Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Fallout /Hrozba z podzemí
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 146.dl Hrozba z podzemí
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2004.01.23 - Pátek
esk premira:
2007.03.30 - Pátek
ada:
7
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
146
Dl v serii
14
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
714
Kd epizody:
SG-714
Pidno dne:
28.04.2009, 00:18:18
Zmna dne3:
28.04.2009, 08:48:59
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Do SGC pøichází Jonas Quinn s tím, že si musí promluvit a tváøí se velice vážnì.Všichni èlenové SG-1 sedí v zasedací místnosti a Jonas jim sdìluje, že za posledních nìkolik mìsícù analyzovali data z krystalu, který nechal na P2S-4C3 (Kelownì) Thanos, Goa´uld který ovládal jejich planetu pøed tøemi tisíci lety.Udìlali teï znaèný objev. Ukázalo se, že naquadria zde pùvodnì nebyla, že není pùvodem z jejich planety. Vìøí, že ložiska byla vytvoøena z normálního naquadahu. Dál Jonas øíká, že našli záznam o procesu, který objevil Thanos. Umožòuje pøemìnit surový naquadah na naquadrii, i když je stále pod povrchem.Tento proces probíhá i teï a oni našli jedno velké ložisko, které je mnoho kilometrù pod povrchem planety. Jak se proces pøemìny dostává hloubìji, teplo a tlak stoupají a oni si myslí, že až dosáhne urèité hloubky, vybuchne a znièí Kelownu.

Sam s Jonasem odejde na jeho planetu a ten ji v laboratoøi seznamuje s výsledky jejich výzkumu. Pøichází nìjaká žena a Jonas jí pøedstavuje Sam. Jde o Kiannu Cyr [Kyannu Seer], která Jonasovi pomáhá. Ta mu pøináší zprávu, že naquadrie je hloubìji, nìž si mysleli, a že mají málo èasu.

Na základnu pøichází z Kelowny první ministrynì Dreylocková a s ní i pøedstavitelé Terranijské a Andarijské spojené rady, Uramal a Tarthis. Sdìlují, že jejich planeta má teï nové jméno – Langara. Pøi jednání jim Hammond nabídne omezené pøemístìní skrz bránu, protože plná evakuace prùmyslového svìta je prakticky nemožná.

Lidé na Kelownì – Langaøe moc nevìøí, že jim hrozí taková zkáza. Daniel jim vysvìtluje, že podle jejich výpoètù bude znièena polovina území, ale i tak bude celá planeta neobyvatelná. Sam, Jonas a Kianna se snaží najít nìjaké øešení, když zaène zemìtøesení. Sam potom dává hlášení o škodách na základnu a tvrdí, že zemìtøesení nebyla náhoda, že sledovali epicentrum u malého ložiska naquadrie, které je asi dvacet kilometrù pod povrchem, a až se dostane k tomu vìtšímu, bude exploze daleko vìtší.

Teal´c zatím mluví o planetì Madronì, která je asi 14 000 svìtelných let daleko a byla by vhodným útoèištìm. Ale Tarthis Teal´covi sdìlí, že Jonas mluvil o mnoha neobydlených planetách.Teal´c jí odpoví, že bez infrastruktury by žádná neobydlená planeta nebyla schopná uživit tolik uprchlíkù. Tarthis ale odpoví, že chce planetu jen pro andarijský lid. Dojde k hádce s velvyslancem terranijské vlády. Jack je okøikne, že tøi samostatná pøemístìní nepøicházejí v úvahu.

Jonas a Sam se zatím vrátili do SGC. Pøichází za nimi Hammond a ministrynì Dreylocková. Sam je informuje, že transformace musela zaèít silným odstøelováním subatomových èástic, které urychlily reakci. Tyto èástice je možné vytvoøit v laboratoøi a ten test s naquadahovou bombou pøed dvìma lety to vše spustil. Ministrynì øíká, že historické dokumenty ukazují, že Thanos byl znièen pøi nìjaké katastrofì. Vypadá to, že se mu podaøilo vytvoøit malé množství naquadrie v laboratoøi a nìco se pokazilo. Velvyslanec Uramal je velice rozèilen a obviòuje Dreylockovou, že kelownská vláda nese za vše plnou zodpovìdnost. Ministrynì mu ale oponuje, že jejich vlády utvoøily alianci s jasným úèelem napadení Kelowny a oni hledali jen zpùsob obrany. Jack je znechucen jejich hádkou a odchází, pøidá se k nìmu i Teal´c. Daniel za nimi bìží a vysvìtluje, že je to hlavnì diplomacie. Jack s Teal´cem ale vstoupí do výtahu a nechají Daniela samotného.

