Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Death Knell /Umíráèek
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 148.dl Umíráèek
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2004.02.06 - Pátek
esk premira:
2007.04.03 - Úterý
ada:
7
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
148
Dl v serii
16
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
716
Kd epizody:
SG-716
Pidno dne:
28.04.2009, 08:57:16
Zmna dne3:
28.04.2009, 08:57:16
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Na novém stanovišti Alfa probíhá vývoj zbranì proti Anubisovým trubcùm, jejichž ochranný oblek je chrání pøed vìtšinou zbraní, a již konvenèních èi energetických. Vede ho Sam se svým otcem Jacobem. Goa’uldské mateøské lodì napadnou základnu. Je naøízena okamžitá evakuace veškerého personálu.

V SGC generál Hammond informuje zbytek SG-1 o napadení základny Alfa a zprávách z Bety. Vyslaná sonda na Alfu zjistí, že brána je pøevrácená. Jack s Teal’cem a Danielem se tam okamžitì vypravují. Základnu najdou úplnì znièenou pomocí autodestrukce. Krátce nato dorazí tým SG-3 vedený plukovníkem Reynoldsem. O’Neill je nechává pátrat pro pøeživších. V troskách sami nacházejí mrtvého jednoho z Anubisových vojákù.
Reynoldsùv tým nachází první pøeživší. Jsou pøesunuti na základnu a další týmy se vypravují na Alfu, aby vztyèili bránu. SG-1 najde zranìného Jacoba. Ten jim dává vyvinutou zbraò, ale nemá do ní plnì funkèní modul. Øíká, že ho má u sebe Sam, ale neví, kde je ani zda ještì žije.

V SGC se zatím generál Hammond snaží dozvìdìt od Jacoba o útoku na základnu, ale ten sám mnoho neví. Pouze, že minimálnì jeden trubec pøežil a pronásledoval je. Ve snaze dostat ho, nechá Hammond po poradì s Jacobem pøipravit útoèný letoun s kinetickými hlavicemi. Ihned zahájí vyšetøování, proè k neštìstí došlo.

Mezi tím O’Neill s Teal’cem pátrají po Sam. Nacházejí její stopy, ale souèasnì také trubce. Daniel na základnì dùkladnìji zpovídá Jacoba a dozví se od nìj, že staèili uložit plány zbranì do krystalu a vymazat pamì poèítaèe. Major Green byl pøi tom zabit a potom šel trubec po nich. Nemohli uniknout bránou. Trubec je pronásledoval do kopcù. Jacob má podezøení, že šel speciálnì po nich. Anubis musel vìdìt o prototypu zbranì i kdo ji sestrojil. Bìhem vyšetøování dochází ke støetu názorù. Jaffové podezøívají Tok’ry, že mají tajného špeha v Olokunových øadách. Generál Hammond tomu nechce moc vìøit, a tak ho vùdce Jaffù M’Zel požádá, aby smìl promluvit s tìmi, co pøežili.

O’Neill s Teal’cem jsou stále Sam na stopì a ze základny vylétá vyzbrojený letoun. Tìžce zranìná Sam zatím uniká pøed pronásledovatelem. V SGC Hammond vyzvídá od Jacoba, zda neví o špionovi v Olokunových øadách, ale ten nic neví. Do SGC se vrací vùdce Jaffù a informuje Hammonda o spoustì mrtvých Jaffù, že bylo rovnìž dopadeno mnoho Olokunových velitelù a mezi nimi byl i špion Tok’rù, což Jacob znovu popírá. Na Alfì zatím Sam stále uniká trubci. Ten nachází mrtvého vojáka a pokraèuje v hledání.

Základnu SGC navštíví èlen rady Tok’rù Delek. Ovšem ten o špionovi hovoøí jen velice vyhýbavì. Stejnì vyhýbavì hovoøí i o záležitostech spojenectví a celou situaci obratnì zamlouvá. Generál Hammond slibuje, že pøijde celé záležitosti na kloub.

