Nick:
Heslo:
Registrace
Osoba Jan Kraus - Herec , Moderátor , Dabing , Mluví
Jméno osoby Jan Kraus
Ročník narození:1953
Hlavní stránka
Fotografie
Filmy

Osoba Jan Kraus - Herec , Moderátor , Dabing , Mluví
herec:
(znám jako ): Jan Kraus
Jméno:
Jan
Rodné přijmení:
Kraus
obrázek:
Narozen roku:
Národnost:
Česká (cze)
Narozen:
Česko
Přidáno dne:
26.07.2009, 23:25:44
Upravené dne:
26.07.2009, 23:25:44
Narození:
místo narození
Úmrtí:
Info

Herec, moderátor, publicista, režisér, dramatik a podnikatel. Tím vším je Jan Kraus. Narodil se v Praze. Jeho otec - novinář a spisovatel Ota Kraus byl za druhé světové války vězněn v Osvětimi. Jan má ještě čtyři sourozence. Nejstarší bratr Ivan se stejně jako on věnuje herectví a dnes žije střídavě v Praze a Paříži.

Jan přitom herectví nikdy nestudoval. Už jako malé dítě uspěl na několika konkurzech a od konce 60. let se začal objevovat v epizodních roličkách ve filmech. Mihnul se například v Herzově SPALOVAČI MRTVOL nebo televizním seriálu ZÁHADA HLAVOLAMU.

Po absolvování gymnázia pokračoval v herecké kariéře. Ačkoli se objevil ve spoustě úspěšných projektech a spolupracoval s významnými českými režiséry, nadále dostával většinou jen malé, avšak nezapomenutelné role. Převážně v pohádkách a komediích.

Za zmínku stojí třeba postava darebáka Miky Rouska v DÍVCE NA KOŠTÌTI, princ Jiří z pohádky JAK SE BUDÍ PRINCEZNY, nebo vojín Voòavka v ČERNÝCH BARONECH.

V roce 2002 dostal velký prostor ve snímku Andrei Sedláčkové MUSÍM TÌ SVÉST, kde ztělesnil sobeckého svùdce žen Otu Nýdrleho a zahrál si tu po boku své životní partnerky Ivany Chýlkové.

V posledních letech je Jan Kraus spjatý především s televizní tvorbou. Objevil se v několika seriálech a na ČT moderuje vysoce sledovaný pořad Uvolněte se, prosím!, jenž vyhrál diváckou anketu TýTý pro nejlepší pořad roku.

Jan je otcem čtyř synù. Prostřední David se rovněž pohybuje ve světě showbyznysu, ovšem jako muzikant a zpěvák.

Lord Lukáš „Vojcl" Vojáček

Info
další profese:
prohlížíte ===> Herec <=== prohlížíte
Role v seriálech:

Postava
seriál
Nárození
Dílů
371
5
2




Jmeno Příjmení * nar. : *
Sezmam další osob daného ročníku je omezena na 100 záznamu.! celý naleznete :

Ženy ==>>

Přečteno: 60 krát
vygenerovano za: 0.0581 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)