Nick:
Heslo:
Registrace

MenuInfoOdkazyVidea V seriálu
Prohlížíte hudební skupinu Limetal
Prohlížíte hudební skupinu Limetal 1.0.10
aktivní od roku: :
vypis skupin od písmene:
Obsah:

Limetal je česká hudební skupina, hrající hard rock a heavy metal. Na podzim roku 2015 ji založili čtyři bývalí členové legendární české hardrockové skupiny Citron.

Historie


Historie skupiny Citron spadá až do 70. let, kdy skupina hrála Blues rock. Roku 1982 se skupina rozpadla a přeformovala se v tradiční uskupení v čele s bubeníkem Radimem Pařízkem, zpěvákem Standou Hranickým, basistou Vaškem Vlasákem a kytaristy Jardou Bartoněm a Jindrou Kvitou. V letech 1984 - 1985 probíhalo nahrávání legendární desky Plni energie, se kterou se skupina umístila na druhém místě v anketě Zlatý slavík.

Po úrazu nohy Standy Hranického přichází do skupiny zpěvák Vitacitu Láïa Křížek se kterým natočí ještě úspěšnější album Radegast. Roku 1990 z kapely ale odchází Láïa Křížek s Jardou Bartoòem a zakládají Kreyson. Do skupiny přichází zpěvák Fany Michalík a Pavol Chodelka a nahrávají album Vypusťte psy.

V devadesátých letech se ale skupina rozpadá a na pódia se vrací až po roce 2000, kdy společně s Láïou nahrává album Síla Návratů. Později se do skupiny vrací jako zpěvák Standa Hranický a za zesnulého Jindru Kvitu přichází nastálo Jiří Šperl. Roku 2010 vychází dlouho očekávané album Bigbítový Pánbů.

Roku 2012 je Standovi diagnostikována rakovina a již není schopen dále vystupovat. Zpět je jako záskok povolán Fany Michalík, která v té době zpíval ze svou skupinou Funny. Standa však podlehne rakovině v dubnu 2013 a Fany ve skupině již zůstává trvale - Standův syn mu symbolicky předal mikrofon. Skupina v tomto složení funguje až do roku 2015 a připravuje nové album.

V září 2015 po dlouhých rozepřích odchází ze skupiny společně František „Fany“ Michalík – zpěv, Jaroslav Bartoò – kytara, Jiří Šperl – kytara a Václav Vlasák – baskytara. Bubeník Radim Pařízek, který je majitelem ochranné známky "Citron", tudíž tento název již může pro hudební skupinu používat nadále jen on. Na podzim téhož roku se tak rodí z uvedených bývalých členů projekt LIMETAL jako pokračovatel odkazu Citron. Na sklonku roku vydávají singl Na tenkém ledě a Mayday, ke kterým také natáčejí videoklipy a kde jako bubeník hostuje Lukáš Pavlík (Čechomor).

Skupina s názvem Citron však nezaniká, neboť Radim Pařízek opět povolal Láïu Křížka a společně pracují na albu Rebelie rebelů.
Diskografie
Singly

2015 Na tenkém ledě/Mayday

ROK

0

1985

0

0

0

0

2015

0

1939

1974

0

1985

1995
Přečteno: 326 krát
vygenerovano za: 0.060627 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)