Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Entity /Entita
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 86.dl Entita
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2001.02.09 - Pátek
esk premira:
2002.07.29 - Pondìlí
ada:
4
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
86
Dl v serii
20
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
420
Kd epizody:
SG-420
Pidno dne:
03.04.2009, 23:24:14
Zmna dne3:
03.04.2009, 23:24:14
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Na planetu P9C-372 je vyslána prùzkumná sonda. Generál Hammond a èlenové SG-1 jsou zvìdaví, co sonda ukáže, protože adresa planety pochází z archívu Antikù. Sonda dorazí na planetu a zaène vysílat zábìry z okolí brány. Na prvních zábìrech se objevuje plošina lemovaná sloupy zvláštního pùlkruhového tvaru. V dálce jsou vidìt nìjaké stavby. Danielovi nic z toho nepøipomíná Antiky a ani Teal’c se s takovou architekturou ještì nesetkal. Náhle se sonda k pøekvapení všech dá do letu. Ztratili nad ní kontrolu. Po chvíli obraz zmizí. Ovšem vysílání nepøestalo, stále mají silný signál. Do SGC se prostøednictvím sondy pøenášejí zpìtnovazební smyèkou vysokofrekvenèní oscilace. Daniel se domnívá, že se s nimi nìkdo snaží komunikovat. Sam navrhuje odpojit bránu a analyzovat všechny získané údaje. Náhle zaènou po všech pøístrojích v øídící místnosti probíhat namodalé elektrické výboje a jeden poèítaè za druhým kolabují a monitory vybuchují. Nìjaký elektromagnetický výboj pøetížil celý systém. Brána nejde zavøít, poèítaèe nejdou resetovat a øídící systémy jsou vyøazené. Zbývá jediná možnost - pokusit se nouzovì odpojit bránu od elektrické energie. To se podaøí a celá základna se noøí do tmy. Naskakuje záložní generátor a v SGC zjišují škody. Ovládací systémy brány vèetnì záložních jsou nefunkèní, stejnì jako iris. Vypadá to, že se nìkdo na planetì napojil na signál sondy a jeho signál tak prošel v protismìru èerví dírou.
Generál Hammond vyhlašuje karanténu a celá základna je hermeticky uzavøena. Nìco se dostalo do poèítaèù na základnì a èerpá z nich informace a zøejmì se snaží o komunikaci. Podle Sam je to nìco jako poèítaèový program, který je úžasnì agresivní a složitý jako vlákno DNA. Roste a zabírá stále více pamìti. Hammond nehodlá dovolit cizí technologii pøístup k informacím a chce vše okamžitì zarazit. Seržant Siler odpojuje všechny systémy na základnì. Vše se vypíná a komplex se opìt noøí do tmy.
Ale ukáže se, že cizí entita nebyla úplnì znièena. Dostala se do jedné ze sond, pøežila díky energii z baterií a postavila ve skladišti pamìový systém - jakýsi provizorní poèítaè, zatímco základna jela na nouzový zdroj energie. Všichni šokovanì hledí na bizarní útvar tvoøený rùznì propojenými kabely, monitory a dalšími souèástkami. Ten cizí program se musí umìt obnovit ze zlomku své pùvodní velikosti a nyní expanduje do jakékoliv dostupné pamìti, kterou najde. Protože se napájí z nouzového obvodu, který je na baterii, je to úplnì izolované a nemùže se to znovu dostat do poèítaèù na základnì. Ve zmìti kabelù je pøipraven monitor a klávesnice. Je zøejmé, že se to snaží komunikovat. Sam vyuká na klávesnici: „Za jakým úèelem jste tady?“ Po chvilce se na monitoru objevuje text: „A za jakým vy?“ Sam napíše, že jsou badatelé, ale poslední písmenko se náhle zašne znovu opakovat, až zaplní celou stránku. Nìco není v poøádku. Sam bez hnutí hledí na monitor. Ruce má na klávesnici a probíhají po nich malé modré výboje. Sam nevnímá, je v jakémsi transu. Jack pøestøihuje kabel a odpojuje tak celý podivný útvar od energie. Ale ukazuje se, že je pozdì. Celý program se nahrál Sam do mozku. Entita hledala pamì, kde by se mohla rozvinout a lidský mozek je pro to velmi vhodný, protože je schopen pojmout obrovské množství informací. Dr. Janet Fraiserová øíká, že to nejde z mozku Sam odstranit a nedokáže øíct, zda pamì Sam je potlaèená, pøepsaná nebo zcela vymazaná.
Bude s nimi entita komunikovat prostøednictvím Sam? Dokáže to dr. Fraiserová odstranit z jejího mozku? A je tam vùbec Sam ještì nìkde, nebo byla její pamì zcela vymazána?

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
67. dl
´´Wood Martin´´
68. dl
´´DeLuise Peter´´
69. dl
´´Wood Martin´´
70. dl
´´DeLuise Peter´´
71. dl
´´Wood Martin´´
72. dl
´´DeLuise Peter´´
73. dl
´´Wood Martin´´
74. dl
´´DeLuise Peter´´
75. dl
´´Wood Martin´´
76. dl
´´DeLuise Peter´´
77. dl
´´Gereghty William´´
78. dl
´´DeLuise Peter´´
79. dl
´´Mikita Andy´´
80. dl
´´Wood Martin´´
81. dl
´´Wood Martin´´
82. dl
´´Mikita Andy´´
83. dl
´´DeLuise Peter´´
84. dl
´´Woeste Peter F.´´
85. dl
´´DeLuise Peter´´
86. dl
´´Lee Alan´´
87. dl
´´Shanks Michael´´
88. dl
´´Warry-Smith David´´

Peteno: 382 krt
vygenerovano za: 0.09648108 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)