá nepříjemnou rodinnou atmosféru i určité otcovo pokrytectví. Po jedné hádce s otcem proto uteče z domova, rozhodnut najít si vlastní cestu. Na první zastavení u otcova bratra - malíře, který se už dávno uchýlil se svou tvorbou do venkovské samoty, ho symbolicky odveze v přepychovém autě poloslepý řidič. Potom se setká s partou excentrických mladých lidí. Ti putují k moři, ačkoliv dobře vědí, že se tam nedostanou. Michal nakonec pochopí, že útěkem svobodu nezíská a vrátí se domů. V neděli otec odveze rodinu na obvyklý výlet, jako by bylo opět všechno v pořádku.

================================================================

Michal's father and his friends are stigmatised by their war experience and the post-war social deformations in which they took part either directly, or watched them cowardly and in silence. They are trying to repress their feelings of guilt and justify their behaviour to the young generation with memories of their heroic war feats. Michal, however, does not want to have anything to do with their problems. He subconsciously perceives the unpleasant atmosphere in the family as well as his father's hypocrisy. After one of many quarrels with his father, he runs away from home, determined to go his own way. At the first visit he stays with his father's brother - a painter who sought refuge for his work in the seclusion of a village a long time ago - as a hitch-hiker he is symbolically driven by a half-blind driver in a luxurious car. After that, he meets a group of eccentric young people who travel to the sea, although they are very well aware that they cannot get there. Eventually, Michal comes to understand that he cannot reach freedom by escape, and returns home. On Sunday, the father takes the family on their usual trip by car, as if everything was all right again.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1965)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1965)
Formát obrazu
CDS 35mm (1965)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1965
Distributor
Československo
Kino

1965
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 667 krát
vygenerovano za: 0.1603 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)