Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Show and Tell /Neviditelný nepøítel
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 42.dl Neviditelný nepøítel
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1999.02.26 - Pátek
esk premira:
2000.06.26 - Pondìlí
ada:
2
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
42
Dl v serii
20
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
220
Kd epizody:
SG-220
Pidno dne:
28.03.2009, 16:51:42
Zmna dne3:
28.03.2009, 16:51:42
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Technici kontrolují nìjaké údaje na rampì pøed bránou. Náhle je ohlášena mimozemská aktivace a na bránì se zaène zadávat adresa. Zavírá se iris a pøed bránu zaujímá pozice obranný oddíl. Do øídící místnosti pøibíhají èlenové SG-1 a generál Hammond. Hammond se ptá technika u poèítaèe, kdo to je. Ten ho informuje, že venku jsou týmy SG-5 a SG-14, ale ty by se mìly vrátit až zítra. Nepøišel žádný kód. Náhle se iris otevøe. Hammond øíká dùraznì obsluze u poèítaèe, že mu nedal žádný rozkaz, aby iris otevøel. Technik øíká, že on to neudìlal. Zavírá iris, ale ta se znovu otevøe. Hammond opìt rozkazuje iris zavøít, ale poèítaè nereaguje. Bránou prochází malý chlapec zahalený v kápi. Hammond a SG-1 jdou k bránì. Chlapec si sundává kápi. Hammond naøizuje, aby byl chlapec prohledán. Jack navrhuje, aby to udìlala Sam, která kvùli Jolinar mùže vycítit pøítomnost Goa'ulda. Sam ho prohlédne. Chlapec po celou dobu nepronese ani slovo. Sam sdìluje ostatním, že to není ani Goa'uld, ani Jaffa. A nemá v sobì naquadah. Jack se chlapce ptá, proè pøišel a ten mu odpoví, že proto, aby je varoval.

Dr. Fraiserová prohlíží hocha na ošetøovnì. Generál Hammond a SG-1 pøihlížejí. Fraiserová øíká, že je to èlovìk a že jim od nìj nehrozí žádné nebezpeèí. Chlapec je ale hroznì slabý a podvyživený. Sam se ho ptá, jak se jmenuje. Chlapec jí neodpoví a podívá se na Jacka a pronese: "Ty se jmenuješ O'Neill." Jack je pøekvapený, odkud ho mùže hoch znát. Prý mu to øekla matka a dále mu prý øíká, že má mluvit jen s ním. Vždy když hovoøí, dívá se stranou, jakoby hovoøil ještì s nìkým jiným v místnosti = s matkou. Matka prý Jacka pozorovala a dá se mu prý vìøit. Znají ho už mnoho týdnù. Poprvé matka vidìla Jacka a jeho tým na jiné planetì a následovala je bránou. Pozorovala je, dokud se nevrátili s Tonanim. Podle toho, jak se chovali, matka usoudila, že Jack je jediný èestný vùdce svých lidí. Jedinì SG-1 nechtìl ten kov Tonanimu ukrást. (viz Spirits) Jack se chlapce ptá, proè tedy nevìøí celému týmu. Matka chce prý mluvit o samotì pouze s Jackem. Hammond proto navrhuje, aby ostatní opustili místnost.

Jack se ptá hocha, jak se jmenuje. Matka mu prý øíká "syn". Jack namítá, že to ale není jméno, ale popis. Chlapec dále pokraèuje, že mu prý matka øíká, že Jack má syna. Ten odpovídá, že mìl, ale že zemøel. Chlapec chce, aby mu Jack øíkal Charlie, jako svému synovi. Jack se dále dozvídá, že hoch je z planety Reetalia. Vìtšinu jejích obyvatel zabili Goa'uldi. Proto pøišel, aby je varoval. Jack mu odpovídá, že už o Goa'uldech vìdí. Ovšem chlapec ho nepøišel varovat pøed Goa'uldy, ale pøed Reetskými rebely, kteøí se je chystají vyhladit.

Generál Hammond, SG-1 a dr. Fraiserová debatují v konferenèní místnosti. Sam je informuje, že spolu s techniky udìlali analýzu mechanizmu iris. Iris se chovala, jakoby z hlavního poèítaèe pøišel nìjaký nadøazený pøíkaz, jakoby ještì nìkde byla další klávesnice. Zkoumají to specialisté na software. Dr. Fraiserová se domnívá, že chlapec si vymyslel matku jako pøirozený obranný mechanizmus, když pøežil goa'uldský masakr. Ale není jim jasné, jak mohl vìdìt o Tonanim a Jackovì synovi. Podle Daniela by hoch mohl být telepat. Také jim nedává smysl, proè by Reetové chtìli napadnout Zemi, když je ohrožují Goa'uldi. Potøebují zjistit, zda je ta informace pravdìpodobná. Hammond posílá Teal'ca za Charliem, aby mu hoch popsal útok Goa'uldù na Reety a aby jim pak Teal'c øekl, zda to odpovídá obvyklé taktice Goa'uldù.

