Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Need /Need
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 27.dl Need
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.07.24 - Pátek
esk premira:
2000.06.05 - Pondìlí
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
27
Dl v serii
5
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
205
Kd epizody:
SG-205
Pidno dne:
25.03.2009, 21:02:18
Zmna dne3:
25.03.2009, 21:02:18
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Tým SG-1 je na misi na planetì P3R-636. Brána se nalézá v údolí obklopeném horami pokrytými hustými lesy. Nedaleko od brány èlenové týmu spatøí goa'uldskou pyramidovou loï, která se nachází poblíž rozsáhlého dolu, pøed kterým panuje èilý ruch. Vypadá to, že planeta je pod nadvládou nìjakého Goa'ulda.

SG-1 z úkrytu na okraji lesa pozoruje dìní pøed hvìzdnou bránou. Pøed bránou jsou shromáždìni mniši, Jaffové, nìjací domorodí obyvatelé a tajemná postava zahalená v zlatavé kápi. Pøed bránou probíhá jakýsi rituál. Dva Jaffové odklápìjí víko velké nádoby a jeden z nich vyndavá skøíòku, zatímco druhý nad ní mává kadidelnicí. Jeden z mnichù dává skøíòku na konec dlouhé tyèe a spoleènì s dalším mnichem ji nesou po schodech k aktivované bránì a posílají tajemnou skøíòku pryè bránou. Pak se ještì k bránì ukloní a rituál je u konce. Teal'c sdìlí ostatním, že ve skøíòce byl naquadah, surovina netušených možností. Carterová už o naquadahu slyšela, protože ho v surovém stavu trochu pøinesl tým SG-3 z jedné z jejich misí. Více naquadahu by se jim na Zemi urèitì hodilo.

Shromáždìní lidí poté, co byl naquadah poslán bránou, odchází pryè. Z prùvodu se oddìlí postava v kápi a zamíøí k lesu. Daniel se v náhlém popudu vydává za ní, aniž by èekal na ostatní èleny týmu. Zbytek SG-1 ho chtì nechtì následuje. Postava jde lesem. Náhle si sundá kápi. Ukáže se, že je to mladá dívka. Dojde až na okraj útesu, pod kterým proudí dravá horská øíèka. SG-1 ji pozoruje. Je jasné, že dívka chce skoèit dolù. Daniel se k ní rozbìhne a tìsnì pøed osudným skokem ji strhne zpìt a tak ji zachrání. Dívka se lekne a vykøikne, což neujde Jaffským strážím, které jsou nedaleko. Èlenové SG-1 jsou obklíèeni Jaffy a nakonec jsou donuceni se vzdát.

SG-1 je pøiveden pøed místního panovníka - krále Pyruse Bohomora. Ten èleny týmu vyslýchá a chce vìdìt co jsou zaè a odkud pøišli. Poté, co se dozví, že jsou ze Zemì, chce vìdìt, který Goa'uld tam vládne. Nevìøí jim, že na Zemi žádný Goa'uld nevládne. Všichni jsou za trest posláni pracovat do dolu na naquadah. Dívka, dcera vládce, se jich nezastane i pøesto, že jí Daniel zachránil život.

Èlenové týmu jsou pøinuceni k tìžké práci pøikováni v dole. Carterová všem sdìluje, že král Pyrus urèitì není Goa'uld a že ani Jaffové nejsou tím, za co se vydávají. Je schopná vycítit pøítomnost Goa'ulda od té doby, co do ní vstoupil Tok'ra Jolinar [viz In the Line of Duty]. Teal'c její domnìnky potvrzuje. Na konci dne už toho vèichni mají dost. Jsou špinaví a vyèerpaní. Pøiblíží se k nim prùvod dalších vìzòù, kterým právì skonèila smìna v dole. "Jaffské" stráže sundávají èlenùm týmu okovy. Jack s Teal'cem napadnou "jaffské" stráže a odzbrojí je. Všichni prchají chodbou pryè. Daniel se však trochu zdrží a pøibíhající další "Jaffa" po nìm vystøelí z tyèové zbranì. Daniel sice staèí uhnout, ale sesype se na nìj kus skály zasažený výstøelem a úplnì ho zasype. Zbytek týmu bìží zpátky k nìmu. Ukáže se, že Daniel ještì žije.

