Nick:
Heslo:
Registrace
Osoba Jason Priestley - Herec
Jméno osoby Jason Priestley
Ročník narození:1969
Hlavní stránka
Fotografie
Filmy

Osoba Jason Priestley - Herec
herec:
(znám jako ): Jason Priestley
Jméno:
Jason Bradford
Rodné přijmení:
Priestley
obrázek:
Narozen roku:
Národnost:
Kanadská (can)
Narozen:
Kanada
Přidáno dne:
17.08.2024, 08:00:49
Upravené dne:
17.08.2024, 08:02:06
Narození:
Úmrtí:
Info

Info
Info

Jason Bradford Priestley (* 28. srpen 1969, Vancouver, Kanada) je kanadský filmový herec, režisér a automobilový závodník, který je také držitelem amerického občanství.


Počátky
Narodil se v kanadském Vancouveru do rodiny herečky Sharon Kirk. Studoval Argyle Secondary School ve Vancouveru. Pochází z dvojčat – sestra Justine Priestley je také herečkou, dále má sestry Karin a Kristi.


Herecká kariéra
Před kamerou se objevil poprvé v roce 1986 a to konkrétně v televizním filmu Nobody´s Child. Poté byl obsazován především do seriálů. Životní roli obdržel v roce 1990, kdy vyhrál casting na roli Brandona Walshe v seriálu Beverly Hills 90210, kde působil následujících 8 sezon. Vidět jsme jej mohli i v dalších seriálech, jako Sister Kate, Kocour Raplík, Volání mrtvých, Love Monkey, Side Order of Life či Call me Fitz. Menší role si střihnul i v seriálech jako Krajní meze, Beze stopy či Jmenuju se Earl.

Spatřit jsme jej mohli i v několika celovečerních filmech. K těm nejznámějším či nejúspěšnějším patří filmy jako Chlapec, který uměl létat, Tombstone, Můj nápadník je vrah, Lev ze země OZ či Past na Rosomáka.

Sám si vyzkoušel i roli režiséra, a to především různých dílech seriálů Beverly Hills 90210 nebo Call me Fitz. Režíroval také televizní filmy jako Sbohem, zítřku nebo Druhá žena.


Závodnická kariéra
Kromě hraní a režírování se Priestley věnuje automobilovému závodění. Sám byl pilotem různých stájí v závodním seriálu IndyCar, vyzkoušel si i Gumball 3000. V roce 2002 se při tréninku na závod Indy Pro Series vážně zranil, když v rychlosti kolem 288 km/h narazil se svým vozem do zdi. Po delším pobytu v nemocnici se z vážných zranění plně zotavil. Dnes je majitelem stáje FAZZT Race Team působící v Indy Pro Series.

Ocenění
2011, Canadian Comedy Award za seriál Call me Fitz

Dvakrát byl Priestley nominován na Zlatý glóbus za roli Brandona Walshe v seriálu Beverly Hills 90210. Ani jednou však nebyl úspěšný.

Osobní život
V roce 2005 si vzal za ženu maskérku Naomi Lowde, se kterou má dceru Avu Veronicu (* 2. červenec 2007) a syna Dashiella Orsona (* 9. červenec 2009). Je velkým fandou rockové kapely Barenaked Ladies. Od roku 2007 vlastní také americké občanství. Jeho sestra Justine se objevila ve dvou epizodách konkurenčního seriálu Melrose Place.

další profese:
prohlížíte ===> Herec <=== prohlížíte
Role v seriálech:

Postava
seriál
Nárození
Dílů
3




Jmeno Příjmení * nar. : *
Sezmam další osob daného ročníku je omezena na 100 záznamu.! celý naleznete :

Ženy ==>>

Přečteno: 7 krát
vygenerovano za: 2.2259 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)