Nick:
Heslo:
Registrace
Osoba Karel Augusta - Herec
Jméno osoby Karel Augusta
Ročník narození:1935
Hlavní stránka
Fotografie
Filmy

Osoba Karel Augusta - Herec
herec:
(znám jako ): Karel Augusta
Jméno:
Karel
Rodné přijmení:
Augusta
obrázek:
Narozen roku:
Národnost:
Česká (cze)
Narozen:
Česko
Přidáno dne:
08.06.2009, 00:49:11
Upravené dne:
16.07.2009, 22:21:06
Narození:
místo narození
Úmrtí:
místo úmrtí
Info

Herec Karel Augusta se narodil 20. 6. 1935 v Praze. Jeho otec pracoval jako strojvedoucí, malý Karel zažil výchovu, jež znají všichni jeho generace, kteří vyrùstali v období 2. světové války. Měl rád cirkus, s ním samozřejmě klauny, což byla úplně první prùprava na jeho cestě stát se hercem - komikem.

Po základní škole nastoupil na obchodní akademii, ale toto studium ho příliš nebavilo. Dále se už věnoval zaměřením, která mu byla bližší. Přihlásil se na DAMU a na konzervatoř (dovednost hry na hudební nástroje využil i v divadle, kdy mohl hudební pasáže sám odehrát). Na divadelních prknech se poprvé objevil v Uherském Hradišti, později pùsobil v kabaretu „Studio 10“ v Brně. První velký úspěch sklidil v pražském divadle Na zábradlí, kde se setkal s režisérem Evaldem Schormem. V divadle a později i ve filmu dostával spíše menší role, přesto se stal jedním z nejoblíbenějších komikù.

Na filmovém plátně se poprvé objevil ve snímku VŠICHNI DOBØÍ RODÁCI (1968), když pracoval ve filmovém studiu Barrandov. Tento film byl však řadu let v trezoru, protože podával svědectví o dění po roce 1948 v Československu. I když tíhnul více k divadlu, ztvárnil více než šedesát filmových rolí. Ve filmu JÁCHYME, HOÏ HO DO STROJE (1974) si zahrál malou roli mechanika, ve VRCHNÍ, PRCHNI (1980) Ludvu, který se jde podívat na „houslistu“ Dalibora Vránu, v PÁNI A KLUCI (1975) strýce Václava, v PØÍŠTÌ BUDEME CHYTØEJŠÍ, STAROUŠKU (1982) zápornou roli Vasátka. Objevil se také ve filmech Juraje Herze MORGIANA (1972) v roli dr. Meyera a HOLKA NA ZABITÍ (1975) v roli kuchaře Muraška (toto povolání musel nějaký čas vykonávat i v soukromém životě). Divákùm se dostal do podvědomí také díky známé roli Kadlece ve filmu KAMARÁD DO DEŠTÌ (1988).

Z prvního manželství má dva syny Karla a Jiřího. Zemřel ve věku nedožitých tři a šedesáti let po těžké nemoci, na které se velkou mírou podepsal alkohol.

Info
další profese:
prohlížíte ===> Herec <=== prohlížíte
Role v seriálech:

Postava
seriál
Nárození
Dílů
1




Jmeno Příjmení * nar. : *
Sezmam další osob daného ročníku je omezena na 100 záznamu.! celý naleznete :

Ženy ==>>

Přečteno: 24 krát
vygenerovano za: 0.0491 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)