Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Deváté jméno
rok natočení:1963
film: Deváté jméno / Deváté jméno (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
geron
film přidaný
21.02.2012, 11:51:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Crime
Kriminální
info zde :
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Před pohřbem kolegy úředník Ivo Koláčný potká u olomouckého krematoria po mnoha letech Milču Dlabalovou. Kdysi byli milenci a navíc mají společné strašné tajemství. Milča se nechtěla za války rozvést, a aby nepřišla o manželův velký majetek, udala anonymním dopisem gestapu, že se na Dlabalově statku chystá černá zabijačka. Bylo zatčeno osm mužů z vesnice a sedm z nich zahynulo v koncentračním táboře. Vrátil se jediný z nich, těžce invalidní Dlabal. Uplynulo dvacet let. Koláčný má mladou ženu a malou dceru. Milča zůstala bezdětná a před třemi měsíci její ochrnutý manžel zemřel. Teï má výčitky svědomí a chce svůj čin po letech oznámit Bezpečnosti. Koláčný, který o jejím činu tehdy prokazatelně věděl, se začne bát o svůj spokojený život. S Milčou se několikrát sejde a předstírá jí návrat láskyplných citů, které k ní kdysi choval. Na výletě s dcerou si všimne příhodného místa, kde by se své milenky mohl zbavit. V mokřinách lužního lesa může zmizet její tělo beze stop. Vyláká ženu na schůzku do přítelovy chaty. Cestou jim "náhodou" ujede vlak, na který měli přestoupit, a jdou se zatím projít do lesa. Tam Koláčný Milču uškrtí a tělo zatáhne do vody. Po několika dnech se telefonicky ozve sousedka Dlabalové, která našla jeho číslo a ví, že se s pohřešovanou ženou scházel.

================================================================

On his way to a colleague's cremation in Olomouc, office worker Ivo Koláčný meets Milča Dlabalová after many years. They were lovers once, and they also share a terrible secret. Milča did not want to divorce her husband Dlabal during the War. To make sure she would not lose his vast fortune, she anonymously informed the Gestapo that there was going to be a secret pig-slaughtering feast at her husband's farm. Eight men from the village were imprisoned, seven of them later died in a concentration camp. Only one of them, Dlabal, returns heavily disabled. Twenty years go by. Koláčný has a young wife and a small daughter. Milča has remained childless and, three months earlier, her paralyzed husband has died. She has now qualms of conscience about what she did and wants to confess to the police. Koláčný, who at the time knew about her crime - a fact that could easily be proved - begins to fear for his comfortable life. He meets up with Milča a couple of times and pretends that the loving sentiment he once had for her has been rekindled. When he takes his daughter out on a picnic, he notices a convenient spot where he could get rid of his lover. In the marshy ground of the floodplain forest her body could disappear without trace. He lures the woman to go with him to his friend's cottage. On the way there, they "accidentally" miss the connecting train and go to take a walk in the forest. There, Koláčný strangles Milča and drags her body into the water. After a few days, he receives a phone call from Ms Dlabalová's neighbour. She has found his number and knows that he was seeing the missing woman.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1963)
Formát obrazu
CDS 35mm (1963)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1963
Distributor
Československo
Kino

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 665 krát
vygenerovano za: 0.2279 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)