Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Legacy /Machellùv odkaz
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 48.dl Machellùv odkaz
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1999.07.16 - Pátek
esk premira:
2000.09.07 - Ètvrtek
ada:
3
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
48
Dl v serii
4
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
304
Kd epizody:
SG-304
Pidno dne:
29.03.2009, 12:03:33
Zmna dne3:
29.03.2009, 12:52:10
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Pøi misi na planetu PY3-948 se SG-1 dostane do opuštìného goa'uldského objektu. Poté, co s Teal'covou pomocí èlenové týmu proniknou do uzavøené místnosti, naleznou zde devìt mrtvých Goa'uldù, èlenù Linvrisu - ligy soupeøící o moc s Vládci Soustavy. Daniel objeví tabulku, podobnou té, kterou našli na Argosu. [viz Brief Candle] Je to jakýsi bitevní plán. Poté, co naleznou i ètecí zaøízení, dr. Jackson se pokouší obrátit na další "stránku", ale nedaøí se mu to. Má podivný pocit, jakoby se o nìho nìco otøelo. O'Neill naøizuje návrat domù.

Jackson se po návratu na Zemi zaène chovat divnì. Má vidiny a slyší hlasy. Dr. Fraiserová spoleènì s dr. Mackenziem se domnívají, že Jackson trpí schizofrenií. Když napadne O'Neilla bìhem psychotického záchvatu, je pøevezen k dr. MacKenziemu na psychiatrii a udržován pod sedativy. Oba doktoøi se domnívají, že by pøíznaky mohla ovlivòovat i brána, proto jsou všechny týmy staženy zpìt do SGC na vyšetøení a brána doèasnì uzavøena.

SG-1 navštíví Jacksona. Ten má opìt halucinace - slyší kroky a vidí Goa'ulda. Chce se na domnìlého Goa'ulda vrhnout, ale je zadržen Teal'cem. Vidí, jak do Teal'ca nìco pøeleze a uslyší Machellùv hlas. Je opìt nadopován sedativy a SG-1 se vrací zpìt na základnu. Po návratu do SGC Teal'c zkolabuje. Teal'cùv symbiont umírá a nikdo neví proè. Teal'coví zbývají nanejvýš dva dny života. Jacksonovi se zdá o Machellovi [viz Holiday], jak s ním mluví o vynálezech pro boj proti Goa'uldùm. Probere se a ukáže se, že je v poøádku. Volá doktora a chce vìdìt, jestli je Teal'c nemocný a aby kontaktovali O'Neilla.

Jackson se vrací s O'Neillem zpìt na základnu. Je zdravý. Dovídá se, že Teal'c je na tom velmi špatnì. Øekne ostatním, že vidìl jak do Teal'ca nìco z nìho pøelezlo, a že slyšel Machellùv hlas. Nebyl to skuteèný Machello, ale nìjaký technický nebo organický záznam, který mu sdìlil, že Jackson ho pøivedl k odpornému Goa'uldovi. Zaènou prohlížet databázi Machellových vynálezù a naleznou i tabulku s ètecím zaøízením. Jsou na správné stopì. Když zkoumají ètecí zaøízení z PY3-948 a srovnávají ho se zaøízením z oblasti 51 (odkud si ho vypùjèili, protože se tam po návratu z misí posílaji všechny artefakty), objeví se 10 parazitù. Ti uniknou z prostoru, kde jsou zkoumáni a vniknou do Carterové, dr. Fraiserové a O'Neilla, kteøí jsou pøítomni v laboratoøi. Je vyhlášen poplach a laboratoø hermeticky uzavøena.

Na Carterovou paraziti neúèinkují a mrtví vypadnou uchem ven, protože v ní organismy detekovali bílkovinu, která jí zbyla po Jolinar. Jiné je to však u dr Fraiserové a O'Neilla. Protože mají v sobì více tìch organismù, nástup pøíznakù je znaènì razantnìjší. Oba mají zrakové pøeludy a slyší hlasy. O'Neill není imunní pøesto, že do nìho také jednou vstoupil Goa'uld [viz Into the Fire]. Ten ale opustil jeho tìlo a zemøel ještì než O'Neilla ovládl. Základna bude v bezpeèí, pokud nechají uzavøenu laboratoø. Všechno tedy závisí na Carterové, která se pokouší ze své krve, oddìlit nekompatibilní látky (vzhledem k rozdílným krevním skupinám) a zbytek s bílkovinou dát jako lék O'Neillovi a Fraiserové. Dr. Fraiserová a dr. Warner jí radí jak má postupovat. Nakonec se to podaøí a paraziti opouštìjí tìla Fraiserové a O'Neilla. Stejná látka je podána i Teal'covi a ten se také uzdraví.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
45. dl
´´Wood Martin´´
46. dl
´´Corcoran William´´
47. dl
´´Wood Martin´´
48. dl
´´DeLuise Peter´´
49. dl
´´Wood Martin´´
50. dl
´´DeLuise Peter´´
51. dl
´´Wood Martin´´
52. dl
´´DeLuise Peter´´
53. dl
´´Gereghty William´´
54. dl
´´DeLuise Peter´´
55. dl
´´Gereghty William´´
56. dl
´´DeLuise Peter´´
57. dl
´´DeLuise Peter´´
58. dl
´´Mikita Andy´´
59. dl
´´Warry-Smith David´´
60. dl
´´DeLuise Peter´´
61. dl
´´Warry-Smith David´´
62. dl
´´Wood Martin´´
63. dl
´´McMullin CHris´´
64. dl
´Woeste Peter F.´´
65. dl
´´Turner Brad´´
66. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 340 krt
vygenerovano za: 0.12333488 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)