Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Prednosta stanice
rok natočení:1941
film: Prednosta stanice / Prednosta stanice (1941)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 10:43:47

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Svérázný nosič reklam opka se dokáže přizpůsobit každé situaci. Odstavený vagon, ve kterém přespává, je jednoho dne připojen k vlaku, se kterým odjíždí generální inspektor drah Kokrhel na okružní kontrolní cestu. Objevení černého pasažéra způsobí neplánovanou zastávku na nádraží v Mokrém nad Soupravou. opka uprchne, ale Kokrhel trvá na jeho nalezení a potrestání. Místní přednosta Jelen odešel mezitím naneštěstí na zkoušku pěveckého sboru. Půvabná paní Jelenová proto téměř uvítá, když se objeví opka, převlečený do uniformy jejího muže, a vydává se za přednostu stanice. Kokrhelovi se mladá žena velmi líbí a ve světle jejího úsměvu přehlíží totální přednostovu neschopnost. Rozhodne se vyhovět Jelenově žádosti o přeložení blíže k hlavnímu městu. Když se objeví skutečný přednosta stanice, začne být Kokrhel komisní. opka mu však připomene, jak pro flirt zapomněl na své povinnosti, a Kokrhel musí svému slibu dostát.
================================================================

opka, the distinctive sandwich-board man, is able to apply himself to any situation. The truck in which he sleeps is one day coupled to a train which takes Kokrhel, the general inspector of the railways, on an inspection tour of the area. The discovery of a stowaway causes an unplanned stop at the station in Mokré nad Soupravou. opka runs away and Kokrhel orders that he be found and punished. The local station master Jelen is unfortunately absent, having left for a choir rehearsal. The charming Mrs Jelen therefore warmly welcomes opka as he appears in her husband's uniform and passes himself off as the station master. Kokrhel is extremely taken with the young woman and, in the light of her smile, he wholly overlooks the station master's total incompetence. He decides to fulfil Jelen's request for a transfer nearer the capital. When the real station master shows up, Kokrhel starts behaving in an unpleasantly businesslike fashion. opka reminds him, however, that in flirting with the young lady, he had forgotten his duties and now he must carry out his promise.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Olga Pěnkavová


Film je v jazycích..
Čeština (1941)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1941)
Formát obrazu
CDS 35mm (1941)

Název
Režie
Přečteno: 987 krát
vygenerovano za: 0.8586 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)