Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Perličky na dně
rok natočení:1965
film: Perličky na dně / Perličky na dně (1965)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
105 min.
přidal
geron
film přidaný
21.02.2012, 11:04:39

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Povidkový
info zde :

Obsah filmu:

Do libeňského automatu Svět doléhá zpěv a hluk rozjařených účastníků svatební hostiny v sále. Zkušená výčepní obsluhuje u pípy několik hostů. Pak ale zajde na záchod a najde tam oběšenou mladou ženu. Výčepní dívku odřízne, vyžene hosty a volá sanitku a Bezpečnost. Lékař pouze konstatuje smrt. Za výlohou zůstali zvědavci, kteří se snaží dostat dovnitř. Nervózní výčepní vpustí jen mladíka v potrhaných montérkách a svého známého - soustružníka z nedaleké továrny. Opilý ženich udeřil v chodbě do oka jednoho z příslušníků VB a byl zatčen za napadení veřejného činitele. Soustružník je zároveň výtvarníkem a vede monolog o své výstavě grafik s názvem Hmatový prožitek fabriky. Vzpomíná na dívku, která ho opustila, protože špatně snášela život v bídě. Netuší, že jeho milá leží v kuchyni za výčepem mrtvá. Opilá nevěsta nechce zůstat o svatební noci sama. Když jí odmítnou propustit ženicha na svobodu, odvede si s sebou výtvarníka. Ten pak ve větrné temné noci trhá její závoj na cáry, kterými přivazuje v parku mladé stromky ke kůlům, aby se nezlámaly.

================================================================

The singing and noise of guests celebrating a wedding feast come from a dance hall adjacent to The World Café. The experienced woman bartender at the tap is attending several guests. But when she goes to the toilet, she discovers a young woman who has hanged herself. The bartender cuts the girl down, turns the guests out and calls for the emergency services and the police. The doctor can only state death. Some nosy Parkers, however, remain behind the café's window and try to get in. The nervous bartender lets in only a youngster in a torn-off boiler suit and an acquaintance of hers - a lathe-worker from a nearby factory. In the meantime, the drunk groom hit one of the policemen in the eye and was arrested for assaulting a public authority. The lathe-worker is at the same time an artist and gives a monologue about his exhibition of prints entitled "Tactile Experience of a Factory". He keeps recollecting a girl who left him for she was unable to bear life in poverty, having no idea that this former lover of his lies in the kitchen behind the bar, dead. The drunk bride does not want to be left alone during the wedding night. When the police refuses to free her groom, she leaves with the artist. In the dark windy night, the man then tears her veil to rags, using them to tie the young trees to the props in the park to prevent them from breaking.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pacient#1



Film je v jazycích..
Čeština (1965)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1965)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1965)

Název
Režie
Přečteno: 571 krát
vygenerovano za: 0.4652 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)