Dr. Fraiserová vyšetøuje Charlieho. Na ošetøovnu pøicházejí Jack s Teal'cem. Charlie uteèe s postele s výkøikem "Jaffa!" a snaží se ukrýt. Je hroznì vydìšený. Jack se ho snaží uklidnit a øíká, že mu Teal'c neublíží. Charlie mu však nevìøí, že Teal'c by mohl být dobrý Jaffa. Jack se zahledí do jednoho kouta, kde by mìla být údajná matka, a øíká k prázné stìne, že Teal'c je dobrý a že mu mohou vìøit. Charlie mu ukáže na úplnì jinou stranu, že matka je tam. Matka mu prý øíká, že má vìøit jen Jackovi a jeho týmu. Jack pøedstavuje Teal'ca Charliemu. Teal'covi se však náhle udìlá zle a musí pryè z místnosti. Jack jde za ním ven. Teal'cùv symbiont byl v té místnosti velmi rozrušený a za celá léta prý necítil takovou hrozbu. Teal'c øíká, že na tom dítìti je nìco neobvyklého a doporuèuje nejvyšší možnou opatrnost. Vždy pøece vìdí, že Goa'uldi považují dítì za potencionální zbraò (viz Cassandra v epizodì Singularity) a Charlie by jí také mohl být. Jack oponuje, že Fraiserová i Sam ho prohlédly a nic nenašly. Pøichází k nim Fraiserová s tím, že od Charlieho jim nehrozí žádné nebezpeèí, ale že je v horším stavu, než si myslela. Nìkteré jeho hlavní orgány mají vrozenou vadu, jakoby ho matka pøíroda dávala dohromady ve znaèném spìchu. Má špatnou funkci srdeèních chlopní i ledvin a špatné plíce. Bez radikálního lékaøského zásahu už asi nebude dlouho žít. Mùže to ovšem být nad jejich lékaøské schopnosti. Má rovnìž i tomografický snímek Charlieho hlavy. Na spodní èásti mozkového kmene má normální èlovìk tzv. retikulární útvar, èást mozku, která urèuje naše vnímání okolního svìta. A Charlie ho má dvakrát vìtší, než normální èlovìk. Fraiserová usuzuje, že možná proto vìdìl o Jackovì synovi a mìl takový vliv na Teal'cova symbionta. Jack se jí ptá, zda je tedy nìco jako telepat s telekinetickými schopnostmi. Je to možné.

SG-1, dr. Fraiserová, Hammond a ozbrojená stráž jsou opìt u Charlieho na ošetøovnì. Jack se ptá, proè je chtìjí Reetové napadnout. Charlie odpovídá, že to není ústøední vláda Reetù, ale frakce reetských rebelù. Jack se opìt ptá proè. Protože Goa'uldi napadli Reety. Rebelové si myslí, že Goa'uldi jsou pøíliš mocní a nedají se znièit pøímo. Vìøí, že se dají znièit jen vyèerpáním zdrojù = vhodných hostitelù. Když Goa'uldi nebudou mít nové hostitele, tak nakonec vyhynou. To je šílený plán. V galaxii jsou miliardy vhodných hostitelù a nejsou to všechno jenom lidé. Matka s tím souhlasí a proto je ústøední vláda poslala na Zem. Daniel se ptá, jestli je Charlie Reetu. Ten øíká, že ne, že patøí k jejich (pozemskému) druhu. Daniel se dále ptá, zda matka je Reetu. Dostává odpovìï, že ano a proto ji nevidí. Jak to, že když je ale Charlie jedním z nich, že on matku vidí? Charlie se podívá stranou na údajnou neviditelnou matku pro instrukci. Poté pokraèuje, že on je zvláštní. Matka ho sama stvoøila jako prostøedníka. Doufala, že Charlie bude starší, než pøijdou na Zem, ale jeho tìlo zaèalo kvùli urychlenému rùstu selhávat. Hammond se ptá Carterové, jestli je možné, aby tam s nimi byl neviditelný tvor. Sam odpovídá, že teoreticky to možné je. Podle kvantové fyziky existuje hmota jak v èásticích, tak i ve vlnách. Jestli jsou reetské vlny posunuty o 180 stupòù oproti našim až na subatomární úrovni, pak bychom jejich svìtelné a zvukové vlny nezjistili. Hammond se pak ptá Charlieho, jak matka otevøela iris a dozvídá se, že matka pøišla na Zem už týdny pøed Charliem. Sledovala, jak se iris obsluhuje a když nadešel èas, otevøela jí stejnì, jako to dìlají lidé na základnì. Zadala pøíkaz do poèítaèe. Reetu mùže ovládat vìci ve svìtì lidí. Matka už zjevnì má všeho toho vyptávání a nedùvìry právì dost. Aby koneènì uvìøili, že existuje, vystøelí na jeden z monitorù a znièí ho. Teï tedy mají dùkaz, že existuje.

