Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Baron Prášil
rok natočení:1961
film: Baron Prášil / Baron Prášil (1961)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé-Barevné
délka filmu
83 min.
přidal
geron
film přidaný
20.02.2012, 14:37:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Dobrodružný
info zde :
Sci-fi
info zde :
fantasy
Fantasie
info zde :

Obsah filmu:

Astronaut Toník se na Měsíci setká s těmi, kterým od dávna tento souputník Země patří: se Cyranem de Bergerac, baronem Prášilem a Verneovými kosmonauty Nichollem, Barbicanem a Ardanem. Všichni pokládají Toníka, oblečeného ve skafandru, za pravého obyvatele Měsíce. Baron Prášil ho proto pozve na návštěvu Země. Bájní Pegasové je odnesou do Cařihradu, kde oba zachrání krásnou zajatkyni Bianku a oba se do ní zamilují. Na útěku před sultánem je nutné překonat mnoho nebezpečných situací: skočit ze skály do moře, bojovat s Holanïany proti mnohonásobné přesile turecké flotily, vydržet útrapy v útrobách velryby, která je spolkla i se člunem. Odtud je harpuna lovce velryb vysvobodí, ale dobrodružství nekončí. Ještě se musí dostat z pustého ostrova, kde se Toník bezúspěšně pokusí vyrobit parník. Nakonec je holandská loï odveze do obležené pevnosti. Prášil na dělové kouli odletí k nepříteli a získá cenné informace. Toník se zmocní střelného prachu, který jim má pomoci k odletu do vesmíru. Za krádež je uvězněn, ale Bianca, která ho miluje, ho vysvobodí. Potom zasáhne Prášil. Do studny s prachem hodí rozžatou svíci. Nastane výbuch, který vymrští barona v křesle a Toníka s Biankou k nebi. Všichni se šastně dostanou na Měsíc, kde je uvítá Cyrano a ostatní pánové.

================================================================

On the Moon, cosmonaut Toník meets those who have visited this fellow-traveller of the Earth long before: Cyrano de Bergerac, Baron Münchhausen and Verne's cosmonauts Nicholl, Barbican and Ardan. They all consider Toník, clad in a space suit, to be a native of the Moon. Baron Münchhausen therefore invites him to visit the Earth. The mythical Pegasus carries them to Constantinople, where together they save the beautiful captive, Princess Bianca, and both fall in love with her. In their escape from the Sultan, they must overcome many dangers: jumping from a rock into the sea, fighting with the Dutch against the overwhelming superior forces of the Turkish flotilla, withstanding the innards of a whale which swallows them along with their boat. They are freed by the harpoon of a whale hunter, but the adventure is far from over. They still have to get away from an abandoned island, where Toník unsuccessfully attempts to build a steam boat. Eventually, a Dutch boat takes them to a besieged fortress. Münchhausen flies to the enemy on a cannon ball and acquires valuable information. Toník gets hold of the gun-powder which is to help them fly into outer space. He is arrested for the theft, but Princess Bianca, who loves him, sets him free. Then comes Münchhausen's turn - he throws a lit candle into the well full of gun-powder. The subsequent explosion flings the Baron, seated in an arm-chair, Toník and Bianca to the sky. They all happily get back to the Moon where they are welcomed by Cyrano and the rest of the gentlemen.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
generál



Film je v jazycích..
Čeština (1961)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1961
Distributor
Československo
Kino

1961
Produkční společnost
Československo
Kino

1961
Produkční společnost
Československo
Kino

Promítáno v kinech
(festival/ročník)/Název kina
Datum
čas
Doplňkové info
Uherské Hradiště - Kino Hvězda
17:00
sekce - AČFK uvádí
Název
Režie
Přečteno: 756 krát
vygenerovano za: 0.1086 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)