Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Lízin let do nebe
rok natočení:1937
film: Lízin let do nebe / Lízin let do nebe (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 11:51:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :
Milostný
info zde :

Obsah filmu:

Osiřelá Eliška Irovská je poslána do Ptačic, odkud pocházeli její rodiče. Jako sirotek je ubytována v místním chudobinci a musí chodit žebrotou. Její poručník Petr Tumlíř však dohlíží na to, aby mohla chodit do školy. Třídní učitelkou je sympatická Karla Sýkorová, která byla za trest přeřazena do Ptačic z Prahy. Karla se zamiluje do Petra Tumlíře a jejich svatbou neposvěcený vztah je trnem v oku místním obyvatelům. Petr se rozhodne oženit se s Karlou ihned po ukončení studia práv. Karla nastuduje s dětmi divadelní představení hry Popelka a Líza Irovská si v hlavní roli získá srdce všech diváků z Ptačic. Petr končí studia a Karla mu obstará místo v Praze, ve firmě svého otce. Vyjde najevo, že Karla pochází z velmi bohaté rodiny. V té době se rozhoduje o výběru nejlepší žákyně školy, která má dostat stipendium do dívčího penzionátu. K nelibosti většiny radních je nakonec vybrána Líza. A tak Petr s Karlou i Líza odjíždějí z Ptačic vstříc lepší budoucnosti.
================================================================

The orphan Eliška Irovská, nicknamed Líza, arrives in her native village of Ptačice. As an orphan she is housed in the local poorhouse and has to go out begging. Her guardian Petr Tumlíř, however, sees that she is competent enough to go to school. Her class teacher is the amiable Karla Sýkorová who was transferred from Prague to Ptačice as punishment. Karla falls in love with Petr Tumlíř and their scorned relationship is a thorn in the side of the local inhabitants. Petr decides to marry Karla immediately after he finishes his law studies. Karla rehearses Cinderella on stage with the local children; Líza in the leading role captures the hearts of the Ptačice villagers. Petr finishes his studies and Karla finds him a job in Prague, with her father's firm. Karla had neglected to mention that she comes from an exceedingly wealthy family. It is during this time that the best girl in the school is to be selected and given a scholarship for a girl's boarding school. To the displeasure of the majority of the councillors, Líza is finally chosen. Thus Petr, Karla and Líza leave Ptačice for a better life elsewhere.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
učitel
pan řídící

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Jůla, syn Plichtových
školní inspektor dr.Nečas
Sýkorova žena



Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Název
Režie
Přečteno: 851 krát
vygenerovano za: 0.073 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)