Nick:
Heslo:
Registrace

MenuInfoOdkazyVidea V seriálu
Prohlížíte hudební skupinu Chaozz
Prohlížíte hudební skupinu Chaozz 1.0.10
aktivní od roku: :
aktivní do roku:
vypis skupin od písmene:
Obsah:

Chaozz je jedna z prvních a komerčně nejúspěšnějších českých hip-hopových skupin 90. let. Vznikli v roce 1995. Již v roce 1996 vyšla první deska. Od roku 2002 mají pauzu na dobu neurčitou.

Roku 1993 vznikla v Praze skupina UNIT. Byla to sestava čtyř lidí: (Basse, Rustyho, Dědka a DJ Skuply. V roce 1994 rozběhli první koncert v Alterně Komotovce). Přibližně ve stejnou dobu jako vznikla skupina UNIT, natočil Deph svoje první sólové demo. Dal se dohromady s Fugazem a rozběhli nový projekt s názvem FLAVAMATIC. V červnu roku 1994 sa skupina UNIT rozpadla na dvě části - Deph a tehdejší CHAOZZ (Bass a Rusty, kteří k sobě přibrali Smoga jako DJ). CHAOZZ v této sestavě koncertoval poprvé někdy v září 1994 společně se skupinou FLAVAMATIC. Společných akcí těchto dvou skupin bylo víc a na jedné z nich se dohodli, že se spojí v jeden CHAOZZ. Důvodů bylo údajně víc, například společné názory na hudbu, styly, atd. A tak vznikl CHAOZZ v nové sestavě: (Bass, Deph, Rusty, Fugaz a DJ Smog).

V době vzniku formace Chaozz existovalo v Praze několik skupin hrajících v podobném stylu (např. WWW, o níž Chaozz zpívá v písni 1,2,3), ale ani jedna z nich nedosáhla příliš velkého úspěchu.

Deph si údajně chodil kupovat nosiče s hip-hopem do jednoho hudebního obchodu v centru Prahy. Majitelem tohoto obchodu byl jistý Ivo Pospíšil. Ten hledal nějakou hip-hopovou skupinu a tak Deph využil situace a seznámil pana Pospíšila s Chaozzem. A protože pan Pospíšil hledal skupiny pro vydavatelství Polygram, tak se Chaozzu otevřely dvere do světa. V roce 1996 vydali svoje první album …a nastal Chaozz. Velkého úspěchu dosáhla skupina například singly Policie či Planeta opic.

Před vydáním druhého alba si ještě trochu zaexperimentovali se slovenskou skupinou No Gravity na singlu Sorry. V singlu Chaozz věci se věnují parodování reklam. Na úspěchu Chaozzu má svůj podíl i televize Nova a její hitparáda Eso, která klipy Chaozzu nasadila.
==WIKI==

ROK

1995

2006

1987
Přečteno: 314 krát
vygenerovano za: 0.016131 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)