Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Touchstone /Svatý kámen
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 36.dl Svatý kámen
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1998.10.30 - Pátek
esk premira:
2000.06.16 - Pátek
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
36
Dl v serii
14
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
214
Kd epizody:
SG-214
Pidno dne:
27.03.2009, 22:14:39
Zmna dne3:
27.03.2009, 22:14:39
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

SG-1 pøichází na planetu bièovanou bouøemi a silným vìtrem. V ústrety jim pøicházejí veleknìz Roham a jeho neteø, princezna La Moor. K pøekvapení èlenù SG-1 požadují, aby jim tým vrátil svatý kámen. Pokud jim svatý kámen nebude urychlenì navrácen, planeta bude znièena pøírodními živly. SG-1 se snaží pøesvìdèit Rohama, že oni kámen nevzali. Princezna La Moor jim sdìluje, že mají svìdky. Svatý kámen ukradla skupina lidí podobnì obleèených a s podobnými zbranìmi jako mají èlenové SG-1. Zmizeli bránou a Madroòané bránu neumìjí používat. Tým SG-1 nakonec pøesvìdèí Rohama, že oni artefakt neukradli a aby je nechal jít, že po nìm budou pátrat. Vracejí se bránou zpìt na Zem.

Po návratu na Zem, Jack informuje generála Hammonda o tom, co se stalo. Ptá se
Hammonda, zda mohl bránou projít jiný SG tým bez jeho rozkazu. Ten takovou možnost vyluèuje. Jack ho žádá, aby Sam mohla provìøit obslužní poèítaè, jestli v nìm nejsou stopy, že nìkdo potají prošel bránou za Hammondovými zády. Hammond to povoluje. Sam provìøuje poèítaè v øídící místnosti, zatímco Daniel a Teal'c sledují zprávy o poèasí. Ty nejsou pøíznivé. Vypadá to, jakoby nìkdo zkoušel manipulovat kamenem, v dùsledku èehož se zbláznilo poèasí v celé Americe (bouøe, krupobití, záplavy). Podle Daniela existuje ještì nìkdo jiný, kdo zjistil, že svatý kámen z Madrony ovlivòuje klima planety, ukradl ho a pøinesl na Zem. Zaèal si s ním hrát, aniž by vìdìl, co to mùže zpùsobit. Sam potvrzuje jeho domnìnku, že kámen je na Zemi. Pøi kontrole poèítaèe zjistila, že pøed tøemi dny, kdy se tým SG-2 vracel z mise, došlo k pøechodnému výkyvu ve stejnou dobu, kdy zmizel artefakt. Výkyv není normální. Vypadá to, že nìkdo mohl použít druhou bránu o zlomek sekundy pozdìji než SG-2 a skrýt svùj výkyv v jejich. Záznam SG-2 by mìl mít stejný prùbìh, jako když se naposledy vytvoøila èerví díra. Poèítaè to potvrzuje. Nìkdo musel použít druhou bránu. Prùbìh je identický. Oficiálnì však byla druhá brána vyøazena. Kdo ji tedy mohl použít?

Generál Hammond je ve své kanceláøi a neúspìšnì se snaží telefonicky spojit s prezidentem. Vypadá to, jakoby nìkdo øídil prezidentùv rozvrh tak, aby nikdy nebyl k zastižení. Pøichází Jack a informuje ho o tom, co zjistili. Hammond øíká Jackovi, že byl ujištìn z nejvyšších míst, že druhá brána bude uzavøena. Ale má jisté pochybnosti. Vypráví Jackovi, že když program zaèínal, došlo k filozofické rozepøi týkající se jeho mandátu. Nìkteøí lidé tehdy trvali na tom, aby všechny objevy byly pøineseny na Zem bez ohledu na meziplanetární diplomacii. Hammond nevìdìl, kdo za tím stál, mìl však pocit, že nìkdo nechtìl bìhem debaty otevøenì vystoupit. Ne nìkdo z vojenských kruhù. V pozadí tahali za nitky politikové. Nikdo to konkrétnì neøekl, ale Hammond cítil, že tady nìco nehraje. Øíká Jackovi, že má známosti a styky a jejich prostøednictvím se bude snažit získat nìjaké informace.

