Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Sight Unseen /Karanténa
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 123.dl Karanténa
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2003.01.17 - Pátek
esk premira:
2003.07.07 - Pondìlí
ada:
6
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
123
Dl v serii
13
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
613
Kd epizody:
SG-613
Pidno dne:
13.04.2009, 18:27:16
Zmna dne3:
13.04.2009, 18:27:16
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Dìj zaèíná návratem SG-1 z prùzkumné mise na P9X-391. Pøinášejí s sebou mimozemské zaøízení, které našel Jonas v píseèných rozvalinách. Vyzaøuje energii, ale ta je podle Sam zcela neškodná... najednou však Jonas spatøí podivné stvoøení podobné hmyzu, jak poletuje nahoøe u stìny. Nikdo jiný je ovšem nevidí. Generál Hammond nechává prohledat základnu, ale nic nenajdou. Domnívají se tudíž, že Jonas má halucinace a je pøetažený, na což on reaguje hypotézou, že by symptomy mohly souviset s jeho døívìjším vystavením se úèinkùm naqadrie. Podle doktorky Fraiserové byl však na rozdíl od ostatních kelownských vìdcù nezasažen.

Mezi tím Jack odjíždí na ryby. Zkouší jako obvykle pøesvìdèit Sam, aby jela s ním, jenže ta mu odpovídá jako vždy stejnì - chce se radìji vìnovat zkoumání mimozemského artefaktu, který pøinesli na Zem. Pozdìji za ní pøijde Jonas a po krátké chvilce spatøí další neznámé stvoøení podobné housence. Sam poøád nic nevidí, což Jonase vede k závìru, že s ním opravdu nìco nebude v poøádku. Prohlídka u doktorky Fraiserové však nic neodhalí, ani po fyzické, ani po psychické stránce. Generál Hammond ho doèasnì staví mimo službu. Jonas hodlá prozkoumat artefakt a pøeložit nápisy na nìm, ale zaøízení má být odvezeno do Nellisu. Chvíli na to jdou Jonas s Teal’cem chodbou a tentokrát oba dva spatøí „èervenou vosu“, jak prolétá stìnou.

Plukovník O’Neill bìhem své cesty na chatu zastaví u pumpy a náhle také spatøí podivného tvora. Zaène støílet, ale nièeho nedosáhne, pouze k smrti vydìsí potrhlého pumpaøe. Okamžitì volá na základnu, kde ho generál Hammond informuje, že všichni vidí totéž po celé základnì. Jonas a Sam dojdou k závìru, po nejasném pøekladu symbolù na zaøízení, že ti tvorové pocházejí z jiné dimenze a zaøízení pouze zpùsobuje, že jsou viditelní. Generál naøídí zaøízení vypnout, což Sam udìlá, a zdánlivì je klid. Jen zdánlivì. V jídelnì se tvorové znovu objeví.

Zkusí pøenést zaøízení zpátky na planetu, ale bez dalšího výraznìjšího efektu. Nakonec pøijdou na to, že k pøenosu mùže docházet pomocí dotyku infikované osoby. Okamžitì je vyhlášena karanténa a vojáci národní gardy vyjíždìjí zajistit oblast Colorado Springs. Jako krycí pøíbìh je použita nehoda z halucinogenními chemikáliemi.

Sam s Jonasem ve snaze najít øešení zkoušejí rùzné kombinace s krystaly na záhadném artefaktu. Sam se Jonasovi omlouvá, že mu zprvu nevìøili. Jack hledá s vojáky pumpaøe – Vernona Sharpa, s nímž vešel pøedtím do styku, ale ten opustí èerpací stanici a v poslední chvíli stihne v nastalém chaosu zmizet. V SGC koneènì najdou správnou kombinaci a pøestávají ony tvory vidìt. Problém je zdánlivì vyøešen. Doktorka Fraiserová navrhuje generálu Hammondovi zpùsob, jak snadno rozšíøit protilátku všem zasaženým.

Ve stejné chvíli ho O’Neill informuje, že mu jeden èlovìk – Vernon Sharpe - unikl. Stopnul si øidièe pickupu, který ho vzal do Hawthorne County. Chce, aby se zbytek týmu na nìj podíval. Ti se podle jeho záznamù pokusí najít ho prostøednictvím jeho matky a dovídají se více o jeho paranoie k armádì, kvùli údajným experimentùm s vojáky bìhem války v Zálivu. Matka zmíní i Vernonova pøítele Chucka, k nìmuž mohl odjet, ale neví jak se jmenuje dál, ani kde bydlí. Zatím si Vernon na letišti kupuje letenku do Las Vegas. Když Sam s Jonasem vyjdou ven z domu jeho matky, informuje je Teal’c o øidièi pickupu, který zaèal vidìt neznámé tvory. Vysadil Vernona Sarpa na letišti Piedmont Hawthorne. Sam okamžitì volá Jacka a upozoròuje ho, kde pumpaø nepochybnì je i o jeho paranoie a nedùvìøe vùèi armádì a nabádá ke zvýšené opatrnosti. Generál Hammond už vydal pøíkaz ke zrušení všech letù do Las Vegas.

Na letišti dojde k nìkolika pøípadùm, kdy lidé spatøí záhadné tvory, ale to už je Jack s vojáky na scénì. Právì vèas, aby zabránil propuknutí možné paniky. Let do Las Vegas je vèas zrušen, ale Vernon se v davu ztratí a schovává se v hangáru. Jack ho jde hledat sám, nechává vojáky hlídat u vchodù. Má na pamìti, že musí jednat mimoøádnì opatrnì. Mluví na Vernona, dokud ten nevyjde ze svého úkrytu. Jackovi se ho pomalu, krok za krokem, podaøí pøesvìdèit. Pøiznává na rovinu, že krycí pøíbìh je falešný. Øíká, že ti tvorové jsou mimozemšané a že mu mùže pomoci, a zároveò ho pøesvìdèí, aby o celé záležitosti pomlèel v rámci zachování národní bezpeènosti a povinnosti k vlasti. Spoleènì vycházejí ven, kde si Jack vymyslí ještì pár drobností odkud ti tvorové pocházejí.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
111. dl
´´Wood Martin´´
112. dl
´´Wood Martin´´
113. dl
´´DeLuise Peter´´
114. dl
´´Wood Martin´´
115. dl
´´DeLuise Peter´´
116. dl
´´Wood Martin´´
117. dl
´´DeLuise Peter´´
118. dl
´´Wood Martin´´
119. dl
´´DeLuise Peter´´
120. dl
´´Mikita Andy´´
121. dl
´´Woeste Peter F.´´
122. dl
´´Mikita Andy´´
123. dl
´´Woeste Peter F.´´
124. dl
´´DeLuise Peter´´
125. dl
´´Gereghty William´´
126. dl
´´DeLuise Peter´´
127. dl
´´Gereghty William´´
128. dl
´´Mikita Andy´´
129. dl
´´Wood Martin´´
130. dl
´´DeLuise Peter´´
131. dl
´´Waring William´´
132. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 180 krt
vygenerovano za: 0.35927701 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)