Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Fotbal
rok natočení:1965
film: Fotbal / Fotbal (1965)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
geron
film přidaný
21.02.2012, 10:47:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Sportovní
info zde :
documentary
Dokumentární
info zde :

Obsah filmu:

Vedle hokeje je fotbal v Československu nejoblíbenějším sportem. Na fotbalových hřištích se tisíce a tisíce diváků radují, rozčilují, hrozí i smějí. Potom odejdou a jen málokdy se dozvědí o starostech těch, kteří jim poskytují týden co týden vzrušení a zábavu. Mužstvu Slavoje hrozí sestup do druhé ligy a jeho trenér Jarda Beran musí řešit před rozhodujícím zápasem mnoho problémů. Kapitán Koubek je obviněn, že v předcházejícím utkání vstřelil rozhodující gól rukou. Z miláčka obecenstva, mladého Smolky, roste primadona. Proti výtečnému brankáři Sixtovi brojí technický vedoucí Stárek, který Sixtu odmítá postavit do hry. Stárek hraje v mužstvu i další negativní roli, nebo se snaží rozeštvat hráče. Přitom nikdo neví, jakým způsobem se z něho stal všemocný funkcionář. Přiblížil se den zápasu, mladý nezkušený brankář se bojí nastoupit a Beran musí přemluvit Sixtu, aby za mladíka zaskočil. Ani Sixta není ve formě, vypil právě dvě piva. Snaží se, ale pustí dvě branky. V druhé polovině se mladý brankář vzchopí a Sixtu nahradí. Nechytne trestný kop a Slavoj prohraje. Hněv davu se soustředí na rozhodčího, který musí s malým synkem uprchnout ze stadionu. Den končí, fanoušci bouřlivě diskutují. Příští neděli však budou zase spěchat na stadion.

================================================================

Football is the most popular sport in Czechoslovakia alongside ice-hockey. Thousands and thousands of football fans cheer, rage, threaten and laugh at the stadiums. Then they leave and only very rarely do they learn anything about the worries of those who rouse and entertain them week after week. Slavoj team faces demotion to B league and its coach Jarda Beran must settle countless problems before the deciding match. Captain Koubek has been accused of using his hand to score the critical goal of the preceding match. Young Smolka, everybody's favourite, is turning into a primadonna. Technical manager Stárek harangues the excellent goalkeeper Sixta and keeps him on the bench. Stárek plays another negative role in the team, trying to set the players against one another. In all this, nobody really understands how he became such an all-powerful official. The day of the match is approaching, but the young inexperienced goalkeeper is too scared to play and Beran must persuade Sixta to cover for him. But Sixta is equally out of form, he has just had two beers. He does his best but still misses the ball twice. In the second half, the young goalkeeper braces himself and replaces Sixta. He misses the penalty kick and Slavoj loses the game. The angry crowd concentrates at the referee who has to flee from the stadium with his little son. The day is over; the fans have a fiery debate. Next week, however, they will yet again rush to the stadium.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1965)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1965)
Formát obrazu
CDS 35mm (1965)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1965
Distributor
Československo
Kino

1965
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 611 krát
vygenerovano za: 0.1389 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)