Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ryba na suchu
rok natočení:1942
film: Ryba na suchu / Ryba na suchu (1942)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 11:12:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

František Ryba zachránil již 99 tonoucích a těší se, že brzy toto číslo zaokrouhlí na 100. Jen plánovaná regulace řeky by mu to mohla znemožnit. Obecní rada se rozhodla pro regulaci a Rybu chce odškodnit slavností na jeho počest. Ing. Pánek přijde požádat o ruku jeho dcery Anči. Ryba se však dozví, že Pánkovi bylo svěřeno provedení regulace, a se svatbou nesouhlasí. Pohádá se s dcerou a jde se opít. Té noci by málem utonul chlapec, kdyby ho neznámý muž nezachránil. Všichni se domnívají, že zachráncem je Ryba, a chtějí oslavit jeho stého zachráněného. Ryba protestuje, protože doma opilý tvrdě spal. Tu se přizná Pánek, že chlapce vytáhl z vody on. Ryba se zlobí, že mu "fušuje" do řemesla, ale pak si uvědomí svou malichernost. Vtom někdo volá od řeky o pomoc - a Ryba má svého stého zachráněného. Dočká se oslavy za statečnost, smíří se s Anči a Pánkem a nakonec i s regulací.

================================================================

František Ryba has already saved 99 people from drowning and is looking forward to bringing his tally up to a hundred. Only the planned regulation of the river could jeopardise his chances. The town council had decided to regulate the river and to lay on a celebration in honour of Ryba, to compensate. Mr. Pánek comes to ask for the hand of Ryba's daughter Anči. But Ryba finds out Pánek has been authorised to carry out the regulation and he refuses to give his consent to the marriage. He rows with his daughter and goes off for a drink. That night a young boy almost drowns - but is saved by an unknown man. Everybody thinks his rescuer was Ryba and plan to celebrate his 100th rescue. Ryba protests that he was at home fast asleep. Pánek then admits he saved the boy. Ryba at first is annoyed that Pánek is encroaching on his patch, but then realises he is being petty-minded. Just then somebody shouts for help from the river - and Ryba makes his 100th rescue. He is feted for his bravery, makes up with Anči, and finally gives his blessing to Pánek and to regulation of the river.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Pěkný

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen obecní rady
profesor



Film je v jazycích..
Čeština (1942)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1942)
Formát obrazu
CDS 35mm (1942)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1942
Distributor
Československo
Kino

1942
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 976 krát
vygenerovano za: 0.0795 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)