Hammond a SG-1 se opìt scházejí v konferenèní místnosti. Sam pøi snaze zjistit, jestli ten kámen nìkdo používá, pøišla to, jak zmìøit Dopplerùv posuv u gravitaèních a radiaèních hodnot. Použila monitorovací pøístroj a napojila ho na dva satelity. Zjistila tak, že artefakt se nachází nìkde v Nevadské poušti. To je ale náhoda. Druhá brána rovnìž skonèila v Nevadì v Nellisu. Z SGC jsou do Nellisu do zaøízení v Groom Lake (tzv. Oblast 51) posílány všechny technologie, které SG týmy pøinesou bránou na Zem. A
Hammond dodává, že do Nellisu byl právì pøeložen plukovník Maybourne.

Hammond a SG-1 jsou v øídící místnosti. Sam posílá na Madronu sondu, aby zjistili, jak to tam vypadá. Situace není pøíznivá. Je tam blizzard, vítr o síle 130 km v hodinì. Podle odhadu Carterové, zbývá vyšším formám života na planetì 48 hodin, maximálnì 72 hodin. Jack žádá Hammonda o povolení k cestì do Nevady. Nemìl by to být problém, protože SG-1 má nejvyšší stupeò provìøení. Hammond to povoluje a pod záminkou doruèení tajných dokumentù vysílá tým SG-1 do Nellisu.

SG-1 dorazí do Oblasti 51. Jsou uvítáni majorem Reynoldsem, který je provází po komplexu. Mají se setkat s plukovníkem Maybournem. Ten po nìjaké chvíli pøichází a Jack mu sdìluje, že se domnívají, že je zde ovladaè poèasí z Madrony. Maybourne to popírá a øíká, že o nièem neví. Daniel se ho ptá, zda nìkdo aktivoval druhou bránu. Podle Maybourna nikdo s bránou nehýbal od doby, co ji pøivezli z Antarktidy. SG-1 se o tom chce pøesvìdèit na vlastní oèi. Maybourne nakonec neochotnì svoluje. Všichni jsou do skladištì, kde je umístìna brána. Èlenové SG-1 pøi bližší prohlídce zjišují, že je to padìlek z umìlé hmoty. Maybourne je zahnán do úzkých. Dušuje se, že toto je brána, kterou pøivezli z Antarktidy a že celou dobu byla zabalena v bednì a byla pod zámkem. Tým SG-1 chce vìdìt, kde je pravá brána. Maybourne jim doporuèuje, aby od toho dali ruce pryè. Proøekne se, že nìkdo povolil, aby bránu pøestìhovali. Nechce však øíct kdo, prý je to tajné. Jack mu sdìluje, že mají oprávnìní. Maybourne na to odpoví, že ano... pro armádu. Vychází najevo, že je to civilní operace. Jack se ptá Maybourna, kdo za tím stojí, ale ten chce, aby to nechali plavat a opustili zaøízení. Tým SG-1 je nucen odejít.

Po návratu do SGC, se èlenové SG-1 scházejí s Hammondem v konferenèní místnosti. Hammond jim sdìluje, že nemá prakticky žádné informace. Nikdo nechce nic potvrdit ani vyvrátit. Nìkdo zablokoval komunikaèní kanály. Mezitím ustaly anomálie v poèasí. To naznaèuje, že buï pøestali artefakt používat nebo zabránili detekci. Sam øíká, že i když pøestali kámen používat, poøád je ještì možné lokalizovat druhou bránu. Dostala nápad. Nìkdo bude muset projít bránou na Madronu a vrátit se zpìt druhou bránou. Teal'c jí oponuje, že pokud by nìkdo zadal adresu Zemì, musel by projít bránou v SGC. Na to Sam odpovídá, že ano, pokud by však bránu zámìrnì nepøetížil, tak, jak se to stalo jí a Jackovi, když se nedobrovolnì ocitli v Antarktidì, kam byli posláni druhou bránou. (viz Solitudes) Staèí jen ty podmínky napodobit. Hammond k tomu dává svolení, ale za podmínky, že použijí robota. Nìkdo ho bude muset doprovodit na Madronu, aby zadal adresu. Také bude potøeba vzít s sebou vybavení pro modulaci energie brány. Jack a Daniel se nabízejí, že se zhostí tohoto úkolu. Odcházejí na Madronu. Poèasí se velmi zhoršilo. Pøicházejí právì do snìhové vánice. Naproti jim pøicházejí Roham a La Moor s doprovodem. Jsou velmi zklamaní, že Jack s Danielem jim nepøinesli zpìt artefakt. Jack a Daniel posílají robota. Hammond, Sam a Teal'c vše sledují z øídící místnosti. Robot projde druhou bránou na Zem. Je na nìjakém velmi tmavém místì, v nìjaké hale. Trojice sleduje pohyb robota na poèítaèi. Rovnìž zaznamenávají nìjaký pohyb v hale. Sam napojuje GPS robota na Telsat 13, aby zjistila jeho pozici. Náhle se v zábìru objevuje ruka se zbraní. Nìkdo na robota vystøelí a zneškodní ho. Obraz zmizí. Jack s Danielem se vracejí do SGC a jdou do øídící místnosti za Hammondem, Sam a Teal'cem. Sam jim sdìluje, že spojení je pryè, protože robot byl znièen. Nebyl èas na úplnou triangulaci, ale pøesto zjistila, že druhá brána je nìkde v jižním Utahu.