Naskýtá se otázka, jak mohou èelit neviditelné hrozbì. Teal'cùv symbiont sice dokáže Reety vycítit, ale neøekne kolik jich je a kde pøesnì jsou. Pouze dokáže vycítit jejich pøítomnost. To však nestaèí. Když je vycítí Jaffa, museli je vycítit i Goa'uldi. Když s Reety bojovali, museli je nìjak vidìt. Mají tedy zøejmì nìjakou techniku. Žádají o pomoc Tok'ry a na Zem pøichází Jacob/Selmak s ještì jedním Tok'rou. Hammond informuje Selmak o Reetech a že na základnì možná jeden je. Jacob/Selmak posílá druhého Tok'ru zpìt pro speciální zaøízení. Mezitím se chce pøesvìdèit, že na základnì je Reetu. Jdou na ošetøovnu za Charliem. Je u nìj Jack. Když Charlie spatøí Jacoba, velmi se vydìsí. Jacobovi je viditelnì zle a musí pryè z místnosti. Potvrzuje pøítomnost Reetu. Mezitím se vrací druhý Tok'ra s potøebnou technikou, s jejíž pomocí koneènì spatøí matku. Je to tvor vysoký zhruba jako èlovìk a podobný obrovskému hmyzu. Nechtìjí jí ublížit, ale koneènì už vìøí, že je tam a vìdí, jak vypadá.

V konferenèní místnosti debatují èlenové SG-1, generál Hammond, dr. Fraiserová a oba Tok'rové. Jack se ptá, jak ta ... vìc mùže být Charlieho matka. Reetové mohli Charlieho vyrobit. Potøebovali k tomu jen lidskou DNA a vybavenou laboratoø. Charlie s matkou komunikuje telepaticky. To by vysvìtlovalo ten retikulární útvar. Taková genetická úprava mu pravdìpodobnì umožòuje vnímat reetskou matku.
O'Neill: "Ale jak mùžou vyrobit nìco tak složitého a pøi tom to tak zmršit?"
Fraiserová: "Pøíprava genetické výbavy èlovìka by vyžadovala velikou preciznost. Zmìna genù kvùli úpravì retikulárního útvaru by mìla èetné vedlejší dùsledky."
I když lidé nebo Goa'uldi Reety nevidí, oni vidí je a to je velká strategická nevýhoda. Proto je Goa'uldi chtìjí vyhladit. Jacob/Selmak jim podává informace o Reetech. Reetové jsou velmi mírumilovní. Goa'uldi jich vìtšinu vyhladili jen proto, že pro nì pøedstavují možnou hrozbu. Daniel se ptá, jak je vyhladili. Jacob/Selmak pokraèuje, že se jim podaøilo izolovat záøení, na které jsou citliví a vyvinuli zaøízení, které ty tvory odhalí - transfázový eliminátor (T.E.R.). Tok'rové ukoøistili nìkolik verzí tohoto zaøízení. Dokáže Reety zneškodnit. Jack je žádá, aby neubližovali matce, protože je pøišla na Zem varovat. Jacob/Selmak pokraèuje. Reetští rebelové jsou nìco jako teroristé na Zemi. Pracují v malých skupinkách vražedných sabotérù, obvykle pìtièlenných. Pøijdou, rozdìlí se, rozmístí výbušniny a snaží se nadìlat co nejvíce škod, než je nìkdo dokáže odhalit. Nemohou však projít skrz iris, dopadli by stejnì jako lidé, Tok'rové a další. Na Reety pùsobí i pevná hmota z našeho svìta. Pozemské zbranì by na nì mohly aspoò èásteènì fungovat a aspoò je zpomalit, i když nejsou tak úèinné jako T.E.R. Je tìžké støílet na neviditelný cíl i s eliminátory. Nejdùležitìjší je mít informace, vìdìt odkud pøijdou a kdy.

