Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bubny
rok natočení:1964
film: Bubny / Bubny (1964)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
83 min.
přidal
geron
film přidaný
21.02.2012, 11:19:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Hudební
info zde :
Povidkový
info zde :

Obsah filmu:

Polykač třešní Studentka Karma se zamiluje do populárního džezového trumpetisty zvaného Malý Luis. Luisovi se nezkažená dívka svěžího půvabu také zalíbí a začne s ní chodit. Karma nejasně tuší, že trumpetista má kromě ní ještě jinou ženu. Při návštěvě Luisova bytu se její podezření potvrdí a Karma bez rozloučení odejde. Set Karel Samuel nazývaný svými kamarády Set hraje na vibrafon v malém divadélku. Přátelé ho zatím čekají ve víkendové chatě. Po představení za nimi Set jede na chatu. Před jeho motorku se dostane holčička na kole. Set strhne svůj stroj. Dívenka z kolize vyvázne, ale Set se zabije. Nad hrobem mu zdrcení kamarádi zahrají jeho oblíbenou skladbu. Bubny Honza hraje v amatérské skupině na bicí. Aby si mohl koupit kvalitní soupravu bubnů prodá skútr a magnetofon. Na bubny však již dal zálohu bubeník Mustafa z Varieté. Honza se pokusí Mustafu přesvědčit, aby mu je přenechal. Ten se mu jen vysměje. Mladý bubeník pozná, že pro muzikanty z Varieté je hudba jen obchod. Odejde a odmítne i zpěvačku, která ho chce za bubny získat.

================================================================

The Cherry-Eater - Karma, a young student, falls in love with a popular jazz trumpet player nicknamed Little Luis. Luis is also fond of the innocent girl and begins to date her. Karma somehow senses that the trumpet player moreover has another woman. Her suspicion proves right during her visit to Luis's apartment, and Karma leaves without even saying good-bye. Set - Karel Samuel, nicknamed Set by his friends, plays vibraphone in a small theatre. In the meantime, his friends wait for him at a weekend cottage. When the performance is over, Set goes to meet them in the cottage. But a little girl on a bicycle appears in front of his motorcycle. Set snatches his machine to the side. The little girl survives the collision, but Set dies. At the graveside, his broken-hearted friends play him his favourite song. Drums - Honza plays drums in an amateur music group. In order to be able to buy a good-quality set of drums, he sells his scooter and a tape recorder. But the drummer Mustafa from Varieté has already did advanced payment for the drums. Honza attempts to convince Mustafa to let him have the set, but Mustafa just laughs at him. The young drummer realised that, for the musicians from Varieté, music is only a matter of business. He leaves and rejects also the woman singer who wants to date him in exchange for the drums.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1964)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1964)
Formát obrazu
CDS 35mm (1964)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1964
Distributor
Československo
Kino

1964
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 598 krát
vygenerovano za: 0.1387 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)