Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Morálka paní Dulské
rok natočení:1958
film: Morálka paní Dulské / Morálka paní Dulské (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
93 min.
přidal
geron
film přidaný
24.02.2012, 10:17:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Majitelka činžáku paní Dulská je despotickou vládkyní v domě i ve své rodině. Její syn Zbyšek flámuje a paní Dulská najme pohlednou služku Hanku Pi¹towskou, aby se syn víc držel doma. Hned první den začne Zbyšek Hanku obtěžovat. Naivní Mela, mladší dcera Dulské, si myslí, že jde o vzájemnou náklonnost. Rozhodne se tajný cit podporovat. Ale Hanka se svěří paní Dulské a chce dát výpověï. Paní Dulská jí naoko slíbí pomoc. Obyvatelé domu paní Dulské žijí v neustálé nejistotě. O byt nájemníků, které chce majitelka vystěhovat, má zájem její neteř, paní Juljaševičová. Paní Dulská jí byt nepronajme. Má dojem, že její neteř žije nad poměry. Hanka podlehne Zbyškovým svodům a otěhotní. Mela se snaží přimět matku k souhlasu se Zbyškovou svatbou, ale Zbyšek začne znovu flámovat. Paní Dulská se rozhodne vyštvat Hanku z domu. Zbyšek se nečekaně odhodlá, že si Hanku vezme. Paní Dulská se pokoří a poradí se s protřelou Juljaševičovou. Slíbí pak Hance odstupné, které nakonec musí několikanásobně zvýšit, aby předešla skandálu. Hanka odchází, provázena upřímným pláčem Mely. Život v domě se vrací do starých kolejí.

================================================================

The owner of an apartment block, Mrs Dulská, is a despotic ruler, both of her house and of her own family. Her son Zbyšek is spending too many nights on the tiles and so Mrs Dulská hires an attractive maid called Hanka Pi¹towska in order to try and keep her son at home more. Zbyšek starts harassing Hanka the very first day. The naive Mela, Mrs Dulská's younger daughter, thinks that her brother's feelings are returned. She decides to help nurture this secret romance. But Hanka confides her worries to Mrs Dulská and intends to hand in her notice. Mrs Dulská gives the impression that she will help the girl. The inhabitants of Mrs Dulská's house live in constant uncertainty. Her niece, Mrs Juljaševičová, has her eye on one of the flats which the owner intends to empty of its tenants. Mrs Dulská doesn't lease the flat to her. She believes that her niece is living beyond her means. Hanka succumbs to Zbyšek's advances and becomes pregnant. Mela tries to persuade her mother to consent to Zbyšek's wedding but the latter has started his late nights again. Mrs Dulská decides to drive Hanka out of the house. Zbyšek unexpectedly announces that he will marry Hanka after all. Mrs Dulská gives in and seeks advice from the hard-bitten Mrs Juljaševičová.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Felicián Dulský


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1958
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 729 krát
vygenerovano za: 0.7036 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)