Jack si jde na ošetøovnu promluvit s matkou. Chce se dozvìdìt, na které planetì se rebelové shromažïují. Dva ozbrojení muži støeží místnost s Charliem a matkou. Jack jde dovnitø. Matka chce, aby Charlie zùstal mezi svými na Zemi. Charlie se Jacka ptá, zda by mohl být jeho synem. Velmi se na Jacka upnul. Jack je skeptický. Øíká, že to nejprve vyøeší s Reety a pak se uvidí. Matka dává Jackovi adresu planety rebelù.

Na udanou adresu je nejprve poslána prùzkumná sonda. Na rampì jsou pøipraveni èlenové SG-1, ještì jeden SG tým a oba Tok'rové. Jacobovi se všechna ta opatøení zdají trochu pøehnaná. Podle nìj na planetì bude tak pìt až deset reetských rebelù. Hammond však nechce nic riskovat. Pùjde jen o prùzkumnou misi pod vedením plukovníka O'Neilla.
Hammond: "Plukovníku, chci vám pøipomenout, že toto je jen prùzkumná mise. Neútoète na nì, pokud to nebude nutné."
O'Neill: "Jak mùžu útoèit ne nìco, co není vidìt?"

Oba SG týmy a Tok'rové procházejí bránou na planetu reetských rebelù. Dojdou nedaleko od brány a Jacob/Selmak a Teal'c zaènou pociovat silné bolesti. To je známka blízké pøítomnosti Reetù. Jacob naznaèuje smìr. Dojdou až na kraj útesu s vyhlídkou do širokého údolí. Okolí je pusté, je zde jen písek a žádná vegetace. Ukazuje se, že Reetù jsou zde stovky. Týmy se vracejí se zpìt na Zem.

Všichni se opìt scházejí v konferenèní místnosti a informují Hammonda o tom, co se dozvìdìli. Hammond se ptá, zda jsou si jistí, že s nimi nikdo neproklouzl a Jacob odpovídá, že asi ne, protože jeho symbiont se cítí normálnì a ani eliminátor nic neukázal. Sam navrhuje, aby do ochranného systému nainstalovali snímaè dlanì, aby Reetové nemohli otevøít iris. Hammond to schvaluje. Hammond, Jack a Jacob jdou za Charliem. Teal'c a Sam mezitím pomáhají s instalací snímaèe. Náhle Teal'c a jeden Tok'ra zaènou pociovat bolesti. Sam se telefonicky ptá Jacka, zda je matka s nimi stále na ošetøovnì a ten to potvrzuje. Takže minimálnì jeden rebel pronikl na základnu. Sam vyhlašuje poplach (kód 9). Základna je uzavøena od 20. patra dolù. Tok'ra bere eliminátor, ale náhle je zasažen reetským rebelem a propadne prosklenou stìnou z øídící místnosti do prostoru brány. Je mrtvý. Pøi pádu mu T.E.R. vypadl z ruky. Teal'c ho popadne a rebela zneškodní.

Hammond, Jack a Jacob jsou chodbou. Jacob drží eliminátor. Náhle zaène pociovat bolesti - v chodbì musí být Reetu. Jack si od nìj bere T.E.R. a spatøí ètyøi rebely. Vystøelí po nich, ale rebelové staèí utéct. Na základnì je tedy kompletní pìtièlenný teroristický tým. Rebelové zjevnì nechtìjí, aby byli vidìni, dokud nedokonèí sabotáž. Podle Jacoba se nìkteøí urèitì pokusí proniknout ven ze základny a dìlat potíže. Mají spoustu výbušnin, které pùsobí jako atomové bomby a mohly by srovnat se zemí i nìkolik mìst a zabít spousty lidí. Je bezpodmíneènì nutné rebely co nejdøíve zneškodnit.

