Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) The Divine Lady / Nekorunovaná královna
rok natočení:1929
film: The Divine Lady / Nekorunovaná královna (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
99 min.
přidal
admin
film přidaný
20.04.2022, 18:55:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Historický
info zde :

Obsah filmu:

Emma Hartová (Corinne Griffith) je mladá, krásná dcera kuchařky (Marie Dressler), která přijíždí v roce 1782 na popud malíře George Romneyho do domu šarmantního Charles Grevilla (Ian Keith). Naivní a neotesaná Emma se do galantního Grevilla zamiluje. On má jisté plány, chce z ní udělat dámu s vybíravým chováním. Nějakou chvíli s ní trpělivost má, ale pak Emmu posílá ke strýci Williamovi (H. B. Warner), který působí jako velvyslanec v Neapoli. I přes věkové a společenské rozdíly se Emma Hartová provdá za sira Williama Hamiltona.

V Evropě probíhají nepokoje. Blíží se válka Británie s Napoleonem, když Emma poznává mladého a okouzlujícího kapitána Horatia Nelsona (Victor Varconi). Oba cítí k sobě náklonnost. Velitel britského loïstva Nelson vyráží do války. Chybí mu však potraviny a voda. Zakotví proto u pobřeží Neapolského království a žádá krále Ferdinanda I. o svolení. Ten to zásadně odmítá, protože se nechce dostat do konfliktu s Napoleonem. Lady Hammiltonová ve svém zoufalství žádá samotnou královnou Marii Karolínu, aby obešla muže a svolení dala. Ona ze sympatií k půvabné Emmě povolí doplnit zásoby pro Nelsona. Anglie vyhrává válku. Nelson je oslavován a vyzýván, aby se vrátil do Londýna. Emma je nešastná, protože ho miluje, ale je vdaná, stejně tak je Nelson ženatý.

V Londýně se nakonec ale objeví jak Nelson, tak lady a sir Hamiltonovi. Celá společnost si o admirálově aféře povídá. Královský manželský pár však nechce na recepci rozruch a tak odmítne Emmu na oslavy pozvat. Ona se cítí ponížena, Nelson taky. Odmítne se tam zdržet a běží za Emmou. Společně se usadí na anglickém venkově.

Po několika letech se pod hrozbou Napoleonova útoku na Anglii opět vyostřuje situace. Nelson vyplouvá do válečného konfliktu, zanechajíc svou milenku samotnou a nešastnou. V bitvě u Trafalgaru, kterou Anglie vyhrála, však admirál Horatio Nelson umírá. Na závěr filmu pronáší ke svému oddanému kapitánovi ona pamětná slova: "Polib mě, Hardy."
================================================================

In the late eighteenth century, Lady Hamilton has had a somewhat turbulent relationship with the British people, especially the aristocracy. Born Emma Hart from a very humble background (she being the daughter of a cook), she was seen as being vulgar by the rich, but equally captivating for her beauty. In a move to protect his inheritance, Honorable Charles Greville, Emma's then lover and her mother's employer, sent Emma to Naples under false pretenses to live with his uncle, Sir William Hamilton, where she would study to become a lady.
Surprisingly to Greville whose deception Emma would eventually discover, Emma ended up becoming Hamilton's wife in a marriage of convenience. But it is Emma's eventual relationship with Horatio Nelson of the British navy that would cause the largest issue. A move by Lady Hamilton helped Nelson's armada defeat Napoleon's fleet in naval battles, which Nelson would have ultimately lost without Lady Hamilton's help. Beyond the dangers of war, Lady Hamilton and Nelson's relationship is ultimately threatened by the court of public opinion as both are married to other people.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Emma Hartová


Film je v jazycích..
Angličtina (1929)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1929)
Formát obrazu
1.20 : 1 (1929)

Festivaly a ceny:

cena
festival
ročník
osoba
nominace/cena
Nejlepší režisér
Frank Lloyd
cena
Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli
Corinne Griffith
nominace
Nejlepší kamera
John F. Seitz
nominace

Název
Režie
Přečteno: 33 krát
vygenerovano za: 0.1351 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)