Nick:
Heslo:
Registrace
Osoba Oldřich Kaiser - Herec
Jméno osoby Oldřich Kaiser
Ročník narození:1955
Hlavní stránka
Fotografie
Filmy

Osoba Oldřich Kaiser - Herec
herec:
(znám jako ): Oldřich Kaiser
Jméno:
Oldřich
Rodné přijmení:
Kaiser
obrázek:
Narozen roku:
Národnost:
Česká (cze)
Narozen:
Česko
Přidáno dne:
01.01.2014, 12:28:15
Upravené dne:
01.01.2014, 12:28:15
Narození:
Úmrtí:
Info

Info
Info

Geniální komik Oldřich Kaiser patří k nejkontroverznějším hereckým osobnostem současného českého divadla a filmu. Vystudoval brněnskou konzervatoř a pražskou DAMU. Po absolutoriu nastoupil do Divadla na Vinohradech, dlouhé roky byl členem Ypsilonky, posléze se stal členem Národního divadla. Účinkoval také v několika představeních v Divadle Bez zábradlí.
Ve filmu debutoval počátkem sedmdesátých letech ve válečném dramatu KAT NEPOČKÁ režiséra Františka Filipa. V následujících dvaceti letech vytvořil řadu romantických i komických rolí. Spolu s partnerem Jiřím Lábusem získal obrovskou diváckou oblibu díky zábavným televizním pořadům Možná přijde i kouzelník, v pořadech Ruská ruleta nebo Zeměkoule.
Připomenout si ho můžeme v komedii režiséra Karla Kachyni SETKÁNÍ V ČERVENCI, kde si zahrál po boku Daniely Kolářové a Tomáše Holého, v roli podvodníka se nám představil v komedie VELKÁ SÁZKA O MALÉ PIVO, kde si zahrál s kolegou Jiřím Lábusem nebo s Jiřím Císlerem, s Martinem Dejdarem se objevil v komedii SLUNCE,SENO, EROTIKA a režisérka Eva Sladká ho obsadila do dramatu GOBSECK. Objevil se ve válečném dramatu HABERMANNÙV MLÝN, v komedii LÍBÁŠ JAKO BÙH a LÍBÁŠ JAKO ÏÁBEL režisérky Marie Poledňákové, s Oldřichem Vetchým si zahrál v dramatu VENDETA. Příležitost dostal také v životopisném snímku MASARYK, v dramatu DÍVKA ZA ZRCADLEM, s Kryštofem Hádkem si zahrál v komedii ÚHOŘI MAJÍ NABITO. Excelentní výkon podal v Menzlově adaptaci Hrabalova díla OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE, kde si zahrál hlavní roli.
Proslul také rolemi v televizních seriálech, jako například v seriálu TŘICET PŘÍPADÙ MAJORA ZEMANA, NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA, DYNASTIE NOVÁKÙ, POVÍDKY MALOSTRANSKÉ, ČERNÍ BARONI, NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA - NOVÉ OSUDY, STOPY ŽIVOTA, NA VODĚ nebo KAPITÁN EXNER. Vidět jsme ho mohli v pohádce KLEOFÁŠEK, BIRLIBÁN, O PRINCEZNĚ NA KLÍČEK, O HOLIČI A BARVÍŘI, TŘI BRATŘI nebo ŘACHANDA.
S Jiřím Lábusem se stal hrdinou nekonečného rozhlasového pořadu o rodině Tlučhořových, kde namlouvají všechny postavy. V roce 2005 natočil ve svém tehdejším bytě filmovou one man show Žralok v hlavě. V roce 2016 získal Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli Edvarda Beneše ve filmu Masaryk a také v roce 2017 za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli Vlka ve filmu Po strništi bos.
Oldřich Kaiser byl dvacet pět let ženatý s divadelní a filmovou herečkou Naïou Konvalinkovou, se kterou má dceru Karolínu, která je také herečkou. Jeho životní partnerka je česká písničkářka, hudebnice, skladatelka a textařka Dáša Vokatá. Marcela Kopplová (c) 2021

další profese:
prohlížíte ===> Herec <=== prohlížíte
Role v seriálech:
V současné době není v db žádný záznam o účinkování v seriálu zkuste záložku FILMY v horní liště profilu
Jmeno Příjmení * nar. : *
Sezmam další osob daného ročníku je omezena na 100 záznamu.! celý naleznete :

Ženy ==>>

Přečteno: 77 krát
vygenerovano za: 0.0984 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)