Na Alfì trubec nakonec Sam odhalí, když ta se pokouší napít u potoka. V SGC zkouší Jacob dostat z Deleka informace, ale ten zùstává stále vyhýbavý, èímž jenom potvrdí Jacobovo podezøení. Delek dokonce Selmak obviòuje, že se nechává Jacobem pøíliš ovlivnit. Nakonec nepøímo potvrdí, že pøed ním zatajili informace právì kvùli jeho vztahu k SGC. Jacob informuje Hammonda o tom, co zjistil, ale jasnì naznaèí, že Tok’rové nikdy nepøiznají pravdu o agentovi. Chce odejít na Alfu pátrat po své dceøi, ale Hammond ho pøemluví, aby se pokusil urovnat spory mezi Tok’ry a Jaffy. Jacob souhlasí a nechá si zavolat M’zela, s nímž mluví o problémech na základnì Beta. Pøestože najdou spoleènou øeè a M’zel s ním souhlasí, konstatuje, že bez podpory všech Tok’rù nemají jeho slova patøièný význam. S tím musí Jacob souhlasit.

Na Alfì je sestøelen útoèný letoun a Sam se k nìmu stihne dostat. Jedna z raket je funkèní, takže ji zkouší použít. Hammond mezitím nechává svolat všechny zúèastnìné ve snaze øešit problémy na Betì. Delek pùsobí stále odmítavým dojmem a nakonec sdìluje, že Tok’rù kvapem ubývá, a uèiní již mnohem jednoznaènìjší poznámku o ukonèení spojenectví.

V okamžiku, kdy trubec dorazí na místo havárie letounu, je již Sam pøipravená. Dokáže odpálit raketu pøímo na nìj. Výbuch zaznamenají i O’Neill s Teal’cem a utíkají k ní. Sam v domnìní, že je po všem, pøichází blíž, jenomže trubec se vyhrabe ze zemì a míøí na ni. Teal’c ho v poslední chvíli upoutá støelbou, takže Sam unikne zpátky za hromadu kamení, na kterou položila køídlo letadla. Doráží koneènì Jack s prototypem zbranì. Ta bohužel moc nefunguje. Bere si od Sam krystal. Tentokrát je již zbraò plnì funkèní a trubec je zlikvidován.

Po návratu do SGC probíhá poslední porada. Delek zde pouze potvrzuje svá pøedchozí slova. Tok’rové opouštìjí základnu Beta. K nìmu se pøidává i M’zel s tím, že Jaffové uèiní totéž. Nikoliv kvùli Tok’rùm. Zdùvodòuje to snahou vytvoøit vlastní samostatnou základnu s vlastními veliteli a pochopit teprve nedávno získanou svobodu. Daniel se kvùli tomu rozèiluje, ale obì strany zùstávají neoblomné.

V úplném závìru navštíví Jacob svou dceru v nemocnici. Jejich rozhovor je plný emocí. Oznamuje, že spojenectví se rozpadá, že bude muset odejít a nejspíš to bude na delší dobu...

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
133. dl
´´Wood Martin´´
134. dl
´´Wood Martin´´
135. dl
´´DeLuise Peter´´
136. dl
´´DeLuise Peter´´
137. dl
´´Wood Martin´´
138. dl
´´DeLuise Peter´´
139. dl
´´DeLuise Peter´´
140. dl
´´Mikita Andy´´
141. dl
´´Waring William´´
142. dl
´´Woeste Peter F.´´
143. dl
´´DeLuise Peter´´
144. dl
´´DeLuise Peter´´
145. dl
´´Woeste Peter F.´´
146. dl
´´Wood Martin´´
147. dl
´´Waring William´´
148. dl
´´DeLuise Peter´´
149. dl
´´Mikita Andy´´
150. dl
´´Mikita Andy´´
151. dl
´´Tapping Amanda´´
152. dl
´´Woeste Peter F.´´
153. dl
´´Wood Martin´´
154. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 243 krt
vygenerovano za: 1.02462697 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)