Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Redemption II /Spása 2
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 112.dl Spása 2
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2002.06.14 - Pátek
esk premira:
2003.06.20 - Pátek
ada:
6
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
112
Dl v serii
2
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
602
Kd epizody:
SG-602
Pidno dne:
12.04.2009, 16:55:24
Zmna dne3:
12.04.2009, 16:55:24
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Krátce po Anubisovì dramatickém holo-pøedstavení („Pøipravte se na svou smrt“) dostává doktor McKay nápad. Vyslat silný elektromagnetický výboj, který znièí vše na druhé stranì. Sam má námitky, že nápad nebude fungovat. Generál ji vyzve, a najde nìco lepšího, jinak bude mít McKay zelenou. Jediné, s èím Sam pøijde, je výpoèet, kdy v pøípadì neúspìchu se zkrátí èas do výbuchu brány na polovinu. Generál ji však naøídí s McKayem spolupracovat. Tou dobou vystoupí z hyperprostoru teltak pilotovaný Shaq’relem s Teal’cem, Bra’tacem a Rya’cem na palubì. Kolem planety je spousta ha’takù, což je dùkaz, že jsou na správném místì. V SGC již probíhají plné pøípravy vedené McKayem, jež je ve svém živlu. Mezi ním a Sam srší rivalita a osobní nesnášenlivost, pøesto se pouštìjí spoleènì do práce.

Anubisovy jednotky objeví maskovaný teltak a Teal’c s Bra’tacem se rychle transportují na povrch. Rya’c na poslední chvíli pøesvìdèí otce, aby ho vzal sebou. Dole se strhne rychlá pøestøelka, kdy zlikvidují místní hlídku a uteèou pryè. Rya’c je lehce postøelen. V SGC jsou pøipraveni vyslat elektromagnetický výboj. Bohužel pokus se nezdaøí a pøi opìtovném zavírání iris je Sam zasažena výbojem energie. McKay si vyèítá, co právì provedl. Na planetì se mezitím trojice Jaffù úspìšnì skrývá pøed Anubisovými hlídkami. Na ošetøovnì je Sam již pøi vìdomí a ošetøena. První, kdo pøichází na návštìvu, je právì McKay. Zaène omluvami a také o tom, že se chtìl pùvodnì vìnovat hudbì místo vìdy. Pøirovnává vìdu k hudbì a pøipouští, že tenhle problém nedokáže rozluštit. Ještì si neodpustí popíchnout lehce Sam, když ta se chce obléct.

Na planetì zatím Teal’c s Bra’tacem a Rya’cem naleznou zvláštní antické zaøízení vysílající silný proud energie do otevøené brány. Rozhodnou se zaøízení znièit s vìdomím, že Anubis si nemùže postavit další. Rya’ca nechají pøes všechny jeho protesty na místì. V SGC dvojice vìdcù v bílých pláštích navrhuje generálovi jednu možnost za druhou. Žádná však nepøináší øešení problému. Sam je nemùže poslouchat a tak vyhledá McKaye, který sleduje Jonase, jak se rozhlíží s hrnkem kávy kolem brány a hledí na zavøenou iris. Sam se ho jde zeptat nad èím pøemýšlí. Jonas odpoví, že mu vrtá hlavou, jak tam dostali bránu. Nadhodí, jestli by šla vytáhnout, což Sam pøivede ihned na nápad. Naložit bránu na X-302 a odletìt s ní co nejdále od planety. Navíc budou potøebovat druhou bránu od Rusù. Generál s plánem ihned souhlasí a Sam nenápadnì poukazuje, že to byl Jonasùv nápad.

Teal’c s Bra’tacem zatím hledají, kudy projít k zaøízení skrze silové pole. Sice uspìjí, ale tam na nì èeká silná hlídka a jsou zajati. V SGC již vytahují bránu na povrch a generál jedná s plukovníkem Èechovem o pronajmutí ruské brány a nabízí na oplátku sdílení dalších technologií, vèetnì X-302. V krátké roztržce Hammond Èechova upozorní, že pokud jim bránu nedají, tak nebudou mít vùbec nic. S X-302 poletí Jack a Sam mu vysvìtluje potøebné náležitosti. Na závìr si neodpustí zastat se Jonase a pøipsat mu podstatnou zásluhu na svém nápadu. Jack odlétá z letištì v Oblasti 51. Letoun je však s bránou pøíliš tìžký a tak nedokáže vystoupat dostateènì vysoko, dojde mu palivo a zaène padat. Èas ubíhá i na planetì, kde se setmí, a Rya’c zaène jednat. Podaøí se mu ukrást jeden kluzák a osvobodí svého otce s Bra’tacem, kteøí jsou odvádìni jaffskou hlídkou k transportním kruhùm, aby byli pøeneseni do ha’taku.

Jack v X-302 zatím stále klesá a není pøíliš nadšen nápadem nechat bránu spadnout do oceánu, že by se tím aspoò èásteènì zmírnil úèinek výbuchu. V poslední chvíli dostane Sam ještì nápad, jež Jonas lehce doplní poznámkou o nestabilitì naquadrie. Dostane se ihned do další ohnivé diskuse s McKayem. Nakonec pøipraví proceduru, která obejde bezpeènostní protokoly a umožní na sekundu otevøít hyper-prostorové okno, do nìjž X-302 vletí. Brána tak exploduje milióny kilometrù od Zemì. Jack se vèas stihne katapultovat. Teal’c s Bra’tacem si všimnou, že brána se zavøela. Rya’c pøilétá v kluzáku a znièí antické zaøízení, ale za sebou už má pronásledovatele. Celá oblast exploduje a on jim zmizí z dohledu. Hrozba je zcela zažehnána a Sam se louèí s McKayem. Pøipustí, že jejich spolupráce nakonec nebyla tak špatná (dokonce ho políbí na rozlouèenou).

Jack se po pár hodinách vrací do SGC. Generál Hammond si balí vìci a ptá se Jacka, zda už se rozhodl, kam by chtìl být pøidìlen a co bude dále dìlat. Zdá se, že projekt Hvìzdné brány konèí, protože nemohou používat bránu bez rizika dalšího útoku. Krátce na to pøilétá teltak a Teal’c informuje základnu, že Anubisova zbraò byla znièena. Tím se vše mìní – je jasné, že projekt mùže dále pokraèovat. Jonas si stihne promluvit s Jackem. Ten mu nedává za vinu, co se stalo Danielovi. Pozdìji, když generál Jacka informuje o ruských podmínkách, za kterých jim pronajali bránu, se koneènì rozhodne. Ètvrtým èlenem SG-1 se stává Jonas Quinn.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
111. dl
´´Wood Martin´´
112. dl
´´Wood Martin´´
113. dl
´´DeLuise Peter´´
114. dl
´´Wood Martin´´
115. dl
´´DeLuise Peter´´
116. dl
´´Wood Martin´´
117. dl
´´DeLuise Peter´´
118. dl
´´Wood Martin´´
119. dl
´´DeLuise Peter´´
120. dl
´´Mikita Andy´´
121. dl
´´Woeste Peter F.´´
122. dl
´´Mikita Andy´´
123. dl
´´Woeste Peter F.´´
124. dl
´´DeLuise Peter´´
125. dl
´´Gereghty William´´
126. dl
´´DeLuise Peter´´
127. dl
´´Gereghty William´´
128. dl
´´Mikita Andy´´
129. dl
´´Wood Martin´´
130. dl
´´DeLuise Peter´´
131. dl
´´Waring William´´
132. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 166 krt
vygenerovano za: 0.32345605 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)