Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu The Light /Svìtlo
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 84.dl Svìtlo
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2001.01.26 - Pátek
esk premira:
2002.07.25 - Ètvrtek
ada:
4
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
84
Dl v serii
18
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
418
Kd epizody:
SG-418
Pidno dne:
03.04.2009, 22:38:31
Zmna dne3:
03.04.2009, 22:58:10
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Daniel je s týmem SG-5 na prùzkumné misi na planetì P4X-347, kde byl objeven starý goa’uldský palác se záhadným zaøízením vydávajícím bílé svìtlo. Jeden z èlenù týmu, poruèík Barber, byl vyslán do SGC a nyní se pøipravuje k návratu zpìt na planetu. Spolu s ním se na odchod pøipravuje i Sam. V prostoru brány je s nimi i Jack. Barber stojí pøed rampou a v okamžiku, kdy se brána zaène otevírat, skoèí do víru energie a zmizí. Všichni šokovanì pøihlížejí. Barber právì pøed jejich oèima spáchal sebevraždu. Nikdo nechápe, proè to udìlal. Nikdy nevykazoval známky deprese ani sebevražedné sklony.
O nìco pozdìji se z planety vrací Daniel s týmem SG-5. Daniel se snaží rozluštit nápisy na malém zaøízení velikosti dlanì, o kterém se domnívá, že je to nìjaký goa’uldský poèítaè. Postupnì se zaène chovat divnì. Je velmi podráždìný a nervozní a žádá Hammonda, aby se okamžitì mohl vrátit zpìt na planetu a pokraèovat tam ve studiu. Hammond chce, aby si Daniel odpoèinul, že je pøepracovaný. Chce vyslat SG-1 na planetu pøíští den hned ráno. Daniel rozèilenì odchází. Druhý den jsou èlenové SG-1 pøipraveni k odchodu a èekají na Daniela. Ale ten není na základnì. Jack pro nìj jede domù a najde Daniela stojícího na balkónì za zábradlím a chystajícího se skoèit dolù. Jack se ho snaží uklidnit a Daniel se po chvíli probírá a udivenì se rozhlíží kolem. Zjevnì byl v jakémsi transu.
Daniel leží na ošetøovnì a je napojen na pøístroje. Jeho stav má zøejmì spojitost s misí na P4X-347, protože všichni èlenové SG-5 vykazují stejné pøíznaky - podráždìnost a depresi. Nevypadá to na nákazu. Podle dr. Janet Fraiserové podobné úèinky vyvolávají drogy, ale v jejich tìle žádné cizí látky nejsou. Nìco nebo nìkdo na planetì je nìjak ovlivòuje. Stav všech èlenù SG-5 a Daniela se postupnì zhoršuje a Janet se obává nejhoršího.
Trojice èlenù SG-1 se vydává na planetu s nadìjí, že zjistí nìco, co by pomohlo pøi léèbì. V paláci objevují mladého hocha Lorana, který zde žije úplnì sám. Na všechny zapùsobí sloup bílého podivného svìtla, který vychází se zvláštního vysokého podstavce. Ukazuje se, že pøi pohledu do svìtla èlovìk ztrácí pojem o èase a že svìtlo má omamný úèinek a je velmi tìžké od nìj odtrhnout pohled. Èlovìk tak mùže bez pohnutí stát hodiny a hledìt do svìtla.
Mezitím na Zemi umírají všichni èlenové SG-5 a Danielùv stav je kritický. Jack se vrací zpìt na Zem a rychle zaèíná vykazovat tytéž pøíznaky - zvýšenou podráždìnost a nervozitu. Podle Janet to, co to zpùsobuje, zrychluje nervovou aktivitu v mozku a má to úèinek podobný dopaminu. Dokud je èlovìk na planetì, pùsobí to jako droga. Po návratu se nervová aktivita zpomalí a výsledkem je deprese. Èlovìk pocítí abstinenèní pøíznaky. Danielùv stav se prudce zhorší a pøestane mu být srdce. Na resuscitaci není èas a Jack ho bere zpìt na planetu, kde se jeho stav zlepšuje a postupnì se vrací k normálu. Ale vypadá to, že se nemohou vrátit domù, dokud nepøijdou na to, co je ovlivòuje a ohrožuje jejich životy po opuštìní nejen planety, ale dokonce i paláce. Bude se moci tým SG-1 vrátit zpìt domù? A jakou roli v tom všem hraje Loran?

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
67. dl
´´Wood Martin´´
68. dl
´´DeLuise Peter´´
69. dl
´´Wood Martin´´
70. dl
´´DeLuise Peter´´
71. dl
´´Wood Martin´´
72. dl
´´DeLuise Peter´´
73. dl
´´Wood Martin´´
74. dl
´´DeLuise Peter´´
75. dl
´´Wood Martin´´
76. dl
´´DeLuise Peter´´
77. dl
´´Gereghty William´´
78. dl
´´DeLuise Peter´´
79. dl
´´Mikita Andy´´
80. dl
´´Wood Martin´´
81. dl
´´Wood Martin´´
82. dl
´´Mikita Andy´´
83. dl
´´DeLuise Peter´´
84. dl
´´Woeste Peter F.´´
85. dl
´´DeLuise Peter´´
86. dl
´´Lee Alan´´
87. dl
´´Shanks Michael´´
88. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 323 krt
vygenerovano za: 0.15933204 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)