Vládcova dcera Shyla Danielovi zachrání život tím, že ho dá do sarkofágu, který ho vyléèí. Shyla vìøí, že Daniel je její osud, že pro ní pøišel z hvìzd. Zamiluje se do nìj a snaží se ho svést. Daniel jí žádá, aby propustila jeho pøátele. Ale Shyla s tím otálí a vymlouvá se, že její otec s tím nesouhlasí. Obává se, že pokud by propustila zbytek SG-1, Daniel by odešel. Nutí Daniela, aby používal sarkofág, i když už se uzdravil, jako dùkaz toho, že jí vìøí. Ale pokud zdravý èlovìk používá sarkofág, prodlouží mu to sice život, ale úplnì ho to zmìní. To se stalo i králi Pyrusovi, kterému je díky používání sarkofágu více než 700 let. Nyní mu už ale sarkofág nepomáhá tak jako døív. Pyrus je velmi zesláblý a Shyla se obává, že její otec již brzy zemøe. Pyrus zabil Goa'ulda, který na planetì vládl, ale protože se bál pomsty dalších Goa'uldù, zanechal vše pøi starém tak, jak to bylo za vlády Goa'ulda na planetì. Dál tìží naquadah a posílá ho bránou. Lidé jsou nuceni otroèit v dole na naquadah, stráže jsou pøevleèeny za Jaffy a cizinci jsou podezíráni. Daniel se snaží pøemluvit Pyruse i jeho dceru, aby propustili zbytek SG-1. Postupnì je však stále více ovlivòován používáním sarkofágu a mìní se.

Mezitím jsou Jack, Teal'c a Sam stále nuceni tìžce pracovat v dole. Daniel je nìkolikrát navštíví a vždy slibuje, že pracuje na jejich propuštìní. Jackovi, Sam a Teal'covi zaèínají po dnech tìžké døiny docházet síly a zdá se, že Daniel se pøíliš zmìnil, než aby jim pomohl na svobodu. Sam má vidiny, ve kterých se jí zjeví Tok'ra Jolinar. Ukáže se, že Tok'rové nikdy nepoužívají sarkofág, protože dokáže zmìnit jejich osobnost. To se stalo i Danielovi. Musejí Daniela zastavit døív, než ho úplnì ztratí.

Jack je v øetìzech pøedveden pøed Daniela. Je ve velmi zuboženém stavu. Je tak vyèerpaný, že je sotva schopen chodit a mluvit. Daniel mu sdìluje, že všichni budou propuštìni protože on souhlasí s tím, že si vezme Shylu za ženu. Ještì pøed tím si chce ale nìco vyøídit doma a zbytek týmu bude tedy propuštìn a vrátí se s ním. Ještì pøed odchodem bránou Daniel slibuje Shyle, že se vrátí.

SG-1 se vrací na Zem. Daniel zaèíná bez sarkofágu pociovat abstinenèní pøíznaky a chová se nevypoèitatelnì. Nakonec pøedává generálu Hammondovi svou rezignaci a žádá ho, aby se mohl vrátit zpìt na P3R-636. Jack ho ani nenechá domluvit a nesouhlasí. Daniel mu ostøe odsekne a pak zkolabuje. Ukáže se, že celý jeho organizmus se hroutí a dr. Fraiserová si s ním neví rady. Udržuje ho pod sedativy a nezbývá než èekat, jestli se zase Daniel vrátí do normálu. Daniel je pøipoután na lùžko, aby sobì nebo ostatním neublížil. Jeho organizmus se zaèíná postupnì vzpamatovávat a chce to jen ještì nìjaký èas a vše bude zase v poøádku.

Danielovi se však podaøí osvobodit z pout, napadne dr. Fraiserovou i ostrahu. Uprchne a schová se ve skladišti. Jack bìží za ním. Daniel je úplnì mimo a míøí na nìho zbraní. Nakonec se s pláèem zhroutí a Jack ho utìšuje jako malé dítì.

Poté, co se Daniel uzdraví, žádá generála Hammonda a Jacka, aby se vrátili zpìt na P3R-636 a pomohli zotroèeným lidem, pøinuceným pracovat v naquadahovém dole. Chce, aby Shyle nabídli jiné alternativy a nové zpùsoby tìžby naquadahu. Carterová dodává, že naquadah pøedstavuje velký potenciál pro vojenské a vìdecké využití. Jack souhlasí s tím, aby byl Daniel znovu zaøazen do jeho týmu. Generál Hammond nakonec souhlasí s návratem SG-1 na P3R-636.

Tým se vrací zpìt na planetu. Daniel nachází truchlící Shylu, které v dobì jejich nepøítomnosti zemøel otec. Daniel jí nabízí pomoc a naléhá, aby nepoužívala sarkofág a znièila ho. Shyla mu uvìøí a znièí sarkofág výstøelem z tyèové zbranì.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 319 krt
vygenerovano za: 0.16882491 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)