Sam a Jonas se vracíi na Kelownu – Langaru. Sam napadne odpálit velkou nálož blízko pøerušení mezi žílami naquadrie. Jediný problém je, jak se dostat dolù dvacet kilometrù pod povrch. Jonas po chvilce váhání ukáže Sam podzemní tìžební vozidlo, které vybudovali - pohybuje se rychlostí osmdesáti metrù za hodinu. Mohly by ale pomoci upravené krystaly od Tok´rù. Kiannì se nelíbí, že Jonas vše Sam ukazuje, domnívá se, že mohou vše vyøešit sami. Jonas jí øíká, že SG-1 vdìèí za život a políbí ji. Sam se podivuje, jak vyspìlá technologii stroj pøedstavuje. Jonas øíká, že za vše vdìèí Kiannì, že udìlala nìjaké úpravy. Kianna se vrací sama do laboratoøe a tam si píchne do ruky nìjakou látku.

Zatím se Teal´c vrací od Tok´rù s krystaly a Daniel mu øíká, že velvyslanci se dohodli o vyslání delegace na Madronu. Sam jde za Jonasem a ptá se ho, jestli navrhoval primární obvody pro energii, že se to shoduje s pozemskou technologií. Jonas øíká,že ano. Sam øíká, že souèástky jsou jiné a že základní princip je podobný goa´uldskému, protože pøi propoètech zjistila, že generátory pracují na 130%. Jonas tomu moc nevìøí a tak jdou do laboratoøe. Pøijde tam za nimi Kianna a dva vojáci ji zajmou a vyndají z kapsy injekci. Sam jí oznámí, že prohledali její byt a že našli goa´uldské komunikaèní zaøízení. Kianna se pøiznává. Øíká že vìdìli, že Anubis sem pøišel z nìjakého dùvodu a po jeho porážce ji sem poslali, aby našla to, co on hledal. Pracuje pro Goa´ulda Baala a zatím mu nic nehlásila. Pokud ale chtìjí úspìšnì dokonèit tento úkol, budou potøebovat její pomoc. I ona chce zachránit tento svìt.

Jonas ji nechá odvést a se Sam se pouštìjí do simulace vrtání. Ta se ale nepovede a je jim jasné, že Kianninu pomoc budou potøebovat. Pøidává se k nim i Teal´c a po nìjakých úpravách zaèíná vrtání naostro. Mezitím také zjistili, že pro Kiannu pøišla zpráva od Baala a pokud mu neodpoví, Baal se bude chtít vrátit, aby se pøesvìdèil, co se stalo. Hned na zaèátku jsou problémy s chladící kapalinou, poté se zase zvýší teplota, protože vrtají skrz lávu.

V SGC se velvyslanci stále nemohou dohodnout o pøemístìní a dohadují se o hloupostech. Pøijde k nim Jack a øekne jim, že skonèili, že pozemšané mají Madroòany rádi a nechtìjí, aby tam obyvatelé Langary šli. S uspokojením jim øíká, že dohoda konèí, a se usmaží, a Hammond to jen potvrdí.

Zatím na Langaøe pokraèují práce na vrtu. Vrták se zastaví kilometr od cíle. Po chvilce dohadování použijí krystaly na vytvoøení tunelu. Nìkdo musí uložit bombu. Všem je jasné, že se nemusí vrátit. Kianna øekne, že jde ona. Vše se jí povede, ale je poranìná a stroji dochází energie. Chce, aby se opstatní vrátili bez ní, jinak zemøou. Jonas ji pobízí, aby sebou hnula a vylezla. Kianna dorazí na poslední chvíli. Na základnu pøichází hlášení o otøesech po celé zemi, ale o èlenech vrtacího stroje nic nevìdí. Ti se ale potom objeví a odcházejí na základnu do SGC. Symbiont v Kiannì zemøel a ji zachránil. Velvyslanci zaèali lépe spolupracovat a Jonas s Kiannou odchází.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
133. dl
´´Wood Martin´´
134. dl
´´Wood Martin´´
135. dl
´´DeLuise Peter´´
136. dl
´´DeLuise Peter´´
137. dl
´´Wood Martin´´
138. dl
´´DeLuise Peter´´
139. dl
´´DeLuise Peter´´
140. dl
´´Mikita Andy´´
141. dl
´´Waring William´´
142. dl
´´Woeste Peter F.´´
143. dl
´´DeLuise Peter´´
144. dl
´´DeLuise Peter´´
145. dl
´´Woeste Peter F.´´
146. dl
´´Wood Martin´´
147. dl
´´Waring William´´
148. dl
´´DeLuise Peter´´
149. dl
´´Mikita Andy´´
150. dl
´´Mikita Andy´´
151. dl
´´Tapping Amanda´´
152. dl
´´Woeste Peter F.´´
153. dl
´´Wood Martin´´
154. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 323 krt
vygenerovano za: 0.13922811 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)