Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Forsaken
Trosečníci usa
seriál:Hvězdná brána

seriál Hvězdná brána - 128.díl Trosečníci
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
2003.02.21 - Pátek
Česká premiéra:
2003.07.14 - Pondělí
Řada:
6 . sezónu s : 22 díly
Díl v serii
18
Produkční číslo:
618
Kód epizody:
SG-618
Délka dílu:
42 min.
Přidáno dne:
13.04.2009, 19:01:09
Změna dne:
01.01.1970, 01:00:13
Žánr:
Seznam žánrů

Akční

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah- staré(2008):

SG-1 je na misi na planetě P2X-131, kde Carterová hodlá provádět nějaký hvězdný výzkum. Připravuje dalekohled a Jack si opodál zavazuje botu, když si všimne na zemi fotografie ženy. V tu chvíli se vysílačkou ozve Jonas, že s Teal’cem něco našli, aby se přišli podívat. Sam a Jack jdou za nimi. Je tam havarovaná vesmírná loï Sebrus [Cebrus]. Zezadu k nim přichází posádka této lodi. Všichni na sebe začnou mířit. Nakonec obě skupinky sklápějí zbraně a vzájemně se představují. Kapitánem lodi Sebrus je Aden Corso a dalšími členy posádky jsou zástupkyně Tanis Reynardová a Lyle Pender. Trojice vysvětluje, že jejich loï letěla vystřídat těžební tým a dostala se do asteroidové bouře. To je vychýlilo z kurzu a nemají palivo. Myslí si, že SG-1 přiletěla na planetu lodí a žádají o palivo, aby se dostali na jejich planetu Hebridan. Členové SG-1 jim sděluje, že přicestovali na planetu bránou, kterou oni neznají. Při celém tomto rozhovoru je z lesa sledují dva mimozemšťané.

Domluví se tedy, že se jim Sam pokusí loï opravit a zároveò si prostuduje jejich technologii. Sam odchází s kapitánem Corsem do lodi. Teal’c mezitím zpozoruje někoho v lese, ale to už posádka Sebrusu začne střílet. Jack se přidává, a jednoho vetřelce strefí do nohy, ale Pender ho zabije. Kapitán Corso zapne akustickou obranu a druhý vetřelec uteče. Jack jde k mrtvému a Pender říká, že je tito cizinci pronásledují od doby, co přistáli a že už zabili pět členů posádky. Jack se jen diví, že mají jejich zbraně. Chtěl vetřelce živého, aby se něco dozvěděl. Reynardová byla při přestřelce zraněna, a tak s ní Jonas se Sam odcházejí bránou zpět do SGC.

Dávají Hammondovi hlášení a ten slibuje, že jim dá potřebné vybavení a pošle s nimi i SG-15. Jonas pak jde za Reynardovou na ošetřovnu a ta pomalu začne vyzvídat o bráně. Potom ve své pracovně hledá nějaké odkazy na jméno lodi a přijde za ním Hammond, že v 6.25 došlo k narušení bezpečnosti v hlavním systému z terminálu na ošetřovně. Jonas si myslí, že to byla Reynardová. Hammond ji chce vyslechnout, ale Jonas má jiný plán.

Mezitím Sam opravuje loï a Corso jí lichotí, jak je krásná, chytrá a šikovná. Vidí zat’nik’atel a ptá se, co to je, a Sam mu říká, jak to funguje. Venku se zatím druhý vetřelec blíží k mrtvému a sundává mu nějaký plíšek z uniformy. Za ním se objeví Jack, ale než stačí cokoli říct, Pender začne opět střílet a vetřelec uteče, a tak ho začnou pronásledovat. Teal’c a Jack najdou jejich přístřešek a v koženém sáčku hromádku plíšků a začnou pochybovat o Corsově teorii. Ozve se Pender, že má vetřelce, a Teal’c najde krev. Sam se podaří nahodit systém a Corso odejde. Sam naťuká něco do palubního počítače a objeví se hlášení nějakého člena posádky, který vysílá nouzový signál a zdůrazòuje, že jde o transport vězòů Sebrus. Sam zjistí, že jí zmizel zat’nik’atel a volá vysílačkou Jacka, ale ten se nehlásí. Do lodi se vrací Corso a Sam, která byla schovaná , na něj míří a pak ho spoutá.

Na základně zatím vede Jonas Reynardovou do své pracovny, kde je na stole spousta vzácných předmětů a Jonas jen tak prohodí, že je toho plná galaxie, že to mají Goa´uldi rádi. Reynardová začne Jonase najednou líbat; ten je zmatený a do toho zvoní telefon. Jonas odchází a nechává ji v místnosti samotnou.

Teal’c mezitím narazí na onoho vetřelce a oba na sebe míří, za ním stojí Jack. Cizinec je prosí, aby nestříleli. Øíká, že se jmenuje Warrick a je kapitánem Sebrusu. Vypráví , jak se to vše odehrálo. Bylo jich celkem osm, ale museli přerušit transportní fázi a Corso se zmocnil lodě. Jack ukáže Warrickovi fotku, kterou našel, a ten poznává svou ženu Atheu [Isii?]. Jejich lid - Serrakini pomohl před tisíciletím lidem na Hebridanu od Goa´uldů a žijí od té doby v harmonii, až na malé vyjímky. Ozve se Sam, že potřebuje s Jackem mluvit. Vtom dostane ránu od Pendra, který následně osvobodí Corsa.

Na planetu se vrací Reynardová s Jonasem. Poblíž brány spatří ležící Sam. Když se k ní rozběhne, dostane zásah zat’nik’atelem. Reynardová hned svým kolegům nadšeně vypráví, co zjistila, že nemá cenu odlétat, že za bránou na ně čekají poklady. Hodně vědí a mají přeci rukojmí. Warrick, Teal’c a Jack se blíží k táboru a vědí, že je to past. Warrick jde vypnout akustickou obranu a Jack s Teal'cem osvobodí Sam. Ta jim řekne, že mají Jonase a že šli k bráně. Jack se za nimi rozběhne. Corso donutí SG-15, aby uvolnili cestu, ale Jack to nechce dovolit. Jonas mu říká, ať je nechají projít, a udělá nepatrné gesto rukou. Jack pochopí a pustí je. Corso se svými lidmi a Jonasem jako rukojmím odcházejí bránou... do SGC, kde na ně čekají týmy SG a zajmou je. Vězòové jsou opět dáni do stáze, loï je opravena a Warrick členům SG-1 děkuje za to, že mu věřili a pomohli.

obsazen:
Hlavn postavy dlu 1

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

Číslo
Název
Režie
111. díl
´´Wood Martin´´
112. díl
´´Wood Martin´´
113. díl
´´DeLuise Peter´´
114. díl
´´Wood Martin´´
115. díl
´´DeLuise Peter´´
116. díl
´´Wood Martin´´
117. díl
´´DeLuise Peter´´
118. díl
´´Wood Martin´´
119. díl
´´DeLuise Peter´´
120. díl
´´Mikita Andy´´
121. díl
´´Woeste Peter F.´´
122. díl
´´Mikita Andy´´
123. díl
´´Woeste Peter F.´´
124. díl
´´DeLuise Peter´´
125. díl
´´Gereghty William´´
126. díl
´´DeLuise Peter´´
127. díl
´´Gereghty William´´
128. díl
´´Mikita Andy´´
129. díl
´´Wood Martin´´
130. díl
´´DeLuise Peter´´
131. díl
´´Waring William´´
132. díl
´´Wood Martin´´

Přečteno: 122 krát
vygenerovano za: 1.37761688 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)