Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Frozen /V zajetí ledu
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 114.dl V zajetí ledu
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2002.06.28 - Pátek
esk premira:
2003.06.24 - Úterý
ada:
6
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
114
Dl v serii
4
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
604
Kd epizody:
SG-604
Pidno dne:
12.04.2009, 19:21:25
Zmna dne3:
12.04.2009, 19:21:25
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Díl zaèíná v Antarktidì, kde Jack a Sam nalezli druhou hvìzdnou bránu (viz Solitudes), bìhem nehody pøed 4 lety. Na tomto místì založil Pentagon výzkumnou stanici a skupinka vìdcù zde hledá další artefakty. Dr. Michaelsová mluví se Sam, pøièemž ta jí vysvìtluje teorii o tom, že antarktická brána je jedna z nejstarších bran, které nalezli (kolem 50 miliónù let). Sam trvá na tom, že tam pod ní ještì musí nìco být. Kromì dvojice zmrzlých Jaffù však zatím za poslední ètyøi roky neuèinili žádný další objev. Øíká Sam, že zdejší projekt Pentagon nejspíš ukonèí, protože tady nic dùležitého nenajdou. Bìhem hovoru vpadnou dovnitø její dva kolegové dr. Woods a dr. Osbourne. Uèinili totiž neèekaný nález v blízkosti pùvodních vykopávek.

Tým SG-1 s dr. Janet Fraiserovou je vyslán zjistit, co pøesnì uèinili za objev. Po krátkém seznámení, kdy Jonas stále vypadá nervóznì kvùli pøedpovìdím poèasí, jim ukáží, co našli. Je to lidská žena, zmrzlá v ledu pìt milionù let a naprosto dokonale zachovaná. Odebraný vzorek tkánì to dokazuje. Rozhodnou se ji rozmrazit. Nestaèí se divit, když zaène jevit známky života. Pøes veškerou snahu Ayiana, jak ji pojmenovala dr. Michaelsová, oživne úplnì sama. Je naprosto zmatená, nemluví, ani nerozumí, co øíkají. Podrobnìjší výsledky ukazují jistou podobnost s Cassandøinou promìnou (viz Rite of Passage) a Jackem, když mìl v hlavì nahrány vìdomosti Antikù (viz Fifth Race). Janet rozvíjí teorii, že Ayiana mùže být Antièka a že lidé mohou být výsledkem opakované evoluce, protože jsou si velmi podobní. Jen Ayiana je trošku vyspìlejší. Zatím vše øíká velice opatrnì, ale ona i Sam si uvìdomují, o jaký úžasný objev by šlo.

U dr. Michaelsové se objeví záhadné nevolnosti, omdlí a má vysoké horeèky. Janet se snaží zjistit, co se stalo. Ayiana je zøejmì pøenašeèka nìjakého neznámého viru. Všichni jsou jím evidentnì nakaženi. Dr. Woods a Dr. Osbourne zùstali venku, když je pøepadla nevolnost. Dr. Osbourne se ještì stìží stihne vrátit, jenže jeho kolega dr. Woods zùstává kdesi venku. Jack s Teal’cem ho vyrážejí hledat. Najdou ho ležet ve snìhu. Má poøádné omrzliny a jeho stav je po pøevozu na základnu vážný. Pøíchozí Ayiana ho však najednou úplnì vyléèí. Vzápìtí omdlí. Když se opìt probere, Jonas jí øíká, co udìlala. Myslí si, že mu stejnì nerozumí, ale Ayiana pokyvuje, že chápe, co Jonas øíká. Jenom nedokáže oboustranì komunikovat. Jonas ji pøesvìdèí, aby pomohla dr. Michaelsové a dr. Osbournovi. Což se jí také povede.

Janet zkouší odhalit nìco z Ayianiny krve. Dochází k jednoznaènému závìru, že uzdravování ostatních Ayianu stále více vysiluje. Vir má stále v sobì. Janet navrhuje, aby èlenové SG-1, kteøí jsou také nakažení, ale zatím nejsou v kritickém stavu, odpoèívali a šetøili síly. Dr. Woods hlídá Ayianu a jakmile ta pøijde k sobì, tak jí dìkuje za záchranu. Ona si však pøíliš dobøe uvìdomuje, co se dìje. S pomocí svých schopností ho uspí. Zajde do místnosti, kde ostatní odpoèívají. Bouøe polevuje. Dr. Osbourne jde vystøídat svého kolegu, ale nachází ho v bezvìdomí. S dr. Michaelsovou zajdou na ubytovnu, kde najdou Sam s Janet, které jsou v poøádku. Utíkají do druhé èásti, kde mìl být Jack s Jonasem. Nacházejí Ayianu s Jonasem, kterého ještì stihla vyléèit. Jack už takové štìstí nemìl - jeho stav je kritický.

Na základnu pøijíždí speciální tým a všechny bere sebou zpìt do SGC. Následující vyšetøení jasnì ukazují, že Antièka Ayiana není schopna ten vir v sobì vyléèit a postupnì pøes veškerou snahu umírá Jonasovi pøed oèima. Na základnu pøichází Tok’ra Thoran a navrhuje alternativu pro Jacka. Ví o jeho pøedsudcích, pøesto navrhuje spojení se symbiontem, který ho uzdraví a pozdìji bude pøesunut do jiného hostitele. Než jeho pøedchozí hostitel zemøel, získal dùležité informace, které nestaèil pøedat. Nyní by tyto informace mohl pøedat skrze Jacka, kterého by uzdravil a zachránil mu tak život. Sam se snaží Jacka pøemluvit, aby souhlasil se spojením se symbiontem. Jack, jehož jedinou alternativou by byla smrt, nakonec souhlasí a je ve speciálním lùžku odnesen bránou na základnu Tok’rù.

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
111. dl
´´Wood Martin´´
112. dl
´´Wood Martin´´
113. dl
´´DeLuise Peter´´
114. dl
´´Wood Martin´´
115. dl
´´DeLuise Peter´´
116. dl
´´Wood Martin´´
117. dl
´´DeLuise Peter´´
118. dl
´´Wood Martin´´
119. dl
´´DeLuise Peter´´
120. dl
´´Mikita Andy´´
121. dl
´´Woeste Peter F.´´
122. dl
´´Mikita Andy´´
123. dl
´´Woeste Peter F.´´
124. dl
´´DeLuise Peter´´
125. dl
´´Gereghty William´´
126. dl
´´DeLuise Peter´´
127. dl
´´Gereghty William´´
128. dl
´´Mikita Andy´´
129. dl
´´Wood Martin´´
130. dl
´´DeLuise Peter´´
131. dl
´´Waring William´´
132. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 403 krt
vygenerovano za: 0.11872292 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)