Nick:
Heslo:
Registrace
Osoba Jaroslav Cmíral - Herec
Jméno osoby Jaroslav Cmíral
Ročník narození:1923
Hlavní stránka
Fotografie
Filmy

Osoba Jaroslav Cmíral - Herec
herec:
(znám jako ): Jaroslav Cmíral
Jméno:
Jaroslav
Rodné přijmení:
Cmíral
obrázek:
Narozen roku:
Národnost:
Česká (cze)
Narozen:
Česko
Přidáno dne:
01.01.2021, 11:22:39
Upravené dne:
01.01.2021, 11:22:39
Narození:
Úmrtí:
Info

Info
Info

Jaroslav Cmíral se po okupaci rozhodl pro život při herectví. Tomu se však zdokonaloval pouze jeden rok na pražské Státní konzervatoři a okamžitě odešel na profesionální angažmá do Východočeské společnosti a divadla v Pardubicích. Nakonec byl až do své smrti angažován do Městských divadel pražských. Zároveň ojediněle hostoval v dalších pražských a taky mimopražských divadlech. Zpočátku, díky svému statnému zjevu a vysoké postavě, přetvářel na divadelních prknech výrazné postavy hrdinů a milovníků. S dalšími léty se na něho dostávaly role ryze charakterní, komediální, dramatické a tragikomické.
Do českého filmu vstoupil krátce po příchodu do Prahy a po celá padesátá léta se objevil například jako zřízenec Lido bio ve Steklého ANNĚ PROLETÁŘCEí, jako dělník v dramatu VÝSTRAHA režiséra Miroslava Cikána, jako voják v Tomanově TANKOVÉ BRIGÁDĚ, jako Dr. Šimer v dramatu SYNOVÉ HOR režiséra Čeňka Duby, jako starší pilot ve Wallóově NEVĚŘE, jako spolužák dispečerky Barborky zvané Pusinky (Sylva Daníčková) Smrček ve FLORENCI 13:30 režiséra Josefa Macha, jako pekařský pomocník v Krejčíkově MORÁLCE PANÍ DULSKÉ, dále pak jako úředník v povídce GLORIE Jiřího Krejčíka z triptychu O VĚCECH NADPŘIROZENÝCH a jako vedoucí v automatu Koruna v Rychmanově KRUHU.
V šedesátých letech se objevil ve snímcích PÁTÉ ODDĚLENÍ, POLICEJNÍ HODINA, KOTRMELEC, HOROUCÍ SRDCE, POZOR, VOLÁ LIŠKA… , TŘI CHLAPI V CHALUPĚ, TÁTO, PŘEČTI TO!, LUCIE, DVA TYGŘI, ÚTĚK, KONEC AGENTA W4C PROSTŘEDNICTVÍM PSA PANA FOUSTKY, DÍVKA S TŘEMI VELBLOUDY, PŘÍSNĚ TAJNÉ PREMIÉRY, NEJLEPŠÍ ŽENSKÁ MÉHO ŽIVOTA, SLASTI OTCE VLASTI a nebo ODVÁŽNÁ SLEČNA.
A během sedmdesátých a osmdesátých let byl až do své smrti kolegou (VELKÁ NEZNÁMÁ), strážníkem Mackem (PARTIE KRÁSNÉHO DRAGOUNA), příslušníkem VB (KATEŘINA A JEJÍ DĚTI), výčepním (LUPIČ LEGENDA), propagandistou (HROCH), barmanem Kaiserem (PŘÍPAD MRTVÉHO MUŽE), Richterem (POSLEDNÍ PLES NA ROŽNOVSKÉ PLOVÁRNĚ), předsedou schůze (DVACÁTÝ DEVÁTÝ), taktéž otcem Maškem (ODYSSEUS A HVĚZDY), ředitelem chemičky Dufkem (PARAGRAF 224), mužem (KOMEDIANT) a či naposledy učitelem (PŘÁTELÉ BERMUDSKÉHO TROJÚHELNÍKU – v povídce LINKA DO PRAHY). I když většinou hrál ve filmu malé a epizodní role, několikrát se mu poštěstilo vytvořil i postavy výrazné.
Dále účinkoval v rozhlase, dabingu, televizních inscenacích například KONEC VELKÉ EPOCHY, KRÁLOVSKÉ USÍNÁNÍ, PAN TAU A DEŠTNÍK či ZIKMUND, ŘEČENÝ ŠELMA RYŠAVÁ, seriálech HŘÍŠNÍ LIDÉ MĚSTA PRAŽSKÉHO, F. L. VĚK, ALEXANDR DUMAS STARŠÍ, TŘICET PŘÍPADÙ MAJORA ZEMANA, ŽENA ZA PULTEM, MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA, ZLÁ KREV a také ve filmech studentů a Studia FAMU POHÁDKA O KOUZELNÉ PÍŠALCE z roku 1958 a posunovač ve VINDOBÓNA z 1980. Herec Jaroslav Cmíral zemřel 18. listopadu 1986 v Praze ve věku šedesáti tří let.
== Marcela Kopplová (c) 2021 ==

další profese:
prohlížíte ===> Herec <=== prohlížíte
Role v seriálech:
V současné době není v db žádný záznam o účinkování v seriálu zkuste záložku FILMY v horní liště profilu
Jmeno Příjmení * nar. : *
Sezmam další osob daného ročníku je omezena na 100 záznamu.! celý naleznete :

Ženy ==>>

Přečteno: 38 krát
vygenerovano za: 0.1393 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)