Generál Hammond má ještì poslední kontakt od kterého by mohl získat nìjaké informace. Je to Whitlow, ponìkud záhadná postava s pøístupem k tajným informacím, který dluží Hammondovi laskavost. Hammond se sejde s Whitlowem a snaží se od nìj zjistit, kdo má bránu a ovladaè poèasí. Whitlow to neví, ale myslí si, že to musí být civilní akce. Hammond se ho ptá na jižní Utah. Whitlow mu sdìluje, že se mu na stùl dostala žádost o povolení tajného pøistání letadla C-5 na letištì námoøní rozvìdky v Utahu. Neví proè, ale øíká, že C-5 je dost velké letadlo na to, aby pobralo bránu. Letištì je na jih od Èerných hor, asi 40 mil od [Parowan].

Po návratu Hammond informuje SG-1 o tom, co se dozvìdìl o letišti námoøní rozvìdky. Letištì oficiálnì neexistuje, proto by nemìl být problém s jurisdikcí. A i kdyby ano, C-5 je majetkem letectva a to už je jejich jurisdikce. Ještì pøed akcí dává Hammond rozkaz za žádných okolností nestøílet, protože neví, zda ti lidé, co vzali artefakt, jsou jejich nepøátelé. Tým SG-1 se má pouze krýt a neopìtovat palbu, pokud to nebude jediná možnost, jak se ubránit. Hammond nechce, aby jeho lidé smrtelnì zranili jiného Amerièana, který jen plní rozkazy. Plán je takový, že SG-1 poletí vrtulníkem na leteckou základnu Hill a dál už pak budou muset sami.

SG-1 se dostane až na tajné letištì. Vniknou do haly, kde je uložena brána (naležato ve speciální bednì, pøipravená kdykoli k aktivaci). DHD je umístìno poblíž v pøistaveném kamionu. Narazí zde na ètyøi muže, ale tìm se podaøí na poslední chvíli uniknout bránou pryè, když jeden z nich zadá v kamionu adresu. Než tam staèí Daniel dobìhnout, symboly na DHD zmizí. Nevìdí tak, kam ètveøice uprchla. Naštìstí se jim alespoò podaøí zachránit ovladaè poèasí, který chtìl jeden z mužù vzít s sebou.

SG-1 se vrací i s artefaktem zpìt na Madronu a pøedává ho Rohamovi. Roham manipuluje kruhy a koule uvnitø zaène oranžovì záøit. Poèasí se jako zázrakem mìní k lepšímu. Arterfakt je uložen zpìt na své místo na dlani sochy. Planeta je zachránìna a dùvìra mezi obìma svìty obnovena.

Po návratu do SGC tým informuje Hammonda o tom, jak to probìhlo na Madronì. Hammond jim sdìluje, že mu vzali z rukou vyšetøování. Jack se ho ptá kdo. Hammond to neví, ale snaží se to zjistit. Protože èlenové SG-1 nestaèili zaznamenat, kam uprchli ti ètyøi muži druhou bránou, budou si napøíštì muset všechny SG týmy na tyto agenty dávat pøi svých misích pozor. Hammond chce rovnìž zajistit, aby druhá brána byla uzavøena. Tentokrát k ní bude pøivaøena permanentní iris a brána bude nepøetržitì hlídána stráží vybranou z Hammondových jednotek a pod jeho velením. Hammond a SG-1 u toho nemohou chybìt. Vydávají se na místo, kde je druhá brána. Pøihlížejí, jak je k ní pøivaøována iris. Nechybí zde ani plukovník Maybourne. Ten to nevzdává a øíká Jackovi, že ještì není všem dnùm konec, že artefakty mizí, rozkazy se mìní, obèas nìkoho pøeloží... prostì každý den je nový den. Je v tom skrytá hrozba.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 289 krt
vygenerovano za: 0.13366199 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)