Na základnì je zapnuto nouzové osvìtlení. Svìtla byla ztlumena kvùli lepšímu kontrastu eliminátoru. Rovnìž bylo oddìleno patro s hvìzdnou bránou. Týmy se ozbrojují. Jack urèuje taktiku. Prohledají a uzavøou všechny tøi pøístupové chodby a obklíèí rebely. Rozdìluje lidi do jednotlivých týmù. Jacob/Selmak, Sam a [Èu] - chodba C-8, Teal'c, [Rosman] a [Bracker] - chodba C-3 a Daniel a [Blanket] pùjdou s ním. Týmy prohledávají chodby. Teal'c naøizuje uzavøít východ C-3. Rebelové tam nebyli. V chodbì, kterou prohledávají Jacob, Sam a Èu se objeví jeden z rebelù. Vystøelí po nich a rychle zmizí. Jack se svým týmem naøizuje uzavøít východ A-7. Jack drží T.E.R. Náhle se tìsnì pøed ním objeví Reetu a Jack ho zneškodní. Další uteèou, pøitom jeden ještì staèí vystøelit a zabije [Blanketa]. Uzavírá se i východ C-8. Jeden z rebelù vystøelí a zabije Èua a zraní Jacoba na levém rameni. Jacob leží na zemi a dává Sam eliminátor. Sam jde chodbou, zpoza dveøí na ní vystøelí jeden z rebelù, ale mine. Dveøe se neustále zavírají a otevírají. Sam se podaøí hodit mezi nì ve správný okamžik granát. Ten vybuchne, zraní rebela a Sam ho zastøelí. Daniel s Jackem dorazí až pøed ošetøovnu. Na tøi oba vrazí do místnosti, ve které jsou Charlie, dr. Fraiserová a ostraha. Ukazuje se, že v místnosti je s nimi kromì matky i reetský rebel. Ten vystøelí na Jacka a zraní ho na pravé paži. Z ruky mu vypadne eliminátor a Daniel ho zvedne a míøí s ním po místnosti. Ostraha zatím støíli po rebelovi. Matka nakonec rebela zastøelí. Ale ukazuje se, že tam byli rebelové dva a ten druhý po matce vystøelí a zabije ji. Daniel ho vzápìtí zneškodní. Všech pìt reetských rebelù je tak zlikvidováno.

Jack, zatím, co ho dr. Fraiserová ošetøuje, vydává rozkaz, a prohledají celou základnu, aby se ujistili, že tam nezùstal nìjaký další Reetu. Charlie jde k Jackovi. Je zdrcený smrtí matky. Jack ho obejme a Charlie náhle ztratí vìdomí. Ukazuje se, že je na tom velmi zle. Má velmi slabý puls a Fraiserová øíká, že se ho možná podaøí stabilizovat, ale selhávají mu dùležité orgány. Selmak navrhuje, a ho dají Tok'rùm, že mu pomohou, i když je pøíliš mladý na hostitele. Selmak dále øíká, že mu mezi Tok'ry mohou vybrat takového symbionta, který ho bude uèit. Pøi dospívání tak bude mít výhodu velké moudrosti. Tok'rové jsou jeho jedinou nadìjí. Jack tou myšlenkou není pøíliš nadšen, ale je to pro Charlieho zøejmì jediná šance na pøežití a tak souhlasí.

Všichni jdou do prostoru brány. Jacob/Selmak jim na základnì nechává eliminátory. Dr. Fraiserová pøivádá Charlieho. Ten se rozpláèe a chce zùstat s Jackem. Jack mu øíká, že Jacob ho vezme s sebou nìkam, kde se uzdraví, že tady na Zemi to oni neumí. Dále mu slibuje, že ho navštíví a Charlie zas mùže navštívit jeho. Chlapec se nakonec uklidní. Jacob/Selmak se se všemi louèí. Selmak je pøed odchodem varuje, že reetští rebelové jsou úskoèní tvorové a lidé mají nevýhodu, že je nevycítí. Vše tak zùstává na Teal'covi. Reetové se jen tak lehce nevzdají. Budou se pokoušet posílat další sabotéry. Poté odchází spoleènì s Charliem bránou.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
23. dl
´´Glassner Jonathan´´
24. dl
´´Wood Martin´´
25. dl
´´Warry-Smith David´´
26. dl
´´Wood Martin´´
27. dl
´´Warry-Smith David´´
28. dl
´´Gereghty William´´
29. dl
´´Warry-Smith David´´
30. dl
´´Gereghty William´´
31. dl
´´Clark Duane´´
32. dl
´´Warry-Smith David´´
33. dl
´´Turner Brad´´
34. dl
´´Turner Brad´´
35. dl
´´Wood Martin´´
36. dl
´´Turner Brad´´
37. dl
´´Warry-Smith David´´
38. dl
´´Wood Martin´´
39. dl
´´Warry-Smith David´´
40. dl
´´DeLuise Peter´´
41. dl
´´Corcoran William´´
42. dl
´´DeLuise Peter´´
43. dl
´´Correll CHarles I´´
44. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 392 krt
vygenerovano za: 0.16522694 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)